Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί της Πέλλας - Δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο!


Αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων από 1 Αυγούστου

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι φαρμακοποιοί καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για τα αναλώσιμα του Ιανουαρίου, ενώ έχουν γίνει οι πληρωμές για τα φαρμακευτικά είδη για το μήνα… Απρίλιο!

Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται οικονομικά  σε τραγικό σημείο, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο, ενώ έχουν γίνει και οι υποβολές του προηγούμενου μήνα (Ιουνίου).

Στα χρέη αυτά, τα οποία υπολογίζονται περίπου 8,5 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα, προστίθενται οι πληρωμές των ιατροτεχνολογικών (άλλα 3 εκατ. ευρώ περίπου το μήνα), οι πληρωμές φαρμάκων που είναι δύο μήνες πίσω, οι πληρωμές από τις συνταγές Ευρωπαίων πολιτών, καθώς φυσικά και τα διαιωνισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των ετών 2011-2012 που ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ. 


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας

Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης είναι ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας είχε ανακοινώσει ότι αν δεν πληρωθούν οι φαρμακοποιοί του νομού θα προχωρήσουν στην αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων από 1 Αυγούστου! Αυτό αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας  που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι φαρμακοποιοί από 1η Ιανουαρίου αποδέχθηκαν δίχως διαπραγμάτευση τη νέα σύμβαση που διευκόλυνε ασφαλισμένους και ΕΟΠΥΥ»: τους ασφαλισμένους γιατί πλέον πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους (ενώ μέχρι σήμερα κατέβαλλαν όλο το ποσό μετρητά για αυτά τα είδη και στη συνέχεια κατέθεταν τις δαπάνες τους στον ΕΟΠΥΥ) και τον ΕΟΠΥΥ γιατί αφενός κάνει «κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φαρμακοποιών» αφετέρου «κερδίζει 30 ημέρες παραπάνω» για να αποπληρώσει τα είδη (η νέα σύμβαση ορίζει τις πληρωμές στις 90 ημέρες, ενώ πριν ήταν στις 60 ημέρες).

«Δεν είναι δυνατόν να τιμολογούμε δίχως πληρωμή σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό που βιώνουμε, με φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς που ακυρώνει 7/10 σεντς του κέδρους μας», καταλήγει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας, Παναγιώτης Ζαρογουλίδης, στην ανακοίνωσή του.

Έως και ένα χρόνο πάνε πίσω τα ληξιπρόθεσμα!

Όσον αφορά στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2195 Β΄ /27-6/2017, το πρόγραμμα επιδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρατείνεται μέχρι 30/6/2018!!!
Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων πάντως είναι έτοιμοι να προσφύγουν στις Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις.
Είναι πολλοί οι φαρμακοποιοί που έχουν να εισπράττουν από τα ληξιπρόθεσμα (οφειλές από το 2012) δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία οφείλονται συνολικά από 8 ταμεία, όπως π.χ. ΕΤΤΑ- ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΤΑ- ΤΣΑΥ, ΚΑΠ-ΔΕΗ κ.α. 
Συνολικά τα διαιωνισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των ετών 2011-2012 στους φαρμακοποιούς, ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.