Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η καλύτερη τούρτα του κόσμου από τη Γιαννιτσιώτισα Ζαχαροτέχνη Εύα Χουκούρογλου!


Με οδηγό την … «καλπάζουσα» φαντασία της και με μοναδική της πυξίδα ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής, κατάφερε και δημιούργησε την καλύτερη τούρτα του κόσμου! Ο λόγος για την Εύα Χουκούρογλου που μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο της στα Γιαννιτσά και σήμερα ζει μόνιμα με την οικογένειά της στη Χίο. 

Η μεγάλη αυτή διάκριση για την συντοπίτισσά μας την Εύα, ήρθε μέσα από ψηφοφορία που έγινε από Ζαχαροτεχνίτες όλου του κόσμου στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο η Εύα έχει καταφέρει το σχεδόν ακατόρθωτο: Μια αυτοδίδακτη Ζαχαροτέχνης από μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας να βρίσκεται στην κορυφή του συγκεκριμένου κλάδου σε ολόκληρο τον κόσμο! Ακολούθησαν προτάσεις από το Ντουμπάι, την Αμερική και τη Γερμανία που της ζητούσαν να πάει να εργαστεί εκεί και να δημιουργεί για εκείνους. Μέχρι και δικό της μαγαζί προσφέρθηκαν να της φτιάξουν, αλλά, όπως επισημαίνει και η ίδια… η φαντασία δεν δέχεται περιορισμούς και φραγμούς. 

Δείτε δείγμα από τις εκπληκτικές Ζαχαροτεχνίες:

Όμως ας γνωρίσουμε την Εύα Χουκούρογλου λίγο καλύτερα μέσα από αυτά που δηλώνει στην Η.Ε. karatzova αλλά και στην εφημερίδα «Πολίτης» της Χίου. 

Η Εύα, μόλις τελείωσε το σχολείο στα Γιαννιτσά, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κομμωτική και την αισθητική πιστεύοντας ότι είναι ένα επάγγελμα στο οποίο χρειάζεται άφθονη φαντασία και λιγότερα «πρέπει»... Όταν όμως ο ένας πελάτης μετά τον άλλον ξεκίνησε να της ζητάει συγκεκριμένα χτενίσματα, πανομοιότυπα μεταξύ τους και χωρίς το παραμικρό στοιχείο της φαντασίας τότε άρχισε να αναθεωρεί και να πιστεύει ότι κάπου έχει κάνει λάθος. «Φανταζόμουν να κάνω τρελά πράγματα και τελικά μόνο αυτό δεν γινόταν στον κλάδο που είχα επιλέξει» δήλωσε η ίδια. Εξάλλου για τους δημιουργικούς και γεμάτους όνειρα ανθρώπους η λέξη «πρέπει» είναι ένας αργός θάνατος της φαντασίας τους. 

Μια συνηθισμένη αρχή... με απρόσμενο τέλος 

Είναι πολλές εκείνες οι μητέρες που αποφασίζουν στα γενέθλια του παιδιού τους να προσθέσουν τη δική τους πινελιά, φτιάχνοντας την τούρτα. Ακριβώς με αυτό τον συνηθισμένο τρόπο ξεκίνησε και η Εύα να φτιάξει τη δική της τούρτα στα γενέθλια της δίχρονης κόρης της. «Είχα σκεφτεί πώς θέλω να είναι η τούρτα της κόρης μου και ξεκίνησα να πηγαίνω σε ζαχαροπλαστεία για να την παραγγείλω. Εκτός ότι το σχέδιο που είχα στη φαντασία μου τους φαινόταν ακατόρθωτο, τα χρήματα που ζητούσαν ήταν εξωφρενικά για μία τούρτα. Έτσι αποφάσισα να πάρω τα υλικά και να την κάνω μόνη μου...». Μοναδική της πυξίδα ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής και η φαντασία της που κάλπαζε. Η μέρα του πάρτι ήρθε και οι καλεσμένοι έμειναν να κοιτούν με ορθάνοικτα στόματα την τούρτα της εορτάζουσας. Είχε πολλά όνειρα, αλλά ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό της η εξέλιξη αυτής της... γλυκιάς απόπειρας. 

Οι διακρίσεις 

Την επόμενη κιόλας μέρα, φίλοι της τηλεφωνούσαν ζητώντας της να φτιάξει τούρτα γενεθλίων για δικά τους πρόσωπα. Η Εύα το έκανε και δεν το μετάνιωσε καθόλου, αφού όπως υποστηρίζει: «τούρτα με την τούρτα γινόμουν καλύτερη. Λίγη ζαχαρόπαστα αρκούσε για να βγει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα». Ο καιρός περνούσε και εκείνη έκανε κάθε φορά όλο και πιο εξωπραγματικά σχέδια μέχρι που ένας φίλος της παρότρυνε να γίνει μέλος σε μια διαδικτυακή ομάδα Ζαχαροτεχνών, όπου θα μπορούσε να «ανεβάζει» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οποιοδήποτε έργο της. Τον άκουσε και το έκανε... «Ξαφνικά βλέπω την τούρτα μου, να διακρίνεται και να βγαίνει η καλύτερη τούρτα του κόσμου» ανέφερε. Η σελίδα Ζαχαροτεχνών στην οποία είχε προστεθεί και εκείνη, απαρτιζόταν από Ζαχαροτεχνίτες από όλο τον κόσμο και κάθε εβδομάδα ψήφιζαν την καλύτερη τούρτα. 

Το όνειρο και ο απαράβατος νόμος της... 

Πέρασαν τρία χρόνια από τη στιγμή που ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη θαυματουργή, όπως αποδείχθηκε ζαχαρόπαστα και η «νεράιδα της τούρτας» εξέφρασε την επιθυμία της για ένα δικό της εργαστήριο. «Το όνειρό μου είναι να μείνω στη Χίο που τόσο αγαπώ και να ανοίξω το δικό μου baker shop, το οποίο φαντάζομαι διαφορετικό από τα ελληνικά δεδομένα. Ακόμη θέλω να κάνω σεμινάρια και να μάθει ο κόσμος αυτή την τέχνη αφού αρνούμαι να την κρατήσω μόνο για εμένα». Το μοναδικό ίσως «πρέπει» της Εύας είναι ότι δε δέχεται να ξαναφτιάξει το ίδιο σχέδιο τούρτας για δεύτερη φορά καθώς θεωρεί ότι ο καθένας αξίζει και πρέπει να έχει το δικό του σχέδιο που θα τον αντιπροσωπεύει. 

«Νιώθω ότι είμαι ξανά παιδί» Τη στιγμή που δημιουργεί αδειάζει το μυαλό της από όλα τα καθημερινά προβλήματα και νιώθει ότι ξαναγίνεται παιδί. «Είμαι σαν ένα παιδί που ξετρελαίνεται με τα χρώματα και τα αρώματα και απλά αφήνω το ένστικτο και τη φαντασία μου να ενεργήσουν» τονίζει η Ζαχαροτέχνης από τα Γιαννιτσά. 

Έχει λοιπόν έχουν κάθε δίκιο οι δικοί της άνθρωποι, όπως ο πατέρας της ο Νίκος αλλά και ο θείος της ο Άγγελος στα Γιαννιτσά, να νοιώθουν υπερήφανοι και ευτυχισμένοι. Πόσο μάλλον τώρα που η αγαπημένη τους Εύα αυτές τις ημέρες -ίσως και τις επόμενες ώρες- γίνεται μητέρα για δεύτερη φορά. Τις πιο θερμές ευχές μας !!! 

Η σελίδα της Εύας Χουκούρογλου στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/Eve-and-Butter-1757728801128782/
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.