VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι υποψήφιοι… υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κ. Μακεδονίας

Μπορεί οι κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές να «στηθούν» σε δυο χρόνια, ωστόσο ορισμένοι ετοιμάζονται για να γίνουν… «τοπικοί πρωθυπουργοί». Η αλήθεια είναι πως η ονοματολογία για τις υποψηφιότητες των υποψηφίων Περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι τόσο έντονη, σε αντίθεση με τις κάλπες που θα «στηθούν» για τους δήμους της χώρας ή τις εθνικές εκλογές, ωστόσο έχει ξεκινήσει. 

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή της εταιρίας Interview, Δημήτρη Βασιλειάδη που μίλησε στην εφημερίδα ‘’Karfitsa’’ «οι υποψηφιότητες στις περιφερειακές εκλογές αλλά και οι δημοτικές κάλπες θα εξαρτηθούν από πολλά». Ο ίδιος μάλιστα αναφέρεται σε διάφορα σενάρια και υποθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν τόσο τις υποψηφιότητες, όσο και τους νέους «τοπικούς πρωθυπουργούς» που θα εκλεγούν το 2019.

To πρώτο σενάριο σχετίζεται με τον ίδιο τον εκλογικό νόμο. Εάν θα αλλάξει, όπως λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τότε οι επόμενοι περιφερειάρχες θα είναι πιο αδύναμοι από ότι είναι σήμερα, αφού θα πρέπει να διοικήσουν με ετερόκλητα περιφερειακά συμβούλια την περιοχή τους. Άρα η θέση του περιφερειάρχη γίνεται λιγότερο ελκυστική» υποστηρίζει ο κ. Βασιλειάδης. 

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βασιλειάδη σχετίζεται με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «η πόλωση θα είναι μεγαλύτερη και τα ονόματα που θα «παίξουν» ή θα ακουστούν επίσης πιο… βαριά εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές». «Πολλοί θα θεωρήσουν ότι η συμμετοχή τους στις περιφερειακές ή στις δημοτικές εκλογές θα τους βοηθήσει σε ενδεχόμενη εκλογή τους στις βουλευτικές εκλογές, αφού θα λάβουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα». 

«Εάν τώρα, οι κάλπες στηθούν πριν τις εκλογές στις περιφέρειες και κερδίσει η ΝΔ τότε οι υποψηφιότητες θα είναι πολλές και θα υπάρχει επίσης έντονο ενδιαφέρον, αφού ο Μητσοτάκης θα θελήσει μετά να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο ΣΥΡΙΖΑ, που είτε κερδίσει είτε χάσει, θα επιδιώξει να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην τοπική αυτοδιοίκηση κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι είναι κυβέρνηση εδώ και δυόμιση χρόνια» καταλήγει ο κ. Βασιλειάδης.

Ποια είναι όμως τα ονόματα που ακούγονται; 


Νέα Δημοκρατία 

Το σίγουρο όνομα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνο του σημερινού Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς θέλει να ολοκληρώσει το έργο του. Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα έχει και τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζουμε πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας πως ο νεαρός Περιφερειάρχης που πρόσφατα έγινε πατέρας θα έχει τη στήριξη του κόμματος. Υποψήφιος… υποψήφιος περιφερειάρχης όπως ακούγεται επιθυμεί να είναι και ο ση- μερινός βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ωστόσο διαμηνύει πως δεν θα πάει κόντρα με τη «γραμμή» και τις επιθυμίες του κόμματός του. «Αν δηλαδή η ΝΔ επιθυμεί την υποψηφιότητα κάποιου άλλου, δεν θα είναι απέναντι στη βούληση Μητσοτάκη» εξηγεί στην Karfitsa πολιτικός φίλος του κ. Καράογλου. Στη Β. Όλγας 198 επιθυμεί να επιστρέψει και ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος ωστόσο μέχρι σήμερα κρατά τα χαρτιά του κλειστά. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα που «παίζουν» είναι δυο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κουμουνδούρου έχει ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης. Για την ίδια θέση ακούγεται και το όνομα του προέδρου της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολου Αντωνούδη, ο οποίος αναμένεται να είναι και υποψήφιος βουλευτής στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του νομού. Από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο κεντρώο χώρο για... υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας ακούγονται... δυο ονόματα. Του Γιάννη Μαγκριώτη και του Χρήστου Παπαστεργίου. 
Ο πρώτος εδώ και δυο χρόνια έχει συγκροτήσει μια ανεξάρτητη κίνηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία εργάζεται και καταθέτει προτάσεις για τα προβλήματα της περιοχής. Η κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες» αναμένεται να συγκροτήσει δικό της ψηφοδέλτιο το οποίο μπορεί να στηριχτεί και από το ΠΑΣΟΚ. Το όνομα του Γιάννη Μαγκριώτη «παίζει» αν και ο ίδιος προς το παρόν δηλώνει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. «Κλειστά» τα χαρτιά του κρατά και ο νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου ο οποίος το 2014 φέρεται να επιδίωκε μια υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (Ευ. Βενιζέλος). Ενδιαφέρον για να ηγηθεί μιας παράταξης που θα υποστηριχτεί από τα κόμματα του ευρύτερου κεντρώου και μεταρρυθμιστικού χώρου αναμένεται να εκδηλώσει και η σημερινή περιφερειακή σύμβουλος και στο παρελθόν υποψήφια Περιφερειάρχης Νιόβη Παυλίδου. 

Οι υπόλοιποι... 
Σε ό,τι αφορά το «ΠΟΤΑΜΙ» και τον Σταύρο Θεοδωράκη στο παρελθόν η Σεβαστουπόλεως δεν στήριξε σχήματα αλλά συγκεκριμένες προσωπικότητες όπως αυτή του Γιάννη Μπουτάρη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν ξέρουμε εάν αυτή τη φορά θα κρατήσει την ίδια στάση. Μια υποψηφιότητα ωστόσο που θα μπορούσε να «περπατήσει» είναι εκείνη του γραμματέα Ποταμιού Β’ Θεσσαλονίκης και υποψηφίου βουλευτή στην ίδια εκλογική περιφέρεια Νίκου Νυφούδη. Υπενθυμίζεται πως πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 το «όνομα» του κ. Νυφούδη «έπαιζε» σε ορισμένα «πηγαδάκια» για τη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηριζόμενου από τη Δράση, με την ηγεσία της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πραγματοποιήσει και συνάντηση. 


Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ νέου υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι θα «κατεβάσουν» δικό τους ψηφοδέλτιο, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει πως επικεφαλής αυτού θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα "Karfitsa"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…