VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μία σημαντική διάκριση για το Δήμο Έδεσσας

Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής ΣΑΔΑΣ - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, τα οποία διοργανώνονται ανά τριετία με στόχο την προβολή του σύγχρονου υλοποιημένου αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, και την αναγνώρισή του σε ένα ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού βραβεύτηκε το έργο του Δήμου Έδεσσας με τίτλο: Ανάπλαση πλατείας Γρανικού, οδού 18ης Οκτωβρίου και των μεταξύ τους συνδετήριων οδών. 
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι συντελεστές της μελέτης του πολυβραβευμένου έργου, είναι στελέχη του Δήμου Έδεσσας και πρόκειται για τους εξής:

Αρχιτεκτονική  Μελέτη:  Γεώργιος Γρεβενάρης, Δημήτριος Μεταξάς
Μελέτη Αρχιτεκτονικής Τοπίου: Γεώργιος Γρεβενάρης, Δημήτριος Μεταξάς
Ειδική Αρχιτεκτονική Μελέτη : Γεώργιος Γρεβενάρης
Σχεδιασμός Ηλεκτροφωτισμού: Γεώργιος Γρεβενάρης
Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων: Ηλίας Γκουγιάννος
Μελέτη Φύτευσης :  Δημήτριος Μεταξάς, Γεώργιος Γρεβενάρης
Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης: Θεόδωρος Δανιήλίδης, Ηλίας Γκουγιάννος, Γεώργιος Γρεβενάρης

Το έργο βραβεύτηκε στην κατηγορία «Βραβεία Αρχιτεκτονικής Δημοσίου Ανοικτού Χώρου – Τοπίου, σε υλοποιημένα έργα αστικού σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής τοπίου και έργων διαμόρφωσης – ανάπλασης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων».
Μία ακόμη σημαντική διάκριση για το συγκεκριμένο έργο και για το Δήμο Έδεσσας γενικότερα.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

22 σχόλια:

 1. Πολύ μεγάλη διάκριση καλύτερα να μην συνεχίσω να γράφω, καταστρέψατε την πόλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να τη χαίρονται αυτοί από τα drones που βγάζουν φωτογραφίες από ψηλά, γιατί από κάτω είναι μη φιλική προς τον Εδεσσαίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η διάκριση είναι πραγματικά σημαντική και συγχαρητήρια στους συντελεστές. Αλλά πρέπει να αναφερθούν και κάποιες παρατηρήσεις απο εμάς που πηγαίνουμε καθημερινά εκεί. Η πλατεία γίνεται κυρίως για τα παιδιά. Όποτε δεχτείτε αυτές καλοπροαίρετα. Δηλαδή:
  1. Κακή επιλογή υλικού στο εσωτερικό της πλατείας. Κάτι σαν σκυρόδεμα, φθείρεται εύκολα, καθημερινά πέφτουν παιδιά και τραυματίζονται. Απαιτείται αλλαγή.
  2. Πολλές και αχρείαστες γωνίες στα καθιστικά χωρίς προστασία. Εκτός αυτού αρχισαν να ξεβιδωνονται και δημιουργούν προβλήματα. Το ίδιο και στις βρύσες. Αχρείαστες γωνίες σε περιοχή που γλιστράει πολύ.
  3. Οι βίδες στις βάσεις των φωτιστικων είναι απροστατευτες. Προεξέχουν. Αν πέσει κανείς εκεί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο
  4. Στα καθίσματα της παιδικής χαράς θα μπορούσε να μπει κάποιο ευτελές υλικό χαμηλού κόστους για να μην καθόμαστε στα τσιμέντα
  5. Η πόρτα της παιδικής χαράς είναι μονίμως φθαρμένη. Ναι, χαλάει απο τα παιδιά αλλα τι περιμενατε; Βρείτε αλλη λύση
  6. Οι βρύσες βουλωνουν συνέχεια και τα νερά τρέχουν έξω. Χρειάζεται διαφορετικός τρόπος αποχέτευσης.
  7. Στα πλαϊνά της πλατείας ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μπουν κιγκλιδώματα ασφαλειας ή εστω ζαρντινιέρες κλπ ώστε να αποτρέπουν τα παιδιά να βγαίνουν απ ευθείας στον δρόμο κυνηγώντας μια μπάλα
  8. Το γκαζόν πρέπει να ανανεώνεται. Δεν κοστίζει πολύ.
  9. Τα παιχνίδια με τα ελατήρια στην παιδική χαρά ειναι οριακά επικίνδυνα. Έχουν σπάσει δυο τρεις φορές. Κοιτάξτε αν μπορεί να αντικατασταθούν.
  10. Η καθημερινότητα δείχνει ότι χρειάζεται άλλη μια διπλή παιδική κούνια.
  Σε γενικές γραμμές καλές είναι οι διακρίσεις αλλά μην προσπαθείτε να προσαρμόσετε το παιχνίδι των παιδιών στο έργο του Αρχιτέκτονα αλλά το αντίθετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚαλΆ ξυπνήσατε κ εσείς τώρα.. Μέχρι τώρα που σας φτιάχναν τα έργα μη-αρχιτέκτονες σωστά-λάθος δεν μιλούσατε. Και πολύ σας είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χώρια που βραβεύτηκε η μελέτη όχι η κατασκευή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ;
   ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.....ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.
   ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ....ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΠΕΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
   ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ, ΒΛΕΠΕ ΣΑΔΑΣ, ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.
   ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΥΕΥΟΝΤΑΙ.
   ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΝ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ...ΣΠΑΣΜΕΝΑ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

   Διαγραφή
 6. άλλο τα χαρτιά και άλλο η ουσία εδώ στην Ικονίου άλλα είδαμε στα χαρτιά και άλλα στην πράξη πεζοδρόμιο μόνο στο 25% του δρόμου και όχι στο 100% (εκεί δεν έχει πεζούς πάνε πετώντας κύριε δήμαρχε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι άλλες πλατείες είναι πολύυυυυυυυυυ....... μακριά από το σπίτι του "Άρχοντα" της πόλης και έτσι δεν χρειάζονται ανάπλαση.
  Οι εποχές που οι "μεγάλοι" ευλογούσαν τα γένια τους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
  Έτσι από μόνη της, ως επιλογή, είναι κατακριτέα από το σύνολο των κατοίκων του Δήμου, πλην όσων διαμένουν δίπλα της.....
  Πάντως ο φίλος 3,52' παρουσιάζει με ακρίβεια τις ατέλειες του όλου έργου για να μαθαίνουμε και εμείς οι παροικούντες στα "προάστια".
  Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν συγχαρητήρια στους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ μηχανικούς για τη μελέτη τους και μόνο σε αυτούς.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αχ να μπορουσατε να φτιάχνετε
  Και σε εμάς στην Λαγκαδια Αλμωπίας
  μια τέτοια παιδική χαρά σαν μάνα
  λυπάμαι που τα παιδιά μας παίζουν
  σε ενα χώρο υποτίθεται παιδική χαρά
  Από το 1984 σκουριασμένη και απαρχαιωμένη κσι ειδικά τα τελευταία χρόνια Έχουμε και πάρα πολλά παιδάκια αχ όνειρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπράβο κ. Δήμαρχε ..... άστους να λένε. Ως άριστος επιστήμονας και γιατρός προϊστασαι αρίστων επιστημόνων δημοτικών συμβούλων, αστέρων της τηλεόρασης, εθνικής εμβέλειας. Ο "τροχός της τύχης" είναι μαζί σας..... συνεχίστε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.
   ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ.

   Διαγραφή
  2. Δηλαδή ρε παιδιά δεν είναι γιατρός ο Δήμαρχος μας. Γιατρός ακτινολόγος δεν είναι.

   Διαγραφή
 10. άλλη φορά να σας φτιάχνουν τα έργα πολιτικοι μηχανικοι που ουδεμία σχέση έχουν με σχεδιασμό, και εργολάβοι. Είστε άσχετοι από γούστο. Δεν είστε εσείς για αρχιτεκτονικό έργο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχήν: Τσου ρε Λάκη.
   Κατά δεύτερον : Αρχιτεκτονικό έργο το λες; ή αβάντα στους τσιμεντάδες;
   Κατά τρίτον: Το γούστο εσύ το σπουδασες;

   Διαγραφή
  2. Ειναι οι ιδιοιι που σχεδιασαν τα containers στους καταρρακτες;;

   Διαγραφή
 11. Να τα χαίρονται τα βραβεία τους. Οι Εδεσσαιοι δεν ήθελαν τέτοια έργα και ο δήμαρχος λες και είναι από άλλη πόλη συνεχίζει να λέει έργα να 'ναι και ότι να 'ναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. κακόγουστο γενικά...αταίριαστο για την πόλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μια ζωή γκρινιάριδες και μίζεροι Εδεσσαίοι.Ας είχαμε και στη Σκύδρα τέτοιες αναπλάσεις.Μόνο ο 3:52 ώριμη κριτική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ στη Σκύδρα αν είχατε αυτόν τον δήμαρχο θα έριχνε τσιμέντα μέχρι και στον ΟΣΕ, τα τραίνα θα έβαζαν λάστιχα αυτοκινήτου για να περνάν πάνω από ράγες και τούνελ.

   Διαγραφή
 14. Ή ανικανότητα της δημοτικής (αρχή ς) σε όλο τής το μεγαλείο ! Ο κόσμος της εδεσσας δεν τρώει πια ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ με κλασ...δεν βάφονται αυγά λέει ο σοφός λαός και έτσι είναι τα ΨΈΜΑΤΑ τελείωσαν έρχεται η ώρα της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΓΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΔΕΣΣΑΣ. ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΑΑΑ... ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΣΤΙΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΣ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…