Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χωρίς ποιοτικούς ελέγχους το γάλα στην Κεντρική Μακεδονία - «Ο βιομήχανος το ελέγχει» λένε οι κτηνοτρόφοι


Με έξι υπαλλήλους για την Κεντρική Μακεδονία καλείται να διεξάγει ελέγχους ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος στα γαλακτοκομικά προϊόντα! 
Αυτό κατήγγειλε στον Alpha 96,5 ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Κιλκίς, Θωμάς Καρυπίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μόνο οι 400 γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες λειτουργούν στην Ελλάδα ελέγχουν την ποιότητα του γάλακτος και των υπόλοιπων προϊόντων και πρόσθεσε για τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.: «Εδώ και τρία χρόνια δεν έχω δει να παίρνουν γάλα από το βυτίο να μας στέλνει το μήνυμα. Εμείς δεχόμαστε μήνυμα από το βιομήχανο που παίρνει το γάλα. Ο βιομήχανος το ελέγχει, ο βιομήχανος βγάζει τα αποτελέσματα και μας τα στέλνει».


Παράλληλα, ο κ. Καρυπίδης κάνει λόγο στον Alpha 96,5 για νέο καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αναφέροντας πως «οι εισαγωγές και η νέα μορφή καρτέλ που έχουν σχηματίσει οι γαλακτοβιομήχανοι με την ποιοτική υποβάθμιση του γάλακτος μας έχουν κατεβάσει τις τιμές, που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».
Κατά τον κ. Καρυπίδη ο λόγος που οι γαλακτοβιομηχανίες γυρνούν την πλάτη στους Έλληνες κτηνοτρόφους κρύβεται πίσω από τις εισαγωγές φθηνότερου γάλακτος από την Βουλγαρία και την Ιταλία.
«Κανείς δεν ελέγχει αν το εισαγόμενο γάλα μπαίνει στην φέτα», σημείωσε ο κ. Καρυπίδης. 
Τα στοιχεία πάντως που παρέθεσε μιλώντας στο Ρ/Θ προκαλούν προβληματισμό. 
Από Έλληνες παραγωγούς παράγονται 610.000 τόνοι πρόβειου γάλακτος και άλλοι 141.000 τόνοι γίδινου. 
Από την παραπάνω ποσότητα μπορούν να παραχθούν μέχρι 130.000 τόνοι φέτας, όταν η ζήτηση μόνον για την Ευρώπη ανέρχεται σε 500.000 τόνους.

Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό 

Μετά από σύσκεψη στο Κιλκίς οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα όταν θα έρθει στην Θεσσαλονίκη. 
Δίνουν διορία για το ραντεβού μέχρι το τέλος Ιουνίου, διαφορετικά προειδοποιούν με κινητοποιήσεις. Στα πλάνα τους και το κλείσιμο δρόμων. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.