Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η δόση «κλείδωσε» – Μισό βήμα πίσω από τον Σόιμπλε για το χρέος



Στα 8,5 δις η δόση για την Ελλάδα, ίσως και παραπάνω
Αβέβαιη η λήψη απόφασης για χρέος
Αισιοδοξία από Μέρκελ: Εύχομαι να υπάρξει συμφωνία
«Ο Ευκλείδης θα φύγει με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά», λέει ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ
Αναμένεται μικρή υποχώρηση από πλευράς Σόιμπλε για το ζήτημα του χρέους

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μετά και την ολοκλήρωση του Euro Workikng Group. Το μόνο που απομένει είναι η τυπική απόφαση του Εurogroup, το οποίο θα καθορίσει και την επόμενη δόση, η οποία θα κυμανθεί γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ.
Το θέμα, από εκεί και πέρα, είναι το χρέος και ο τρόπος με τον οποίο θα διατυπωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο Σόιμπλε φαίνεται να κάνει – κάτω από τη διεθνή κατακραυγή και τις επιθέσεις του γερμανικού Τύπου για την εμμονή του κατά της Ελλάδας – μισό (όχι ολόκληρο) βήμα πίσω στις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς.

Όχι, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για συνολική λύση για το χρέος, αλλά θα επιτρέψει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη λεκτική διατύπωση, κάνοντας την ίδια ώρα μια ακόμη επίδειξη πυγμής που θα αποτελεί απόδειξη για το ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.