Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανσέληνος Αυγούστου 2017: Οι εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια και στην Εφ.Α. Πέλλας


Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώσει ενενήντα τρεις εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα, για την πανσέληνο του Αυγούστου που φέτος πέφτει στις 7 του μηνός.
Επιπλέον, 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Το θέμα, όπως είθισται, συζητήθηκε σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα δράσεις.
Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό, που υλοποιούν οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, με τη συνδρομή του προσωπικού των χώρων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους φορείς.

Είναι δε, πολύ δημοφιλής, όπως δείχνουν και οι αριθμοί: Πέρσι, 63.795 άνθρωποι συμμετείχαν στις 82 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ή επισκέφτηκαν τους 34 χώρους που απλώς παρέμειναν ανοικτοί στο κοινό.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 7 Αυγούστου, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες γύρω από αυτή την ημερομηνία.
Η αφίσα, που συνοδεύει τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου 2017, φέρει φωτογραφία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, η οποία κηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Η ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις θα είναι και στα αγγλικά.

Στην Εφ.Α. Πέλλας

Στην Εφ.Α. Πέλλας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τόσο στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας, όσο και στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου Έδεσσας, ενώ στην Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00' έως και τις 23:00'. 

Συγκεκριμένα:

Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας
Μουσική εκδήλωση - συναυλία με το μουσικό σχήμα των Νάντια Παυλίδου- φωνητικά, Βασίλης Μπεζεβέγκης - κιθάρα. Μουσική ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου (jazz, swing, american cinema κλπ). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 20:00 έως και τις 24:00.

Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου Έδεσσας
Μουσική εκδήλωση - συναυλία jazz.από την μπάντα Off minor quartet Κωνσταντίνος Παπαχρήστου - τρομπέτα, Δημοσθένης Σταλίδης - κιθάρα, Λάκης Σαμαράς - μπάσο, Κώστας Παπάς - τύμπανα. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 20:00 έως και τις 24:00. 

Δείτε εδώ ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη την Επικράτεια:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.