Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για δεύτερη χρονιά παιδιά διανυκτέρευσαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας (φωτο)




Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας οργάνωσε για δεύτερη φορά διανυκτέρευση (SLEEPOVER) για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, προσφέροντας τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Μουσείο, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα προγράμματα και δράσεις βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών και υλοποιήθηκε με την συμμετοχή έμπειρων υπαλλήλων του Μουσείου.

Η δράση υποστηρίχτηκε από το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας και την ΜΕΒΓΑΛ.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, πήραν πολλές πληροφορίες για τα λυχνάρια μέσο Power Point και χρωμάτισαν πήλινα λυχνάρια που τους ετοίμασε η συντηρήτρια Ι. Κεχαγιά. Επίσης, άκουσαν με τη μορφή παραμυθιών για τους πλανήτες και είδαν από υπερσύχρονα τηλεσκόπια την Σελήνη και τον Δία. 
Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αρχαιότερο λογοτεχνικό είδος την ποίηση από την ποιήτρια Ε. Χαρμάνα, εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Νομού Πέλλας. 
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, δείπνο και την ανάγνωση παραμυθιών πριν τον ύπνο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.