Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στην Έδεσσα 350.000 € για την αγορά Αξονικού Τομογράφου


Τη μεταφορά του ποσού των 350.000,00€ από τραπεζικό λογαριασμό της Υγειονομικής Μονάδας Γιαννιτσών σε τραπεζικό λογαριασμό της Υγειονομικής Μονάδας Έδεσσας για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Σμία την περασμένη εβδομάδα, στην Έδεσσα. 

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη (29.6.2017), στις ώρα 13:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου Σμία σε τακτική Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με: 

1. Τη μεταφορά του ποσού των 350.000,00€ από τραπεζικό λογαριασμό της Υγειονομικής Μονάδας Γιαννιτσών σε τραπεζικό λογαριασμό της Υγειονομικής Μονάδας Έδεσσας. 

2. Τη μεταφορά της εγγεγραμμένης πίστωσης του ποσού των 350.000,00€ από τον προϋπολογισμό έτους 2017 της Υγειονομικής Μονάδας Γιαννιτσών προκειμένου να εγγραφεί στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Υγειονομικής Μονάδας Έδεσσας, με τη διενέργεια της 2ης τροποποίησης του Π/Υ του Γ.Ν. Πέλλας, για την προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου. 

Η απόφαση

Το Δ.Σ, μετά από διαλογική συζήτηση κατά πλειοψηφία, ενέκρινε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., υπεύθυνος της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών, Αλέξανδρος Βουδρισλής και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Μπαλτζής) τη μεταφορά του ποσού των 350.000,00€ από τραπεζικό λογαριασμό της Υγειονομικής Μονάδας Γιαννιτσών σε τραπεζικό λογαριασμό της Υγειονομικής Μονάδας Έδεσσας, όπως επίσης ενέκρινε τη μεταφορά της εγγεγραμμένης πίστωσης του ποσού των 350.000,00€ από τον προϋπολογισμό έτους 2017 της Υγειονομικής Μονάδας Γιαννιτσών προκειμένου να εγγραφεί στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Υγειονομικής Μονάδας Έδεσσας, με τη διενέργεια της 2ης τροποποίησης του Π/Υ του Γ.Ν. Πέλλας, για την προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου. 

Σύμφωνα με την απόφαση τα μέλη ψήφισαν ως εξής: 

- Πρόεδρος (Χρ. Σμίας): «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες μετά την έκδοση της Υπουργικής απόφασης για μεταφορά των πιστώσεων από τον προϋπολογισμό έτους 2017 της Υγειονομικής Μονάδας Γιαννιτσών προκειμένου να εγγραφεί στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Υγειονομικής Μονάδας Έδεσσας, με τη διενέργεια της 2ης τροποποίησης του Π/Υ του Γ.Ν. Πέλλας, για την προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου. 
Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί για κάποιο λόγο το πρόγραμμα Interreg που προβλέπει την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου για τη Ν.Μ. Γιαννιτσών, προτείνω να δεσμευτεί το ΔΣ να ζητήσει χρήματα από το Υπουργείο Υγείας ώστε να αγοραστεί και για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ένας Αξονικός Τομογράφος». 

Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Ευστάθιος Ανδρεάδης και Αναστάσιος Πούπτσης συντάχθηκαν με την άποψη του Προέδρου. 

- Αντιπρόεδρος (Αλεξ. Βουδρισλής): «Προτείνω την αναβολή του θέματος για 40 – 45 μέρες, μέχρι την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης Interreg που προβλέπει την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου για τη Ν.Μ. Γιαννιτσών, εφόσον δεν υπάρχει η ωριμότητα και ετοιμότητα στη Νοσοκομειακή Έδεσσας για υποδοχή και εγκατάσταση του Αξονικού. Αφού ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας Αξονικού για τα Γιαννιτσά που είναι έτοιμα να τον εγκαταστήσουν και να τον λειτουργήσουν, τότε να μεταβιβαστούν τα χρήματα στην Έδεσσα. Άλλωστε ο χρόνος αναβολής που προτείνω δεν θα καθυστερήσει πρακτικά τις διαδικασίες, καθώς θα αναμένουμε τη συνολική διαδικασία τροποποίησης του Προϋπολογισμού. 
Με την άποψη του Αντιπροέδρου συντάχθηκε το μέλος Κωνσταντίνος Μπαλτζής.

Εκτός από τους παραπάνω, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχαν ακόμη οι Πούπτσης Αναστάσιος, Ανδρεάδης Ευστάθιος

Να σημειωθεί ότι τα τακτικά μέλη Δημητριάδης, Τσαρκνιάς, Χ’ηλιάδης, Κατσικά και Κουτσός, καθώς και τα αναπλ. μέλη Μακρίδης, Σαπουντζής και Μιχαηλίδου ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Και τυπικά η χρηματοδότηση στην Έδεσσα

Έτσι λοιπόν έκλεισε και τυπικά το θέμα της χρηματοδότησης αγοράς Αξονικού Τομογράφου από το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί. Τώρα είναι πια σίγουρο ότι η προμήθεια του Α.Τ. στα Γιαννιτσά θα γίνει από το INTERREG και η αγορά του Α.Τ. για το νοσοκομείο Έδεσσας θα προχωρήσει άμεσα από χρήματα του κρατικού κορβανά. 

Το θέμα που θέτει όμως ο κ. Βουδρισλής είναι ότι «δεν υπάρχει η ωριμότητα και ετοιμότητα στη Νοσοκομειακή Έδεσσας για υποδοχή και εγκατάσταση του Αξονικού. Για αυτό άλλωστε ζήτησε «αφού ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας Αξονικού για τα Γιαννιτσά, που είναι έτοιμα να τον εγκαταστήσουν και να τον λειτουργήσουν, τότε να μεταβιβαστούν τα χρήματα στην Έδεσσα».

Το ερώτημα που θέτουμε εμείς είναι ξεκάθαρο: Θα υπογραφεί μέσα στον Ιούλιο η προγραμματική σύμβαση Interreg που προβλέπει την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου για τη Ν.Μ. Γιαννιτσών, όπως είχε δεσμευτεί ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γεώργιος Κίρκος ή θα υπάρξει αναβολή με ότι αυτή θα συνεπάγεται; 

Δείτε τη σχετική απόφαση:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Να συμπαιράνουμε πως μετά τη λήξη της συνεδρίασης οι Βουδρισλής-Μπαλτζής υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας; Ή μήπως η λέξη παραίτηση είναι άγνωστη και ασήκωτη καθώς μαζί με την παραίτηση έρχεται και απώλεια μισθού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουραφέξαλα! Άν πάει αξονικός τομογράφος στην Έδεσσα να ...μου γράψετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι τοσο ανησυχία;Ο Σηφάκης μας υποσχέθηκε οτι θα εχουμε 2 αξονικούς αφού...ΣΥΡΙΖΑ γαρ...Αμέσως να κρίνετε.Θα αφησει ο Πολακης και ο Σηφάκης τα Γιαννιτσα χωρις αξονικό;Τι ειναι αυτα που σκέφτεστε.Ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλήρης δικαίωση της Τζάκρη και του Βουδρισλή που έλεγαν ότι τα χρήματα ανήκουν στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Όπως επίσης και δικαίωση του συλλόγου φίλων του νοσοκομείου Γιαννιτσών που ανάγκασε τη Τζάκρη να σπεύσει στην ηγεσία του υπουργείου για να δώσει τα 350.000 ώστε να μη ξεφτιλιστούν από τα χρήματα που συγκέντρωσε ο σύλλογος για την αγορά του αξονικού τομογράφου. Αυτό ήταν που ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου εσπευσμένα να τα εγκρίνει, για την από την άλλη πλευρά το πρόγραμμα interreg καρκινοβατεί και δε γνωρίζει πότε θα εγκριθούν τα χρήματα
    Αποκαλύφθηκε πλέον και ο Σηφάκης για τα ψέματα που έλεγε ότι τα λεφτά εγκρίθηκαν για την Έδεσσα γιατί όλοι ξέρουμε ότι αυτός δεν μπορεί να σταυρώσει ούτε ένα ευρώ για το νομό. Αλίμονο του αν σκαλώσει το πρόγραμμα interreg. Ποιος έχασα την «τσίπ-ρ-α» για να τη βρει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ5 Ιουλίου 2017 στις 9:14 π.μ.

      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΕ "ΜΕΓΑ" ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΘΑΡΑΛΛΕΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;;;ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΤΣΙ;;;;;

      Διαγραφή
    2. Εσύ φιλαράκι το όνομα σου τρέμεις να γράψεις απαιτείς από τους άλλους καταγγελίες και παραιτήσεις;
      Αν κρίνω από το παρατσούκλι σου βέβαια και συ κάποιο "μισθουλάκο" θα απολαμβάνεις οπότε την ξέρεις την δουλειά

      Διαγραφή
  5. Το παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος των Γιαννιτσών ξεδιπλώθηκε και αποκαλύφθηκε. Συγχαρητήρια στο karatzova για την αποκάλυψη. Δυστυχώς όμως για τα Γιαννιτσά, δεν θα δουν και δεν θα αποκτήσουν, άμεσα τουλάχιστον, Αξονικό Τομογράφο. Αυτή τη φορά στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία με το interreg είναι πολύ απλά ΠΑΡΑΜΥΘΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννης Σηφάκης Βουλευτής Πέλλας4 Ιουλίου 2017 στις 8:44 μ.μ.

    Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη!! στην πραγματικότητα - βέβαια - δεν είναι ηλιθιότητα είναι συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης ακόμη και όταν παρουσιάζονται οι αποφάσεις και τα ντοκουμέντα.
    Ανακοίνωσα πριν 20 μέρες τις τελικές εγκρίσεις των αξονικών και στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας επισυνάπτοντας και τις σχετικές αποφάσεις.
    Φίλοι Γιαννιτσιώτες, μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κοροϊδεύει ακόμη. Οι αξονικοί ήταν και είναι δύο και το νοσοκομείο υπογράφει την προγραμματική σύμβαση για το αξονικό Γιαννιτσών μέσα στις επόμενες 45 ημέρες, ήδη ( μετά την τελική έγκριση του ΙΝΤΕRREG ) ετοιμάζονται οι συμβάσεις και έχει ειδοποιηθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Σμίας για την υπογραφή των συμβάσεων.
    Επιτέλους λίγη σοβαρότητα σε αυτό τον τόπο!! Μπορεί να στεναχωρούμε κάποιους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε δύο αξονικούς για την Πέλλα ( όταν οι ίδιοι το μόνο που ήξεραν είναι να εξυπηρετούν μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα έχοντας τα νοσοκομεία της Πέλλας χωρίς αξονικό) αλλά τι να κάνουμε; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!!
    Να χαίρεστε φίλοι Γιαννιτσιώτες που και τα δύο νοσοκομεία αναβαθμίζονται με αξονικούς τομογράφους. Καιρός είναι να ζητήσετε ευθύνες από τους μόνιμα παραπληροφορούντες που νομίζουν ότι μπορούν ακόμη και μετά τις τελικές εγκρίσεις και των δύο αξονικών να σας εμπαίζουν μη αποδεχόμενοι την πραγματική ήττα της πολιτικής τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και η ηλιθιότητα (ποίου άραγε;) είναι ανίκητη.Σε περίοδο κρίσης επί 7 μήνες έχετε παρκαρισμένα τα λεφτά και δεν αφήσατε τα Γιαννιτσά να το δημοπρατήσουν.Τώρα θα είχε έρθει.Θα σώζωνταν ζωές.Δεν σας πειράζει όμως γιατί οι ψήφοι υπερέχουν .Φίλοι Γιαννιτσιώτες μην αφήνετε να σας κοροιδεύουν αντί να έχετε ήδη λυμμένο το θέμα του αξονικού ας υποφέρει όλος ο Νομός προκειμένου ο κ.Σηφάκης να κάνει τον ωραίο αλλά είπαμε η ήττα της πολιτικής μπλα μπλα μπλα ....

      Διαγραφή
    2. Η ηλιθιότητα είναι να μας θεωρείς ηλιθίους κ. Σηφακη κ να μιλάς σαν τον Πολακη. Έχεις χαζέψει Κ νομίζεις ότι μιλάς σε δούλους σου. Ξεφτιλιζεσαι βέβαια γιατί η γραφή σου από μόνη της σε ξεφτιλίζει. Έχεις δημιουργήσει μόνο εχθρούς. Πολλούς εχθρούς. Είναι αργά

      Διαγραφή
  7. ΆΝ ΓΊΝΈΊ ΜΠΡΆΒΌ ΣΤΌΝ ΣΉΦΆΚΉ ΚΎΡΊΈ ΒΌΎΛΈΎΤΆ ΈΛΆΤΈ Κ ΜΊΆ ΒΌΛΤΆ ΣΤΌ ΈΚΆΒ ΝΆ ΔΈΊΤΈ ΤΌ ΚΤΉΡΊΌ ΘΆ ΜΆΣ ΦΆΝΈ ΤΆ ΠΌΝΤΊΚΊΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά οκτώ μέλη δεν πήγαν για πιό λόγο?

      Διαγραφή
  8. Σηφάκη μεγαλύτερο ντοκουμέντο απόδειξη, όπως τα τριακόσια πενήντα χιλιάρικα που βγήκαν για το νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν υπάρχει και αυτό έγινε χάριν των προσπαθειών της Τζάκρη. Αποκαλύπτονται τα ψέματα που μέχρι τώρα έλεγες. Έκανες όλη αυτή τη φασαρία επειδή υπήρχαν δύο πιστώσεις για το νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Και αν πάει κάτι στραβά με το interreg δεν σε γλυτώνει κανένας. Όλοι κατάλαβαν το μεγάλο παραμύθι που τους σερβίριζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η θέση του κ. Βουδρισλή είναι καθ΄όλα σωστή. Γιατί κ. Σμία σας έπιασε τόση βιασύνη να μεταφέρετε σίγουρα χρήματα για τον αξονικό του νοσοκομείου Γιαννιτσών και επαφίεστε στα αμφίβολα χρήματα του interreg (αναφέροντας στην απόφασή σας για νέα δέσμευση του ΔΣ για νέο αμφίβολο κονδύλιο από το Υπουργείο);
    Είναι τυχαίο το κώλυμα που εμφάνισαν τα μισά μέλη του ΔΣ; Ο καιρός περνάει και το νοσοκομείο Γιαννιτσών συνεχίζει να μην έχει αξονικό με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την υγεία και την τσέπη των ασθενών όσο και των ασφαλιστικών ταμείων.
    Δυστυχώς διαφαίνεται ότι πρωταρχικός σας στόχος είναι η απόκτηση αξονικού πάση θυσία από το νοσοκομείο Εδεσσας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είδα έξω από τη Χαλκηδόνα νταλίκα του TAP με φορτωμένους -αντί για 2 σωλήνες αερίου - 2 αξονικους ΒΛΑΚΟγράφους...Μήπως έχει καταντήσει -για το λαό -βλακεια το ζήτημα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα 350000 ειναι χρηματα τα οποια ο συλλογος φιλων Νοσοκομειου Γιαννιτσων συγκεντρωσε..αν κανω λαθος διορθωστε με..απο εκει και περα και τα δυο νοσοκομεια πρεπει να εχουν τον αξονικο..το ενα νωριτερα το αλλο αεγοτερα δεν πειραζει..ομως ποιος ειπε οτι ο χωρος και το προσωπικο δεν επαρκουν στην Εδεσσα; σε 15 ημερες ολα μπορει να ειναι ετοιμα στον χωρο..οσο για το προσωπικο υπαρχει ηδη εκπαιδευμενο ..τι να λεμε τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι ΤΑ 350 χιλιάρικα ΔΕΝ είναι του Συλλόγου. Είναι από το υπουργείο (αδιαθετα). Εντύπωση όμως κάνει που ήταν παρκαρισμένα 7 μηνες για να τα πάρει τώρα η ΈΔΕΣΣΑ με εντολή του ΠΟλάκη στον Σμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.