VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Καμπανάκι» από τους λογιστές για φορολογικές δηλώσεις και ανασφάλιστα οχήματα

«Καμπανάκι» για την διαδικασία υποβολής προστίμων στα ανασφάλιστα οχήματα χτυπούν οι λογιστές και φοροτεχνικοί της χώρας, που αποτελεί, όπως λένε, έναν τεράστιο επιπρόσθετο όγκο εργασίας την ώρα που τρέχουν οι διαδικασίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της προς τoν Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Πιτσιλή Γεώργιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) αναφέρει πως χρειάζεται να υπάρχει δεύτερο e-mail επικοινωνίας στα στοιχεία του TAXISnet, ώστε να ενημερώνεται και ο φορολογούμενος για τέτοιου είδους θέματα, αφού «είναι τελείως άσχετο με το αντικείμενο ευθύνης των Λογιστών-Φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν επωμισθεί την εκτέλεση της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας». 

Παράλληλα, ειδικά για τη διαδικασία για τα ανασφάλιστα οχήματα οι λογιστές ζητούν περισσότερο χρόνο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διεκπεραίωση της, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. 

Τέλος, ζητούν να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διαδικασία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ: «Για άλλη μία φορά τα Λογιστικά-Φοροτεχνικά Γραφεία όλης της χώρας καλούνται να διεκπεραιώσουν - εν μέσω μάλιστα της περιόδου υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων - έναν τεράστιο επιπρόσθετο όγκο εργασίας που προέκυψε εξαιτίας της υποβολής προστίμων στα ανασφάλιστα οχήματα. 

Από σχετική διασταύρωση της όπου εντοπίστηκαν 1,151 εκ. ως πιθανά ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώθηκαν με μήνυμα στη θυρίδα TAXISnet, ενώ πραγματοποιήθηκε και αποστολή μηνυμάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κατόχων ενώ οι σχετικές ειδοποιήσεις έπρεπε να σταλούν ταχυδρομικά. 

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο λογαριασμός email που έχει δηλωθεί από την αρχή λειτουργίας του TAXISnet, από τους φορολογούμενους είναι αυτός του λογιστή, ο οποίος και διαχειρίζεται ηλεκτρονικά σχεδόν όλες τις φορολογικές συναλλαγές του πελάτη του. 

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν κατακλυστεί τα email των γραφείων μας με πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα, που αφορούν σχετικές ειδοποιήσεις για ανασφάλιστα οχήματα, οι φορολογούμενοι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχουν προφανή λάθη, τα οποία καλούνται να διορθώσουν μέσα από ένα πλέγμα γραφειοκρατικών διαδικασιών, που σε μεγάλο βαθμό θα χρειαστεί να επωμιστούν τα Λογιστικά-Φοροτεχνικά γραφεία που το διάστημα αυτό παλεύουν με πληθώρα προβλημάτων στην υποβολή δηλώσεων (έντυπο Ν, κωδ. Ε1 037, 021 και άλλα πολλά). 

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι χρειάζεται άλλου είδους διαδικασία, επιπλέον πίστωση χρόνου στην όλη διαδικασία πέραν του διμήνου που προβλέπεται, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διεκπεραίωση της, χωρίς περαιτέρω προβλήματα και κυρίως χωρίς να πληγεί η άλλη παράλληλη διαδικασία που τρέχει αυτή την περίοδο, αυτή της υποβολής φορολογικών δηλώσεων και δηλώνει παρούσα σε αντίστοιχες περιπτώσεις να παράσχει την συσσωρευμένη εμπειρία της ώστε να μην δημιουργούνται αδικαιολόγητες εντάσεις. 

Επίσης είναι απαραίτητη η υλοποίηση της παλαιάς πρότασης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να υπάρχει δεύτερο e-mail επικοινωνίας στα στοιχεία του TAXISnet, υποχρεωτικής συμπλήρωσης και των δύο, ένα για τον φορολογούμενο και ένα για τον Λογιστή-Φοροτεχνικό ώστε να ενημερώνεται ο φορολογούμενος για τέτοιου είδους θέματα καθόσον είναι τελείως άσχετο με το αντικείμενο ευθύνης των Λογιστών-Φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν επωμισθεί την εκτέλεση της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας. Αν αυτό έγινε με τα ανασφάλιστα οχήματα αύριο φαντασθείτε τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Τέλος με προηγούμενο έγγραφο μας, και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είχε προτείνει εγκαίρως, λόγω όλων των λοιπών προβλημάτων στην υποβολή των δηλώσεων (έντυπο Ν, κωδ. Ε1 037, 021 κ.α.), όπου προστέθηκε από χθες το βράδυ και η διακοπτόμενη λειτουργία του TAXISnet, σαν ρεαλιστική καταληκτική ημερομηνία στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων τόσο των φυσικών όσο και των νομικών οντοτήτων την 26/7/2017, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος εφόσον η δόση λήγει την 31/7/2017. Αναμένουμε την έγκαιρη ανακοίνωση της σχετικής απόφασης της κας Υφυπουργού με την σύμφωνη γνώμη την δική σας άλλα και την άμεση θεσμοθέτηση των δυο e-mail επικοινωνίας.»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…