Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από μαθητές σε Πέλλα και Έδεσσα (φωτο)




Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Δ/νση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, υλοποιήθηκε στην Πέλλα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Ε΄Δημοτικού, το οποίο περιελάμβανε δύο δράσεις: 

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και στο πλαίσιο μιας συμβολικής περιβαλλοντικής δραστηριότητας με τίτλο «Φύτεψε το δικό σου λουλούδι στο Μουσείο», φύτεψαν λουλούδια στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Μουσείου, με θεματικές αναφορές στην απεικόνιση της φύσης στην αρχαία τέχνη και στην επίδρασή της στις ανθρώπινες δραστηριότητες διαχρονικά.

Ακολούθησε η δράση «Μυστικοί εξερευνητές: Ανακαλύπτουμε τα μυστικά των ταφικών μνημείων της Πέλλας», με επίσκεψη- ξενάγηση στον Πολυθάλαμο λαξευτό Τάφο και παράλληλες αναφορές στον περιβάλλοντα χώρο και στα ταφικά έθιμα των κατοίκων της αρχαίας πρωτεύουσας.

Επίσης, στην Έδεσσα υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Βαδίζοντας από την πόλη του σήμερα στην πόλη του χθες». 

Έγινε γνωριμία μαθητών από δημοτικά σχολεία του νομού Πέλλας με τα μνημεία της Έδεσσας και τη διαχρονική πορεία της πόλης από τα αρχαία έως τα μεταβυζαντινά χρόνια, με έμφαση στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου Έδεσσας και τα φυσιολατρικά μονοπάτια που συνδέουν τη σύγχρονη με την αρχαία πόλη. Αφού έγινε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, οι μαθητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι, μετεξέλιξη του βυζαντινού κάστρου των Βοδενών, όπου βρίσκονται τα βυζαντινά μνημεία, αλλά και σπίτια που διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.