Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Ανδρίτσος: Για ποιους λόγους ο Περιφερειάρχης επιμένει στην παραμονή του εκπεσόντα Θ. Θεοδωρίδη στη θέση του προέδρου της ΑΝΠΕ ΑΕ;


«Τίθεται ζήτημα τόσο πολιτικής όσο και ηθικής τάξεως, καθώς δεν μπορεί ένα πρόσωπο ήδη καταδικασθέν και εκπεσόν των καθηκόντων του να συνεχίζει να κατέχει μία θέση τέτοιας σημασίας, όπως αυτής του προέδρου του ΔΣ μίας εταιρείας, που διαχειρίζεται μεγάλα οικονομικά μεγέθη και προγράμματα επενδύσεων». 

Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, όπου συζητήθηκε ο ορισμός εκπροσώπου της Π.Κ.Μ. Π.Ε. Πέλλας, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ", έθεσε το –αυτονόητο- ζήτημα της συνέχισης της εκπροσώπησης της ίδιας της εταιρείας από τον εκπεσόντα και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη. 

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Ανδρίτσος σημειώνει ότι «εντύπωση προκαλεί η επιμονή στη μη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέων μελών ΔΣ, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί και είχε ζητηθεί ήδη τόσο από το Δήμο Έδεσσας στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στις 6 Μαρτίου 2017, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καταχωρήσει ακόμα απάντηση».


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου έχει ως εξής:

«Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/05/2017 συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στα πλαίσια του θέματος του ορισμού εκπροσώπου της ΠΚΜ ΠΕ Πέλλας, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ", η εκπροσώπηση της ΠΕ Πέλλας στην ως άνω εταιρεία κι η εκπροσώπηση της ίδιας της εταιρείας από τον εκπεσόντα και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. 

Ως γνωστόν, ο ανωτέρω εξελέγη στην θέση αυτή λόγω της κτήσεως της ιδιότητας του Αντιπεριφερειάρχη. Από την έκπτωσή του από το αξίωμα αυτό κι έπειτα, ουδείς λόγος υφίσταται για την παραμονή του στη συγκεκριμένη θέση, εκτός και αν υπάρχουν λόγοι επί τούτου που δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί και που μόνον η διοίκηση γνωρίζει. 

Τίθεται εν προκειμένω ζήτημα τόσο πολιτικής όσο και ηθικής τάξεως, καθώς δεν μπορεί ένα πρόσωπο ήδη καταδικασθέν και εκπεσόν των καθηκόντων του να συνεχίζει να κατέχει μία θέση τέτοιας σημασίας, όπως αυτής του προέδρου του ΔΣ μίας εταιρείας, που διαχειρίζεται μεγάλα οικονομικά μεγέθη και προγράμματα επενδύσεων και που στους σκοπούς της συγκαταλέγονται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ και των ενώσεών τους και της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης καθώς και η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης των ΟΤΑ ή της ευρύτερης περιοχής, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστασίας του περιβάλλοντος,  η συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα, αλλά και η εφαρμογή σχετικών πολιτικών σε διαδημοτικό ή ευρύτερο γεωγραφικό χώρο. 

Είναι σαφές πως οιοδήποτε πρόσωπο, από καταδίκης του κι έπειτα, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για κατοχή τέτοιας θέσης και τούτο πλήττει τόσο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και την ίδια την εταιρεία, που φέρεται να συνεχίζει να εκπροσωπείται από τελεσιδίκως καταδικασθέντα πρόσωπα.

Όπως άλλωστε ελέχθη και από τον επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννη Ιωαννίδη «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια...».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επιμονή στη μη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέων μελών ΔΣ, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί και είχε ζητηθεί ήδη τόσο από το Δήμο Έδεσσας στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στις 6 Μαρτίου 2017, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καταχωρήσει ακόμα απάντηση.

Γιατί, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αντικατέστησε μετά την καταδίκη τον αντιπεριφερειάρχη, ορίζοντας αναπληρώτρια, δεν προχώρησε σε απάντηση του αιτήματος του Δήμου Έδεσσας για σύγκληση Έκτακτης Συνέλευσης της Αναπτυξιακής Πέλλας Α.Ε. με ένα και μοναδικό θέμα προς συζήτηση, αυτό της αντικατάστασης των μελών του Δ.Σ της ΑΝ.ΠΕΛ. Α.Ε και την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η επιχείρηση;

Ως εκ τούτου και λόγω των παραπάνω, το σύνολο της Αντιπολίτευσης δεν συμφώνησε και δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ορισμό εκπροσώπου της Εταιρείας.»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.