Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανάπλαση Κεντρικού Άξονα Άγρα


Η ανάπλαση του κεντρικού άξονα της Τοπικής Κοινότητας Άγρα, είναι ένα έργο για τη βελτίωση και την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του χωριού. Αρχικά είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» μέσω του οποίου έγινε η πίστωση των εργασιών που υλοποιήθηκαν και πληρώθηκαν μέχρι 31-12-2015, ενώ η πίστωση των υπολειπόμενων εργασιών που θα υλοποιηθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία θα προέρχεται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020" με  ποσοστό συγχρηματοδότησης από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.000.000 €.
Οι όποιες δυσκολίες του έργου έχουν ήδη ξεπεραστεί και η υλοποίησή του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν:
- δημιουργία δικτύου συλλογής όμβριων υδάτων,
- αποξήλωση υφιστάμενων πεζοδρομίων και κατασκευή νέων δαπεδοστρώσεων,
- δημιουργία πλατείας – πάρκου – σημείου αναφοράς με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού στο Νότιο τμήμα του οικισμού στον χώρο απέναντι από το δημοτικό σχολείο,
- εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις με γνώμονα τη δημιουργία μιας ενιαίας, αναγνωρίσιμης εικόνας-ταυτότητας του αστικού υπαίθριου χώρου,
- τοποθέτηση αντικειμένων αστικού εξοπλισμού (πχ φωτιστικά, υπαίθρια καθιστικά, κάδοι μικρο-απορριμμάτων, βρύσες, κάγκελα, κολωνάκια για έλεγχο της πρόσβασης αυτοκινήτων, ενημερωτικές πινακίδες, πινακίδες οδών κλπ.),
- αποξήλωση υφιστάμενου ηλεκτρολογικού δικτύου και εγκατάσταση νέου με διατήρηση υφιστάμενων ιστών στις ίδιες θέσεις,
- τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας  led.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί όχληση στους κατοίκους του Άγρα και τους διερχόμενους, όπως συμβαίνει σε κάθε έργο, όμως το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει όλους!

Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Αφού υπάρχει χρήμα κάντε και καμιά ανάπλαση, καιρό είχατε να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως τακη δν μας σωζει τιποτα ο κατηφορος ξεκινησε θα παθεις οτι επαθε ο σοντρας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι ναι σαν την ανάπλαση στην Ικονίου στην Έδεσσα άλλο τα σχέδια άλλο το αποτέλεσμα από την μια μεριά πεζοδρόμιο και άντε για !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά είμαστε άξιοι των όσων μας συμβαίνουν!!!!Δηλαδή για να καταλάβω!!!Αν δεν κάνει κάποιος έργα....αρχίζουμε τα σχόλια του τύπου....τίποτα δεν κάνει, αυτός τα τρώει τα λεφτά, δεν το νοιάζει το κοινό καλό και άλλα πολλά.. Από την άλλη προσπαθεί να φτιάξει κάτι και αρχίζουμε τα σχόλια τύπου:τι είναι αυτά που κάνει, που τα βρήκε τα λεφτά, δεν ΜΟΥ αρέσουν αυτά που κάνει....Ε τι να πω όσοι είστε τόσο μίζεροι και ανικανοποίητοι, καθήστε στο σπίτι σας να περιμένετε...τώρα τι να περιμένετε ούτε εσείς δεν γνωρίζετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εποχές δεν είναι να δαπανώνται χρήματα για τέτοια, όταν μετράμε τα ευρώ στο πορτοφόλι και η ανεργία θεριζει.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.