Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρονιά ορόσημο η φετινή για το ελληνικό ροδάκινο



Τη χρυσή ευκαιρία το ελληνικό ροδάκινο να επανέλθει φέτος δυναμικά στο παγκόσμιο σκηνικό και αποκαθιστώντας τη φήμη του να επανακτήσει αγορές, υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου, υπογραμμίζοντας «μετά από 5ετία προβλημάτων, τη φετινή χρονιά, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα έχουμε μια παραγωγή ποιοτική και οι οιωνοί για το προϊόν καταγράφονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί».

Όπως διευκρίνισε, φέτος, με δεδομένο ότι όλα κυλούν ομαλά θα γίνει για πρώτη φορά αποτίμηση των δυνατοτήτων στους οπωρώνες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αν η φετινή παραγωγή δεν υπερκαλύψει τη ζήτηση, τότε σίγουρα θα καλύψει με πολύ μεγάλη άνεση τις ανάγκες που ήδη καταγράφονται και ενδεχομένως και αυτές που θα παρουσιαστούν». Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος επισήμανε ότι είναι ελάχιστα τα αποθέματα της ΕΚΕ σε κομπόστα, ενώ στον αντίποδα, καταγράφονται υψηλά αυτά των χυμού και κατάψυξης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστόλου με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε επισημάνει ότι το 2014 τα καλλιεργούμενα στρέμματα με συμπύρηνο ροδάκινο ανέρχονταν σε 116.000 στρέμματα, το 2015 σε 162.000 και πέρυσι, τα στοιχεία έδειξαν ότι ξεπέρασαν τις 200.000, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το 2016 που έπληξαν σημαντικό μέρος, δεν «φάνηκε το σύνολο της παραγωγής». Στο πλαίσιο αυτό, πέρυσι η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου κυμάνθηκε σε 296.000 τόνους, έναντι των 302.000 τόνων το 2015. Τονίζεται ότι ποσοστό άνω του 95% του προϊόντος εξάγεται, αποδίδοντας «σε μια καλή χρονιά 500 εκατ. ευρώ και σε μια κακή 350 εκατ. ευρώ».
ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΤΙΜΉ ΕΠΙΤΡΑΠΈΖΙΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΌΨΤΕ Τ ΠΡΌΛΟΓΟ ΔΕΝ εί παραγωγές και οι τιμές είναι χαμηλότερες σε όλα τα προϊόντα συνεννόηση εμπόρων και ρίχνουν τιμές ντροπή σσασ αληταραδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν τα σκουπισουν ολα τότε θα πουν τζάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πιο πολλοί τα βγάζουν και βάζουν ότι βρουν και ο άλλος λέει για παγκόσμιες αγορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι θελουν μας κανουν.Μας γλενταν οι κονσερβοποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.