VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμαρχο Αλμωπίας

Είναι έγκλημα η κοπή δέντρων

Όλοι οι περίοικοι του πάρκου, στο οποίο γίνεται ανάπλαση από το Δήμο Αλμωπίας, είμαστε αναστατωμένοι και εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, γιατί σύμφωνα με την εκτέλεση του έργου ανάπλασης – αναβάθμισης παιδικής χαράς στο πάρκο που βρίσκεται νότια της Πολεοδομίας, στο Ο.Τ. 81Α, αποφασίστηκε η κοπή τεσσάρων μεγάλων και ακίνδυνων δέντρων, μεταξύ των οποίων και ενός πλατανιού, για να γίνει παιδική χαρά. 

Θεωρούμε εγκληματικό να κόβονται δέντρα μέσα στον αστικό ιστό, στη σύγχρονη εποχή που όλοι αποζητούμε το πράσινο. 
Είναι απορίας άξιο γιατί οι μελετητές του Δήμου αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία την κοπή δέντρων.

Κάνουμε έκκληση στο Δήμο Αλμωπίας και στο Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο και ζητούμε να μην κοπούν άλλα δέντρα και προπαντώς το πλατάνι και να πραγματοποιηθεί η παρέμβαση κατά τρόπο που να σεβαστεί την υφιστάμενη κατάσταση των δέντρων. Ήδη μετά βαθιάς λύπης μας αντικρίσαμε εχθές ένα εκ των τεσσάρων δέντρων κομμένο. Ήδη το πάρκο έχει ερημώσει, πόσω μάλλον αν κοπούν και τα άλλα δέντρα.

Ο σεβασμός στη φύση και ειδικά σε αιωνόβια δέντρα, όπως είναι το πλατάνι, είναι δείγμα πολιτισμού. 
Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν θα κοβόταν ένα πλατάνι για να τοποθετηθούν πάνω του παιχνίδια παιδικής χαράς που σε λίγα χρόνια θα έχουν καταστραφεί. Πολύ περισσότερο που στο συγκεκριμένο πάρκο υπήρχε παιδική χαρά, η οποία είχε κατασκευαστεί σχετικά πρόσφατα.
Τέλος,  διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη σκόνη που μας έχει πνίξει τους τελευταίους μήνες εξ αιτίας των εργασιών που γίνονται στους δρόμους για το αποχετευτικό. Ήρθε το καλοκαίρι και δεν τολμούμε να ανοίξουμε τα παράθυρά μας. Η αποκατάσταση των δρόμων θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα του Δήμου τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι η εξαφάνιση και άλλου πράσινου που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας.

Οι διαμαρτυρόμενοι:
Βάσω Χατζηματθαίου
Αναστάσιος Γκέρδης
Γρηγόρης Προκοπίδης
Στέλιος Πιλάτος
Θεοδώρα Σαχίνη
Γιώργος Τσιμπουκτσής
Νικόλαος Σύρμαλης
Ελπίδα Χρυσίδου
Παλάνδρου Κωνσταντίνα
Άννα Εμμανουηλίδου
Γιώργιος Μπάτσης
Δημήτρης Γκέρδης
Πέτρος Αμύντας
Αναστασία Μαραγκού
Αγγέλικα Μπάτση
Ηλίας Βαρδάρης
Δέσποινα Ανθοπούλου
Αικατερίνη Βαρδάρη
Μαρία Μουρατίδου
Σπύρος Μουρατίδης
Αναστάσιος Γιούτης
Θωμαή Χρυσίδου
Δημήτρης Χατζηματθαίου
Αθηνά Παρτσανάκη
Ευστάθιος Χρυσίδης
Γεώργιος Δούμος
Ειρήνη Δούμου
Γεώργιος Κωνσταντίνου
Ευθυμία Τσιπιτσόγλου
Σαβρανίδου Ελένη
Κατερίνα Προκοπίδου
Μαρία Χατζηματθαίου
Παναγιώτης Δημόπουλος
Μανδαλάς Δημήτριος
Παγώνα Παπαβασιλείου
Γεωργία Δέκκου
Ιωάννης Χαλκίδης
Ευθαλία Χρυσίδου
Παναγιωτελίδου Ελένη
Ευθυμία Τσιπουτσιόγλου
Αναστάσιος Χαμαλίδης
Κωνσταντίνα Κωτίδου
Χρήστος Αμύνδας
Φανή Αμύνδα


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

12 σχόλια:

 1. ελάτε και στην Έδεσσα να δείτε πως την κατάντησε ο δικός μας, σταματήστε τους τώρα γιατί αν πάρουν φορά το ένα έργο πίσω από το άλλο θα παίρνουν και ο λαός θα πεινάει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι στην κοπή Του δέντρου ας γίνει
  Κάτι άλλο με αυτό το δέντρο
  μεγαλωσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά εκεί στο Δήμο η μία γκάφα μετά την άλλη, χωρίς σχέδιο και χωρίς τίποτα. Μόνο να δίνουν δουλειές στα μαστόρια που τους ψήφισαν. Πράσινο θέλουμε όχι τσιμέντα, συνέλθετε λίγο ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το να κόβεις ένα δένδρο είναι σαν κα κόβεις τη ζωή από ένα πλάσμα.Τέτοια αξία έχουν τα δένδρα στον πολιτισμένο κόσμο.Σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος απ τις υπηρεσίες του Δήμου.Και προφανώς ο αρμόδιςο αντιδήμαρχος πρέπει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.Αντι να αρχίσει μαζική φύτευση δένδρων κάνουμε κοπές? λάθη μαγάλα είναι αυτά.Όσο για τη σκόνη? κανείς σύμβουλος του δημάρχου δεν θα ήθελε να ξέρει τι βρίσιμο πέφτει.Αλλά όταν μιλάμε για βρίσιμο και οργή μιλάμε για πολύυ πράμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αργούν ακόμα και οι επόμενες εκλογές το σταυρό μας να κάνουμε ως τότε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλα ρε στραβαδια δεν βλεπετε την δημσρχο Σκυδρας που οχι μονο δεν κόβει τα δέντρα αλλα κανει και βαφτησια. Δεντρα με ονομα, τί σαν εσας χωριατες καρατζοβητες που δουλευετε το αλυσοπριονο στο φουλ;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. απαιτούμε δενδροφυτεύσεις εδώ και τώρα. διαφορετικά δήμαρχοι αντιδήμαρχοι και μηχανικοί να πάτε σπίτια σας.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όλοι όσοι δηλώσαμε τα ονόματα μας στην επιστολή το κάναμε για το δέντρο στο παρκάκι και μόνο... επειδή διαβάζω και για τη σκόνη από τα έργα διαχωρίζουμε τη θέση μας οι περισσότεροι από τη συγκεκριμένη παράγραφο. Μας βρίσκει σύμφωνους μόνο για το δέντρο στο πάρκο, τα υπόλοιπα δε χρειάζονται σε αυτό το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εμείς δεν Θέλουμε να κοπεί το δέντρο η παιδική χαρά αν δεν
  γίνεται με το δέντρο ας γίνει κάπου αλλού που την έχουν ανάγκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν πάμε καλά... Τους πήρε ο πόνος για το δέντρο... Το παρκάκι είναι εδώ και χρόνια μέσα στη βρώμα και τώρα που πάει να γίνει κάτι της προκοπής δεν το θέλουν! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Μετά μας φταίει ο Σόιμπλε και οι κακοί οι ξένοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εχω μία ιδέα αυτά όλα που ήταν να
  μπουν γύρω από το δέντρο να πάνε
  κάπου αλλού ξέρετε όλοι Που όταν
  διαβάζετε την λέξη καινούργια παιδική χαρά τι σας έρχεται στο μυαλό?
  Εκεί ακριβώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…