Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υποψήφια προς επιτροπή θεμάτων Μαθηματικών: "Και σας ρωτώ, σε ποια ύλη βασιστήκατε;"


"Απευθύνεστε σε μαθητές λυκείου και όχι σε ανθρώπους του πανεπιστημιακού κλάδου"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ


Προς την επιτροπή θεμάτων μαθηματικών προσανατολισμού


Είμαι μια μαθήτρια της Γ'ΛΥΚΕΙΟΥ, η οποία εξεταζόταν χθες στο μάθημα των μαθηματικών προσανατολισμού. Είμαι μια μαθήτρια που δεν σταμάτησα να διαβάζω όλη τη χρονιά και τα μαθηματικά ήταν η προτεραιότητα μου. Και σας ρωτώ, με τα θέματα σας τι καταφέρατε; Πιστεύετε ότι εξετάσατε τις γνώσεις μίας μαθήτριας λυκείου - και όποιου άλλου μαθητή - που αγωνίστηκε αυτή τη χρονιά για το στόχο της/του; Αν θεωρείτε πως με τα θέματά σας καταφέρατε να προτάξετε τη γνώση πάνω από καθετί, είστε αβάσιμοι.


Αυτό που καταφέρατε ωστόσο, είναι να πατήσετε κάτω κάθε μαθητή-μαθήτρια. Να του κόψετε τα φτερά. Να τον κάνετε να αισθανθεί πως ο κόπος που κατέβαλε ήταν άχρηστος - μιας και με τα θέματά σας τον εξετάσατε ελάχιστα γι'αυτόν. Αν νομίζετε πως τα θέματά σας ήταν προσιτά από την πλειονότητα των μαθητών των δημόσιων σχολείων, μάλλον δεν περάσατε ποτέ από αυτά τα θρανία ή ίσως λησμονείτε την δυσκολία αυτής της χρονιάς.
Είμαι μια μαθήτρια της Γ'ΛΥΚΕΙΟΥ. Δεν είμαι υπολογιστική μηχανή ώστε να μπορώ σε τρεις ώρες να σκεφτώ και να λύσω τα άπιαστα θέματά σας (αναφέρομαι στα υποερωτήματα του Θέματος Γ', Δ'). 

Και σας ρωτώ, σε ποια ύλη βασιστήκατε; Οφείλετε ή όχι να στηριχτείτε στα ζητήματα του σχολικού βιβλίου; Αν θεωρείτε πως εξετάσατε τον μέσο διαβασμένο μαθητή, είστε πραγματικά αιθεροβάμονες.


Αυτό που καταφέρατε, για μία ακόμη χρονιά, είναι να αποδείξετε περίτρανα ότι δεν ενδιαφέρεστε για τον συνεπή μαθητή. Μήπως τελικά ψάχνετε για διάνοιες και μαθηματικά ταλέντα; Διότι τότε οι πανελλαδικές εξετάσεις δε θα έπρεπε να είναι το μέσο αναζήτησής σας, αλλά οι μαθηματικές ολυμπιάδες. Ποιός πιστέυτε ότι θα επιλέξει τις μετέπειτα χρονιές να διδαχτεί το μάθημα αυτό;


Κάνετε κάθε μαθητή να στραφεί εναντίον του μαθήματος και μάλιστα να αισθάνεται απέχθεια για οτιδήποτε το θυμίζει.


Επαναπροσδιορίστε λοιπόν τους στόχους σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε κάθε φορά που πιάνετε το στυλό σας για να γράψετε τα θέματά σας, πως απευθύνεστε σε μαθητές λυκείου και όχι σε ανθρώπους του πανεπιστημιακού κλάδου. Να θυμηθείτε και να εκτιμήσετε τον προσωπικό μόχθο κάθε μαθητή και να μην τον καταρακώνετε με τα σκληρά θέματα που επιλέγετε. Και τέλος, προς τι αυτή η εντατικοποίηση σπουδών, αφού στη συνέχεια μας περιμένει μία ακόμη θέση στα ταμεία ανεργίας;

Μια υποψήφια 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη προφανως απουσιαζεις χρονια απο τα θρανια..να σ πω εγω με βεβαιοτητα οτι αυτη η κολωνια κραταει χρονια.. σε φιλω σταυρωτα!

      Διαγραφή
  2. Υπουργός ΣΑΝΕΛοπαιδειας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αγιάσει το στόμα σου αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα μαθήματα ούτε το επίπεδο τους νοιάζει ούτε και η ωριμότητα με την οποία μπορεί να σκεφτεί ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι στις πανελλήνιες περνάει όποιος γράψει καλύτερα από τους άλλους όχι όποιος γράψει άριστα. Τα εύκολα θέματα είναι εύκολα για όλους και οι βάσεις ανεβαίνουν, τα δύσκολα είναι δύσκολα για όλους και οι βάσεις πέφτουν. Δε θα σχολιάσω το αν και πως πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις αυτό είναι άλλο θέμα, απλά πολλοί γονείς και μαθητές θεωρούν ότι ακόμα είναι στο σχολείο και τα παιδιά τους θα πρέπει να γράψουν άριστα... Αργότερα κοπέλα μου στο πανεπιστήμιο θα θεωρούν εντός ύλης ότι έχεις μάθει σε όλα σου τα σχολικά έτη.
    Κοίτα μπροστά έχασες ίσως μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο…
    Και φυσικά η ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες είναι όλη μπροστά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.