Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλείνει τους δήμους η ΚΕΔΕ αν δεν βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους


Τη διεξαγωγή έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα να κλείσουν οι Δήμοι αν η κυβέρνηση δε δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινή  συνεδρίασή του, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη.
Στη διευρυμένη συνεδρίαση θα συμμετέχουν και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας.
Στην εισήγηση του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θα αναμένει την τελική πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων προκειμένου να εξεταστεί από τις νομικές της υπηρεσίες και κατόπιν να τεθεί υπό την έγκριση των μελών του ΔΣ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει ένα οριστικό σχέδιο επίλυσης του ζητήματος, τότε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ θα εξεταστεί η επιλογή να κλείσουν οι Δήμοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 
Παράλληλα ο κ. Πατούλης εγκάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα και παρά τα συνεχή αιτήματα της ΚΕΔΕ, δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τα εξής ζητήματα: 
1. Γιατί κρατά στα συρτάρια του γραφείου του, αν και το έχει έτοιμο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, το πολυνομοσχέδιο – σκούπα, με το οποίο επιλύονται μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων
2. Είναι ο πρώτος Υπουργός Εσωτερικών της σημερινής Κυβέρνησης που αποδέχθηκε να μειωθούν κατά 214 εκατ. ευρώ οι πόροι της Αυτοδιοίκησης από τον Προϋπολογισμό του 2017. 
3. Για τη μη απορρόφηση χρημάτων από το ΕΣΠΑ που ανήκουν στην αρμοδιότητα του. 
4. Δεν έχει προωθήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου τα μέλη του προχώρησαν στην καταδίκη των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά την προσέλευση των αιρετών στη συνάντησή τους με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ , ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
    ΜΟΝΟΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.