Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι υποψήφιοι πρόεδροι στους Δικηγορικούς Συλλόγους Γιαννιτσών και Έδεσσας


Αν και βρισκόμαστε σε θερινή ραστώνη (και) στον χώρο της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων, ωστόσο σε πολλούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας παρατηρείται μια κινητικότητα εν όψει των εκλογών που θα γίνουν σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου 2017. Οι ζυμώσεις για τις επικείμενες εκλογές σχετικά με την ανάδειξη νέων προέδρων και μελών των Δ.Σ. στους κορυφαίους επιστημονικούς συλλόγους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επαφές και σενάρια για τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών

Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών και στα διοικητικά όρια του Δήμου Πέλλας, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις αλλά και επαφές σε διάφορους κύκλους. Τα σενάρια σχετικά με τα ονόματα που ενδεχομένως να διεκδικήσουν τα «ηνία» του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών «φουντώνουν» όλο και περισσότερο.


Και αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους:

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το κώλυμα στην υποβολή υποψηφιοτήτων που προβλέπεται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων και δεν επιτρέπει στον σημερινό πρόεδρο Αθανάσιο Ξυνίδη να είναι εκ νέου υποψήφιος. Πιο συγκεκριμένα, από τον Κώδικα περί Δικηγόρων προβλέπεται απαγόρευση υποψηφιότητας για τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων που έχουν θητεύσει για δύο συνεχόμενες θητείες, κάτι που δεν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές (2014). Αυτοί δεν μπορούν να ξαναείναι υποψήφιοι. Παράλληλα, δεν μπορούν να είναι υποψήφια και τα μέλη των Δ.Σ. που έχουν συμπληρώσει τρεις θητείες. (Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η Ολομέλεια των Δικηγόρων της χώρας έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί την άρση της παραπάνω απαγόρευσης).

Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με την επιστημονική καταξίωση και την κοινωνική αποδοχή για αυτόν που θα εκλεγεί στη θέση αυτή, καθώς το αξίωμα του προέδρου στον πρώτο επιστημονικό σύλλογο του δήμου Πέλλας, είναι -εκτός των άλλων- μια πολύ σημαντική διάκριση που προσδίδει δύναμη και κύρος στον κάτοχό του.

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Σάκης Ξυνίδης

Ανεξάρτητα πάντως από το αν το Νοέμβριο θα είναι σε ισχύ τα παραπάνω κωλύματα ή όχι, ο κ. Ξυνίδης διαβεβαίωσε σε πρόσφατη δήλωσή του στην καθημερινή εφημερίδα «Γιαννιτσά» ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ. στο Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών. «Τρεις θητείες είναι υπεραρκετές και νομίζω ότι στα χρόνια αυτά προσφέραμε πολλά και προωθήσαμε σημαντικά ζητήματα του κλάδου μας αλλά και σοβαρά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία», είχε τονίσει ο κ Ξυνίδης, προσθέτοντας: «Το σημαντικότερο όλων είναι η εξωστρέφεια στην κοινωνία που απέκτησε ο Σύλλογός μας, αλλά και ο παρεμβατικός του ρόλος σε προβλήματα φορέων και συμπολιτών μας».

Οι πιθανοί υποψήφιοι πρόεδροι στον Δ.Σ. Γιαννιτσών

Τα ονόματα δικηγόρων που φέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών είναι:

- Του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών, Θόδωρου Αθανασόπουλου,
- Του -επίσης- πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών, Μηνά Γρηγοριάδη και
- Του σημερινού μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, Στάθη Φουντουκίδη


Η Λ. Γαϊσίδου εκ νέου υποψήφια πρόεδρος στον Δ.Σ. Έδεσσας

Σε ότι αφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Έδεσσας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ. Λεμονιά (Μάνια) Γαϊσίδου θα είναι εκ νέου υποψήφια και δεν τίθεται από κανέναν -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- θέμα αμφισβήτησης.

Τα συμβούλια των τεσσάρων τελευταίων θητειών στους Δ.Σ. Γιαννιτσών και Έδεσσας

Για την ιστορία παραθέτουμε τα συμβούλια των τεσσάρων τελευταίων θητειών στους δύο Δικηγορικούς Συλλόγους της ΠΕ Πέλλας, δηλαδή των Γιαννιτσών και της Έδεσσας:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.