Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τώρα το μόνο που μένει είναι να ξυπνήσουμε…


Ο Λαός έχει τις ευθύνες του, τα κλαψουρίσματά του έχουν ξεθωριάσει με τις συνεχείς διαμαρτυρίες του με -λογικά κατά μια έννοια- επιχειρήματα (Εργασιακά, Συνταξιοδοτικά δικαιώματα, διάφορες κλαδικές διεκδικήσεις κ.λπ.). Είναι εντυπωσιακή η έλλειψη αντίδρασης των Ελλήνων, όσον αφορά την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας - καθώς επίσης την «επιθετική εξαγορά» της χώρας από τη Γερμανία, με τη βοήθεια των «κατοχικών» κυβερνήσεων που τοποθετεί διαδοχικά. Δεν διαδηλώνουμε για τις σκανδαλώδεις αποκρατικοποιήσεις, την παιδεία, την υγεία ή την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων των εκλεγμένων εκπροσώπων μας. Με απλά λόγια, οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στη κακή διαχείριση της μιζέριας. 

Ορισμένοι θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό, επειδή η νέα τάξη που κυριαρχεί παντού στον πλανήτη (ελίτ, αγορές κλπ.) είναι εξοπλισμένη με άπειρα «λογιστικά» χρήματα, με χειραγωγημένες ειδήσεις μέσω διατεταγμένων ΜΜΕ, με συστήματα μη δικαιοσύνης, με διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα, με διαπλεκόμενες κυβερνήσεις, με στρατούς, με δυνάμεις καταστολής, με μεθόδους αποβλάκωσης (παιδεία) κλπ. – οπότε τόσο οι άλλοι λαοί, όσο και οι Έλληνες δεν είναι φοβισμένοι, αλλά απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, όσο και αν το θέλουν. Επομένως ότι, το μόνο που τους απομένει είναι η υπομονή, έως ότου το σύστημα καταρρεύσει – αφού ιστορικά ακόμη και οι ισχυρότερες αυτοκρατορίες παράκμασαν και χάθηκαν! 

Ο έλεγχος των μαζών, καθώς επίσης γνωρίζοντας πως ο συμβιβασμός με την ήττα είναι πολύ ευκολότερος από τον αγώνα για τη νίκη, ενώ ο φόβος αχρηστεύει εντελώς τους ανθρώπους θάβοντάς τους ζωντανούς. Η άποψη ότι, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από την αποδοχή της αδυναμίας: πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, επειδή το σύστημα είναι πανίσχυρο και ανίκητο - ενώ η μεγαλύτερη δύναμη του είναι το να τοποθετεί τον ένα εναντίον του άλλου, τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, έτσι ώστε να αλληλοεξουδετερώνονται. 

Ο «λαϊκισμός» είναι η νέα μέθοδος επιβολής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, μέσω της εξαπάτησης των μαζών - στις οποίες δίνονται υποσχέσεις που ακούγονται μεν εξαιρετικά, αλλά δεν τηρούνται ποτέ. 

Εάν ο λαός ενωθεί απαιτώντας αυτά που πράγματι του ανήκουν, χωρίς να φοβηθεί το τίμημα και χωρίς υπερβολές, είναι αδύνατον να μην τα καταφέρουμε - κάτι που στην περίπτωση της Ελλάδας θα σήμαινε την επιμονή του συνόλου των Πολιτών στην εκδίωξη της Τρόικας και στην κατάργηση των μνημονίων, με τη δρομολόγηση των σωστών ενεργειών. 

Ο χρόνος θα δείξει ως την ημέρα που θα αντιληφθούμε ότι η θηλιά στον λαιμό μας κόβει την ανάσα, όταν αντιληφθούμε ότι το σπίτι μας δεν μας ανήκει, γιατί σήμερα η πατρίδα δεν είναι πια δική μας, τότε ίσως αντιδράσουμε και επαναστατήσουμε . 
Ο φόβος, ο πολιτισμός και η γνώση, μας έχουν μουδιάσει και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Η ελπίδα του Σύριζα χάθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015, αποδείχθηκε σήμερα ότι ήταν στημένο σχέδιο για να χαθεί κάθε ελπίδα σωτηρίας. Τώρα το μόνο που μένει είναι να ξυπνήσουμε. Το πότε;
 Όταν η φτώχεια φτάσει κοντά στα σπίτια των νεόπλουτων, όταν δεν θα υπάρχει αλληλεγγύη και όταν δεν θα υπάρχουν συσσίτια. 
 Γαλουτζής Δημήτρης 
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.