Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε ιδιώτη η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη


Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, μετά την απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη και του διοικητικού συμβουλίου να προσκαλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όλα αυτά όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 1500 τόνοι σκουπίδια πλημμυρίζουν τη Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή που ο υδράργυρος βρίσκεται ψηλά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει ακόμη πιο ψηλά.

"Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα. Παράλληλα κάναμε και μία επαφή με τον επίτροπο για να προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό ιδιωτών τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης", τόνισε στο praktroreio-macedonia.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κόστος είναι: "μεταξύ 150.000-200.000 ευρώ και η αποκομιδή θα γίνει μέσα σε τρεις ημέρες. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις προσφορές. Τη Τρίτη θα ανοίξουμε τις προσφορές και θα πάρουμε τις αποφάσεις. Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε επίσης πως: "αύριο θα βγει η απόφαση του Σκουρλέτη. Αν δεν συμφωνήσουν τότε θα εφαρμόσουμε το διαγωνισμό. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βρωμάει και να γίνεται εστία μόλυνσης. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα".  
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.