Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταξιούχοι και Εργαζόμενοι Θύματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Χάθηκαν, σημαντικοί πόροι για την καταβολή των εκκρεμών κύριων συντάξεων.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ έδειξε τεράστια αδράνεια και ανικανότητα.
Τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να αποδοθούν στους 139.000 δικαιούχους κύριας σύνταξης.

Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι πόροι αυτοί να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που τους δικαιούνται και τους έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φάνηκε πάλι κατώτερη των περιστάσεων, καθώς η υπουργική απόφαση (Αριθμ. 2/49435/ΔΠΓΚ/2017 ) επιφέρει πλήρη ανατροπή.
Η αδράνεια, η ανοργανωσιά και η ανικανότητα - όλους αυτούς τους μήνες - είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις και να μην απορροφηθούν οι νομοθετικά προβλεπόμενοι πόροι για την καταβολή τους.

Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει νωρίτερα και η Κυβέρνηση είχε δουλέψει με περισσότερο ζήλο, σήμερα οι νομοθετημένοι πόροι θα είχαν απορροφηθεί στο ακέραιο και θα είχαν αποδοθεί ήδη οι κύριες συντάξεις στους 139.000 δικαιούχους.

Επιπλέον, η αδράνεια αυτή επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς έχουν πλέον την υποχρέωση να συμβάλουν με ίδιους πόρους στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (κύριων συντάξεων και εφάπαξ) και μάλιστα με την υψηλή αναλογία 50%. Και αυτό, ως ποινή για την μη εξόφληση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ στο χρόνο που δεσμεύτηκε (31.10.2017) με απόφασή της η ίδια η Κυβέρνηση.
Η «κόκκινη γραμμή» που είχε δεσμευτεί και είχε θέσει ως όριο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για την εξόφληση των συντάξεων μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2017 χάθηκε, καθώς μετατέθηκε για το μέλλον. 
Ένα μέλλον αβέβαιο με κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ.

Για την ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ, 
Ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, 
Ιωάννης Κετικίδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Για να δουμε εσεις τι θα κανεται ,προ των πυλων ειναι ο κουλης ,θα δωση και μας τους ταλαιπορους τους συνταξιουχους ,κανενα κοκαλακι να λιγδωση το αντερακι μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννάκη, πανε δούλεψε πρωτα και ύστερα μίλησε για τους άλλους εργαζομένους. Να το παιζεις και προστάτης των εργαζομένων και των συνταξιούχων πάει πολύ, και είναι υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε θα τρελαθούμε σε αυτήν την χώρα. Έχουν το θράσος και μιλάνε αυτοί που έκοψαν 40% στους μισθούς και τις συντάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ "ΠΟΙΗΤΗ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.