Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

87 χρόνια φυλακή στους... γονείς που βασάνιζαν τα παιδιά τους σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη


Η φρικιαστική υπόθεση βασανισμού και σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων αδελφών από τη μητέρα τους και τον πρώην σύντροφό της, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε την πρώτη σε κάθειρξη 40 ετών και τον δεύτερο σε κάθειρξη 47 ετών. 

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ μετά τη δίκη και οι δύο επέστρεψαν στις φυλακές όπου κρατούνται από τον περυσινό Φεβρουάριο, όταν ήρθε στο «φως» αυτή η ασύλληπτη υπόθεση. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα δύο αγόρια, ηλικίας 10 και 12 ετών σήμερα, περιέγραψαν πριν από λίγο καιρό σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωναν για μία τετραετία, από το 2011 έως το 2015, ενώ οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά τους. Σήμερα, τα δύο αδέλφια ζουν σε ορφανοτροφείο της Ημαθίας, το οποίο ανέλαβε την επιμέλειά τους. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 45χρονος κατηγορούμενος και η 38χρονη άλλοτε σύντροφός του το διάστημα της συμβίωσής τους κακοποιούσαν σεξουαλικά, από κοινού και κατά μόνας, τα παιδιά και τα βασάνιζαν. Το άλλοτε ζευγάρι ζούσε το διάστημα από το 2011 έως το 2013 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια η γυναίκα και τα αγόρια μετακόμισαν στη Σκύδρα Πέλλας. 

Εκτός από τον συστηματικό βιασμό που υφίσταντο από τον 45χρονο, τα δύο ανήλικα -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων κι από τη μητέρα τους. Η ίδια -εξάλλου- κατηγορείτο ότι σε μία περίπτωση παρακολουθούσε τον βιασμό του παιδιού της από τον 45χρονο και… γελούσε. 

Επιπλέον, το ζευγάρι βασάνιζε τα αγοράκια, προκαλώντας τους σωματικές κακώσεις. Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δίκην τιμωρίας έσβηναν τα τσιγάρα στην πλάτη των ανηλίκων με συνέπεια να προκαλέσουν εγκαύματα στα κορμάκια τους. Μάλιστα, ο 45χρονος κατηγορείτο ότι μαστίγωνε άλλοτε με τη ζώνη του παντελονιού και άλλοτε με το καλώδιο ηλεκτρικού σίδερου το μεγαλύτερο αγόρι, ενώ στο μικρότερο έριξε καυτό λαδί. 

Για την ίδια υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμη δύο άντρες, ένας φίλος του 45χρονου και ο ιδιοκτήτης σπιτιού που νοίκιαζε η 38χρονη. Το δικαστήριο τους καταδίκασε, αντιστοίχως, σε ποινές κάθειρξης 16 ετών και φυλάκισης 3 ετών (μετατρέψιμη προς 5 ευρώ). Οι δύο τελευταίοι κρίθηκαν ένοχοι -κατά περίπτωση- για αποπλάνηση ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Γιατί δε τους σφάζετε πάρα τους δίνετε το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρεμαστε τους αναποδα , καντε τους χαρακιες στο σωμα ,και ριξτε τους αλατακι ,για να καταλαβουν ποσο τζουζι το σωμα ,και οχι να σβηνουν τα αποτσιαρα στα κορμακια των παιδιων.ΕΛΕΟΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις πιο δυσώδεις ιστορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Και ας πούμε ότι 45χρονος σύντροφος ήταν ένας ψυχικά άρρωστος άνθρωπος που βίαζε και κακοποιούσε ξένα παιδιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η μητέρα όμως; Μα τα ίδια τα παιδιά της; Ίσως ορισμένα εγχειρίδια ψυχιατρικής να πρέπει να ξαναγραφτούν.

    Πάντως τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καλό τέλος. Η κοινωνία λειτουργεί με σκληρά αντανακλαστικά σε αυτές τις περιπτώσεις, εντός και εκτός φυλακής. Κρίμα για τα παιδάκια. Τέτοια τραύματα είναι πολύ βαθιά για να επουλωθούν στη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου. Το σκέφτομαι και δεν το χωράει το μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετατρεψιμη ομως αν εχεις τα λεφτα εισαι ελευθερος να συνεχεισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιποτα μετατρεψειμο. Μεσα μεσα να μην δουν ποτε το φως του ηλιου. Να πεθανουν εκει. Τα παιδακια θέλουν προσοχη και στηριξει. Κριμα καποιοι κοπιαζουν για ενα παιδακι και αυτα τα τερατα επεσαν πανω στα μωρα. Διοτι οτι εγινε ηταν τα παιδια σε πολυ μικρη ηλικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω την κοπέλα εχριζε ψυχιατρικής βοήθειας αλλά δεν είχε κανέναν πλευρό της.. Από μικρή ορφανη ο πατέρας φυλακή γιατί μαχαιρωσε την αδερφή της σε μικρή ηλικία και την σκοτωσε και η μάνα την παράτησε στην γιαγιά της και έφτιαξε την ζωή της στην Κρήτη Κανένας δεν της έδινε την προσοχή που χρειαζόταν και κατέληξε έτσι.δεν της δίνω κανένα ελαφρυντικο αλλά ποιος ξέρει τι της έκαναν και τα έκανε όλα αυτά.. Τα παιδιά της τα πρόσεχε πάρα πολύ.. Αφού πήγε στην Θεσσαλονίκη και μετά δεν ξέρω τι άλλαξε.. Κρίμα για τα παιδιά ας βρουν την ηρεμία που τους αξίζει και ας είναι καλά εκεί που βρίσκονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άκουσα χθες το μεσημέρι στο ΑΡΤ από τον Θεοδοσίου. Πολυ φρικιαστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.