Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορυφώνεται η κάθοδος Βαλκάνιων και Ανατολικοευρωπαίων τουριστών - Ουρές στο τελωνείο των Ευζώνων


Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, αυτές τις ημέρες, στο Τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της χώρας με τα Σκόπια, καθώς κατά εκατοντάδες οι πολίτες της FYROM, Σέρβοι αλλά και άλλοι Βαλκάνιοι τουρίστες επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα είτε σε ημερήσιες καθημερινές εξορμήσεις είτε ακόμη και για… Σαββατοκύριακο! Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί τους φυσικά είναι οι παραλίες της Πιερίας και της Χαλκιδικής.

Σχεδόν καθημερινά -αλλά περισσότερο τα ΠαρασκευοΣαββατοκύριακα- σχηματίζονταν ουρές πολλών μέτρων από αυτοκίνητα και τουριστικά πούλμαν με εκδρομείς που περιμένουν υπομονετικά να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να μπουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο βάρδιας στο Τελωνείο Ευζώνων, που ως γνωστόν αποτελεί την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου στην πατρίδα μας, σε πολλές περιπτώσεις τα οχήματα σχηματίζουν ουρά 200 μέτρων και η αναμονή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπαλλήλων πλησιάζει τη μία ώρα, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία και η αναμονή για όσους θέλουν να περάσουν από τα Σκόπια στην Ελλάδα να είναι πολύ μεγάλη.

Να σημειωθεί ότι εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ξεκινήσει η κάθοδος εκδρομέων από τα Βαλκάνια,  η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στην κορύφωσή της. Σύμφωνα με πηγές από το τελωνείο των Ευζώνων, τα τριήμερα μπαίνουν στην Ελλάδα περίπου 30.000 Βαλκάνιοι τουρίστες.

Τα περισσότερα οχήματα προέρχονται από τη Σερβία, τα υπόλοιπα από Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ρωσία.
Την κατάσταση επιβαρύνουν οι έλεγχοι που έχουν αυστηροποιηθεί μετά από κοινοτική οδηγία λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.