Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχέδιο για τα χρέη των αγροτών με εξωδικαστικό μηχανισμό, με στόχο την αποφυγή πλειστηριασμών


«Θα επιδιωχτεί σύντομα η δυνατότητα διευθέτησης οφειλών των αγροτών, με τις ίδιες προϋποθέσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, για τους οφειλέτες αγρότες που δεν μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις αυτές (αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν εμπορική ιδιότητα)», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Γ. Καρρά για τις οφειλές των αγροτών και τα υποθηκευμένα αγροτικά ακίνητά, ο αρμόδιος υπουργός συμπλήρωσε: «Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα εξεταστεί και η νομική ρύθμιση του θέματος αλλά και ρύθμιση οφειλών δανείων που βρίσκονται υπό ειδική εκκαθάριση και θα προβλέπει τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης αγροτικής (όχι αστικής) περιουσίας στον Ο.ΔΙ.Α.Γ.Ε. -Οργανισμό Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών- για τον οποίο έρχεται νομοθετική ρύθμιση που θα εξειδικεύει τον ρόλο και την δραστηριότητα του, προκειμένου να μην υπάρξουν πλειστηριασμοί και όσοι ιδιοκτήτες μπορούν, να τους παραχωρηθεί η περιουσία ώστε να συνεχίσουν την εκμετάλλευσή τους, ενώ για όσους δεν μπορέσουν, θα αναζητηθεί η εκμετάλλευση από νέους αγρότες».

Έως 31/8 τα δικαιολογητικά για την τακτοποίηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Σύμφωνα με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η χρήση της υποθηκευμένης αγροτικής περιουσίας θα πρέπει να παραχωρηθεί στον Οργανισμό ΟΔΙΑΓΕ προκειμένου, μεταξύ άλλων, να προωθηθούν πολιτικές για την ενίσχυση νέων αγροτών, την παραχώρηση εκτάσεων για καλλιέργειες ζωοτροφών και εν γένει την εφαρμογή των εθνικών στρατηγικών επιλογών για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του αγροτικού τομέα. «Λέμε, πολύ απλά, να μας παραχωρηθεί η χρήση και να μην μπουν οι περιουσίες αυτές σε εκκαθάριση και πλειστηριασμό γιατί και οι τιμές θα είναι πάρα πολύ μικρές και ταυτόχρονα θα απαξιωθεί μια αγροτική περιουσία που την θέλει ο αγροτικός χώρος. 

Οι οφειλέτες που έχουν προβλήματα τέτοιου είδους να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους μη έχοντας τον βραχνά της εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων υποχρεώσεων. Αν δεν μπορούν, εμείς – έχοντας τη χρήση των συγκεκριμένων εκτάσεων – θα αναζητήσουμε νέους αγρότες, νέα συνεργατικά σχήματα έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα ούτε ένα τετραγωνικό από την συγκεκριμένη αγροτική περιουσία γιατί την έχουμε απόλυτη ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.