Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θέματα της Αλμωπίας συζήτησαν ο Γιάννης Σηφάκης και ο δήμαρχος Αλμωπίας




Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο με θέματα  την υλοποίηση υπόσχεσης της Υπουργού Θεανώς Φωτίου κατά την επίσκεψη της στην Αριδαία για πρότυπο οικισμό των Ρομά, την ωρίμανση αρδευτικών και υδρευτικών έργων στην Αλμωπία προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα, την υλοποίηση των αθλητικών έργων που εγκρίθηκαν από την ΓΓΑ και την έγκριση του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας

Ζήτησε επίσπευση διαδικασιών για την απορρόφηση των κονδυλίων προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις    


Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Γεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες υπεύθυνοι των αντίστοιχων τομέων βρέθηκε τρόπος να ξεκινήσουν άμεσα οι προκηρύξεις των αθλητικών έργων για τα οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την ΓΓΑ. 

Συζητήθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η ένταξη του Δήμου Αλμωπίας στους 72 δήμους της χώρας για την κατασκευή πρότυπου καταυλισμού για τους 30 περίπου Ρομά που ήδη ζουν στην Αριδαία.

Αναλύθηκε η ωριμότητα μελετών για αρδευτικά έργα ( φράγμα Προδρόμου και κεντρικό δίκτυο άρδευσης, κλειστός αγωγός από την Αγάθη παράλληλα με το ποτάμι για την οριστική επίλυση της άρδευσης του κάμπου της Υδραίας, κεντρικός αγωγός από το φράγμα της Φούστανης, ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Σωσάνδρας- Προμάχων, μικρές λίμνες στον Αρχάγγελο, αρδευτικό δίκτυο Χρύσας κ.α.) και για έργα ύδρευσης ( αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της Αριδαίας, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Λουτρακίου και Προμάχων, ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης της Αριδαίας με γεώτρηση και δίκτυο στην Σωσάνδρα, επίλυση προβλήματος ύδρευσης Νότιας κ.α.).


Από τον βουλευτή ζητήθηκε η γρηγορότερη ωρίμανση κάποιων μελετών προκειμένου να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση των έργων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων ( ΠΠΑ για την άρδευση και άλλα προγράμματα για την ύδρευση). 

Ακόμη συζητήθηκε η χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering) για την ΔΕΥΑ.  

Η προμελέτη του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας ολοκληρώνεται και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης του που έχει εξασφαλιστεί.

Αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας για να επιτευχθούν κάποια απτά αποτελέσματα.
Ακόμη ο βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ρομά της Αριδαίας για να τους ενημερώσει για τις ενέργειες προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος που προωθείται από την Υπουργό Θεανώ Φωτίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Σας παρακαλούμε προσπαθειστε να γίνει η καινούργια παιδική χαρά στην Λαγκαδια ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν καταλάβατε καλά ψάχνουν κορόιδα Δήμους να δεχτουν να κάνουν οικισμους Ρομά και μετά θα γίνει το έλα να δεις.Ποτε δεν ειχε η αριδαία Ρομα.Κι επειδη βρέθηκαν 2 οικογενειες τα τελευταια 2-3 χρόνια πρέπει να τους κάνουμε και οικισμό ? λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Γιάννη τι είναι αυτά που κάνεις. Πάλι έπρεπε να βγάλεις φωτογραφίες, να βγάλεις δελτίο … επειδή έκανες μία συνάντηση με έναν δήμαρχο; Οι άλλοι κάνουν συναντήσεις με δημάρχους, με φορείς, βγάλαν λεφτά για την περιοχή μας, χρήματα, έργα… και δεν βγάλαν καμία φωτογραφία και δεν βγάλαν κανένα δελτίο.
    Τι πρεμούρα είναι αυτή που σε πιάνει; Και νάβγαζες και κανένα έργο… συνεχώς ανακοινώνεις αθλητικά έργα και κάποιες ψωροχιλιάδες και έργα δεν βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

    Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική. (ΚΑΒΑΦΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το απόγευμα που θα πίνετε τον καφέ σας βγάλτε και μια ανακοίνωση από την καφετέρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.