Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

21η Μικρασιατική βραδιά στη λίμνη Βεγορίτιδας


Στις 8 Ιουλίου Σάββατο απόβραδο σμίγει η φύση με την παράδοση σε ένα από τα όμορφα δαντελωτά ακρογιάλια της λίμνης Βεγορίτιδας. Εκεί…. για 21η χρονιά πραγματοποιείται η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. 

Με μπροστάρη τον πολιτιστικό σύλλογο οι κάτοικοι φροντίζουν για την τελειότητα της εκδήλωσης. Σύμμαχος η φύση που διαμόρφωσε το χώρο, σε αμφιθεατρική μορφή  κατάφυτη από αυτοφυή δένδρα, έτσι που προσφέρει στον θεατή ένα...
 ...γαλήνιο τοπίο πλάι στο ήρεμο κύμα της καταγάλανης λίμνης.

Στο γέρμα του Ήλιου όλα πλέον είναι έτοιμα. Ήχοι από παραδοσιακά όργανα φερμένοι από τη μικρασία αντιλαλούν  στους γύρω θεόρατους βράχους,  που θαρρείς φιλτραρισμένοι γίνονται ακόμα πιο γλυκάκουστοι πλημυρίζοντας την ατμόσφαιρα.

Ο τεμπέλης ήλιος αποκαμωμένος γέρνει στις κορυφογραμμές του Βόρα,  κατάκοπος από το φεγγος της μέρας, και λούζεται στα κατσαρά νερά της λίμνης. Ένα ανάλαφρο αεράκι κουβαλά τη φρεσκάδα του γιαλού και τη σκορπά δροσίζοντας τους ξαναμμένους βράχους.

Είναι η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων. Χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών κατακλύζουν την εξέδρα παρουσιάζοντας μοναδικό θέαμα. Το κέφι παρασύρει τους παρευρισκόμενους που συμμετέχουν σε ξέφρενο γλέντι χορού και τραγουδιού. Η νύχτα χορτάτη από χρώματα μοσχοβολιές και ήχους κυλά ως το χάραμα με συντροφιά το ντροπαλό φεγγάρι, αφήνοντας πίσω της τη γλυκιά ανάμνηση της 21ης ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου το σούρουπο οι άνθρωποι του χωριού αντάμα με τη φύση υπόσχονται μια ακόμα υπέροχη βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.