Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τάσος Σιώνης: Και εγένετο πλατεία


Και εγένετο πλατεία, έτσι απλά, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και παρά το γεγονός ότι δεν έπεισε για την αποτελεσματικότητα της, ούτε τους δημοτικούς σύμβουλους της συμπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις και διατύπωσαν προτάσεις για βελτιώσεις στο σχεδιασμό των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων.

Κύριοι ,η πόλη διαθέτει περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πλούσια αρχαιολογική, πολιτιστική, βιομηχανική κληρονομιά. Η προίκα της είναι όπως και η προοπτική ανάπτυξης της είναι τεράστια, αφού ακόμα και ο ίδιος ο αστικός κορμός μπορεί να αποτελέσει ένα ελκυστικό προϊόν πώλησης προς επισκέπτες και κατοίκους. Ο αστικός ιστός της μοιάζει με ακατέργαστο διαμάντι, του οποίου η κατεργασία θα αναδείξει το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική, αρχιτεκτονική, βιομηχανική κληρονομιά βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αυτή είναι η αντίληψη μας για την πόλη και η διαφορά με την δημοτική αρχή που βαπτίζει βιώσιμη κινητικότητα και ανάπτυξη, ημιτελής-πρόχειρες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις λες και το κέντρο με την πολύπαθη αγορά του είναι του κασίδη το κεφάλι, προς κάθε αρχάριο μαθητευόμενο κουρέα (πειραματικά εφαρμόζονται οι αλλαγές και βλέπουμε).

Φυσικά όλοι οι προοδευτικοί ενεργοί πολίτες που αγωνίζονται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους είμαστε υπέρ της δημιουργίας μιας νέας πλατείας, αφού η πλατεία θα μας χαρίσει ζωτικό χώρο θα γίνει σημείο συνάντησης, ευχαρίστησης,

επικοινωνίας, έκφρασης, ηρεμίας, γαλήνης. Η πόλη όμως χρειάζεται συνολικό σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, κινητικότητας. Η βιώσιμη κινητικότητα μπορεί να θέτει απαγορεύσεις στην πρόσβαση αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης δίνει όμως ταυτόχρονα εναλλακτικές δυνατότητες πρόσβασης του πολίτη στο κέντρο και την αγορά του. Επίσης η κυκλοφοριακή ροή των λεωφορείων του ΚΤΕΛ προς το κέντρο εξανεμίζει κάθε περιβαλλοντικό όφελος και δημιουργεί ηχορύπανση.

Η βιώσιμη ανάπτυξη οφείλει να στηριχθεί σε τρεις πυλώνες, το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία. Πάνω σε αυτούς τους πυλώνες πρέπει να επανασχεδιαστούν και να ξαναμελετηθούν παρεμβάσεις όπως:

1. Μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός πόλης με ταυτόχρονη δημιουργία σύγχρονης, έξυπνης, τακτικής, οικολογικής, ευέλικτης (mini bus) αστικής συγκοινωνίας στον άξονα Ριζάρι-Εργατικά-Κλεισοχώρι-Έδεσσα-Πλατάνη-Φλαμουριά-Μεσημέρι.

2. Δίκτυο ποδηλατοδρόμων (γιατί στην βραβευμένη ανάπλαση της 18ης Οκτωβρίου δεν προβλέφτηκε ποδηλατοδρόμος;)

3. Δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

4. Δημιουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων εκτός πόλης.

5. Μεταφορά εμπορευμάτων στο κέντρο με μικρές ευέλικτες ηλεκτροκίνητες πλατφόρμες.

6. Δημιουργία ηλεκτροκίνητου τουριστικού τρένου με ταυτόχρονη δημιουργία χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο Ξενία-Κιουπρί.

7. Μεταφορά υπηρεσιών στα προάστια.

8. Διάνοιξη οδών.

9. Μεταφορά του γηπέδου.

Η πόλη πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να αντισταθεί σε μεσοβέζικες πρακτικές.

Ας ξανακάνουμε την Έδεσσα μεγάλη όπως της αξίζει.

Τάσος Σιώνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

24 comments:

  1. Και. Διώνη αυτή τη φορά το τερματίσατε . Νομίζω ξεχάσατε να αναφέρετε τα ποταμόπλοια .

    1.Ωραια να βγουν τα ΚΤΕΛ από την πόλη . Χάνεται αυτόματα το σπανιο πλεονέκτημα να κατεβαίνει ο τουρίστας στο κέντρο της πόλης από όπου και να έρχεται και όχι να ψάχνει ταξί ή αστικό ....

    2.Με λίγο φαντασία μπορεί να γίνει σε κάποιο ποσοστό στους δρόμους της πόλης . Τουλάχιστον από Φλωρίνης -βαροσι -σταθμος - πλατεία και οριακά νοσοκομείο και ΚΤΕΛ . Αν και με αυτούς τους οδηγούς δεν θα το.ρισκαρα αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση .

    3.Αυτο το θέλουμε όλοι αλλά τόσα χρόνια ένας δεν έχει υποδείξει ένα μέρος . Μόνο γενικολογιες λες και θα εμφανιστεί μαγικά .

    4. Σμαρεκα - κιουπρι - νεκροταφεία - προάστιο . Νομίζω φτάνουν . Δεν είμαστε και σκουριές .

    5.6. ---- Εδώ φαίνεται ότι δεν έχετε δουλέψει και ούτε γνωρίζεται τι σημαίνει ιδιωτική επένδυση .
    Στο Ξενία αν παρκάρεις θα σε φάνε τα κοπρόσκυλα . Στο κιουπρι υπάρχει πάρκινγκ .
    Το ηλεκτρικό τρένο να πάει πού ; Γιατί θα πληρώνεις εισιτήριο ;
    Μεγάλα λόγια με πολύ σανό .

    7.8. Μόνο λόγια με πολύ σανό . Ανέφικτο εκτός αν βγεις με καμία μπουλντόζα στους δρόμους και αν αγοράσεις εγκαταστάσεις για μεταφορά των υπηρεσιών στα προάστια .

    9. Πολλά χρόνια το παιδεύουν . Και άλλα τόσα πιστεύω . Αν είναι να φύγει το γήπεδο για να γίνει ένα μεγάλο πάρκινγκ καλύτερα να μείνει .
    Το σωστό είναι να γίνει ένα τεράστιο υπόγειο και από πάνω ομορφιές .

    Τέλος Πάντων στο θέμα μας . Τις ως τώρα αλλαγές τις είχα και εγώ με στραβό μάτι . Αλλά λίγο που δούλεψε βλέπω ρολαρει καλύτερα για την ώρα και χωρίς αστυνομία ή παρακολούθηση . Φυσικά θα δείξει από Σεπτέμβριο που θα γυρίσουν όλοι και θα ρίξει και καμία βροχή . Τότε να δούμε . Όχι ότι πριν δούλευε καλά .
    Επίσης οι αλλαγές δεν έχουν ολοκληρωθεί από ότι έχω δει όλο το σχέδιο . Θέλω να ολοκληρωθεί και να δοκιμαστεί .Μετά βλέπουμε . Αν δεν ρισκάρεις ή δοκιμάσεις δεν πας ποτέ μπροστά .

    Και τέλος ας πει κάποιος στους άμοιρους πολίτες αυτής της πόλης ότι είναι δοκιμαστικο για λίγους μήνες και ότι τα κολονακια είναι προχειρα. Αν δουλέψει το σύστημα τότε τα κολονακια θα αντικατασταθούν με τσιμέντα και ομορφιές .

    Επιτέλους αυτή η πόλη δεν μπορεί να είναι όμηρος 2-5 ελ.επαγγελματιων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Φίλε έγραψες!!!
      Τον κατέβασες από τα σύννεφα
      Τασούλη ξέχασες να βάλεις και και drones για ντελιβερι

      Διαγραφή
    2. ΕΓΡΑΨΕΣ, ΕΓΡΑΨΕΣ, ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΤΑΞΕΣ ΤΗΝ ΠΑ@@@@ΡΑ
      ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;
      ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΕΛΕΥΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΕΛΑΝ ΟΙ ΄΄ΠΕΛΑΤΕΣ΄΄ ΝΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
      ΕΡΓΟ ΣΟΝΤΡΑ ΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
      ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΠΡΟΣ ΄΄ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΗΣ΄΄ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ.
      ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΕΝΕΥΑΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ.
      ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
      ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΧΩΡΟΥΣ Φ/Ε ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.....
      ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΥ ΝΕ ΘΡΑΣΟΣ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
      ΟΡΙΖΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ, Η ΡΑΜΠΑ ΗΤΑΝ 30 Μ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.
      ΔΕ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΄΄ΧΑΡΙΣΜΑ΄΄ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ-ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ.
      ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.
      ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΙ.
      ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ , ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  2. Όλα καλά τα παραπάνω ,αλλά τα παραμύθια έχουν και δράκο.
    Και για την ωρα μας τον κρυψατε.

    Γιατί δεν πειραχτηκε κανένας δρόμος που εποπτεύεται απο την υπηρεσία του δήμου, ως ελεγχόμενη στάθμευση?
    Αφού θέλουμε και γρήγορη πρόσβαση απο το κέντρο προς τους καταρράκτες και το αντίστροφο, η Ηφαιστίωνος να γίνει διπλής κατεύθυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όλο σχέδιο έχει την Ηφαιστίωνος διπλή αν θυμάμαι

      Διαγραφή
  3. προτείνεις πράγματα αλλά δε βλέπω να προτείνεις να διορθωθούν αυτά που έκαναν οι δήμαρχοι χωρίς τη θέληση των Εδεσσαίων. Ο κόσμος πλέον θέλει να τιμωρηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Δήμαρχε η πιο σωστή κυκλοφορία μέχρι σήμερα. Αν γκρεμίσεις και το έκτρωμα πεζοδρόμιο του Σόντρα στο fress θα είσαι πρώτος. Επιτέλους θα αναπνεύσει το κέντρο. Στείλε και τα κτελ κάπου στην διαστάυρωση Φλαμουριάς και απο εκει με μικρά αστικά να μπαίνουν στην πόλη και η Εδεσσα θα γίνει πόλη για να ζείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
      ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
      ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΟΝΤΡΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ.
      ΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΚΤΕΛ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ......

      Διαγραφή
    2. Μπράβο Δήμαρχε κατάφερες μια πόλη που δεν είχε ποτέ κυκλοφοριακό πρόβλημα εσύ και ο προκάτοχος σου να την κάνετε άνω κάτω. Καλά αν θες να δώσεις λύσεις στο πρόβλημα, που δεν υπήρχε στη πλατεία, για να γράψεις μετά ότι το έλυσες το κυκλοφοριακό, κλείσε εντελώς να φεύγουν από διασταύρωση Μεσημερίου και τέρμα πρόβλημα. Με του κόσμου τα προβλήματα οι πολίτες τους κοροϊδεύετε με κολονάκια και τσιμέντα. Εσείς κατασκευάσατε το πρόβλημα με εξυπνάδες τύπου βραβεία αναπλάσεων γεμίζοντας τη πόλη με τσιμέντα. Όσο για το άρθρο άστο, δεν έχεις τον τουρισμό ρε Σιώννη μην ασχολείσαι. Άλλα και αυτός που βλέπει να έρχονται τουρίστες με τα ΚΤΕΛ και θα τους χάσουμε, άστο ρε φίλε.

      Διαγραφή
  5. akoma kai stin roumania na pas pio taktopiimena ta exoyn ola emis xima sto kima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσο πίσω είμαστε ακόμα σαν πολίτες . Σε όλες τις ελληνικές πολεις που έχουν πάει ένα βήμα μπροστά όλο το κέντρο είναι ένας στενός πεζοδρομημένος δρόμος , με φαρδιά πεζοδρόμια που ισα ισα περνάνε αμάξια . Όλο το βάρος πέφτει στους πεζούς .
    Μόνο σε αυτή την κολοπόλη δίνουμε βάρος στα αμάξια . Είμαστε η πιο μικρή πόλη , που έπρεπε να πεζοδρομηθεί όλη . Ολοι να αφήνουμε τα αμάξια σπίτι και να βγαίνουμε βόλτα . Όλοι κλαίγονται οτι έχουμε κίνηση . ΈΛΕΟΣ , έχετε πάει πουθενά αλλου να δείτε τι σημαίνει κίνηση ? Δηλαδή όλοι οι Εδεσσαίοι δουλεύετε στην wall street . Σιγά ρε παιδιά με τις business σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε μεγάλε μπροστά πήγαν με πλατείες και κολονάκια μας δουλεύεις, δεν βλέπεις ότι η πόλη ρήμαξε, βλέπεις επίσης η Έδεσσα να είναι στο αστικό τοπίο όμοια με θεσσαλονίκη Βέροια κτλ. Έτσι θα πάμε μπροστά. Αυτό είναι τα έργα του δημάρχου σου + τα πλαστικά κιόσκια στους καταρράκτες, αυτά είναι τα έργα 7 χρόνια. Ότι και να κάνει τώρα το παιχνίδι το έχασε, μύρισαν εκλογές ε, και εμείς μυρίζουμε μαύρο στον δήμαρχο σου. Που θα μας πεις οτι πήγαμε και ένα βήμα μπροστά με αντιδημάρχους που κάνουν αναπλάσεις και παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και δημάρχους με ιδιωτικά πάρκινκ σε μπουγάτσες.

      Διαγραφή
    2. Μη συγκρίνεις την Έδεσσα με άλλες πόλεις, είναι χτισμένη πάνω σε βράχο χωρίς δυνατότητες επέκτασης, δημιουργία πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων κλπ, στο κέντρο της. Ήδη αυτά την επιβάρυναν πολύ.

      Διαγραφή
  7. Τάδε Σιωνη και λοιποί εδεσσεοι υποαναπνυκτη.ολο σας φτενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε παιδί μου γράμματα... και μετά πιάσε το πληκτρολόγιο

      Διαγραφή
  8. Το μονο σημειο εισροης ξενου χρηματος στην πολη (εκτος απο τους καταρρακτες) κλεινει χωρις λογο ενω υπαρχει χωρος για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί η πλατεία μου θύμισε Disneyland? Για να κυκλοφορήσεις στην πόλη χρειάζεσαι τον μίτο της Αριάδνης.Ανεξηγητη και αναποτελεσματική αλλαγή. Συμφωνώ για το πεζοδρόμιο του fresh.Η διάβαση των πεζών είναι απαγορευτική από τον κύριο fresh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΕΨΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΙΧ ΑΠ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΑΛ ΕΡΓΑΤΙΚΑ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΩΝΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΕΛΑΜΕ ΟΧΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. Η ΕΔΕΣΣΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΑ ΔΈΝΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την εσοχη για τα λεωφορεια για ποιον την εκανε ο φιλος σου ο σωντρας? τωρα που δεν εχεις τουριστικο γραφειο δεν την χρειαζεται η πολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικά όλοι κράζουμε το μαγαζί που του έγινε πεζοδρόμιο επί σοντρα αλλά όλοι παρακαλάμε για τραπέζι πρώτη θέση εκεί κλασικοί Εδεσσαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόνο το fresh ευνοήθηκε δηλαδή;;;;; Αλλού ζείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλά αυτός το τερμάτισε και μεγαλύτερα πεζοδρομία και πάλι τα γέμισε δεν μπορεί να περάσει μια γυναίκα με καροτσάκι

      Διαγραφή
    2. Και όχι μόνο, αν κάνεις πως περνάς σε κοιτάν σαν τους γύπες έτοιμοι να σε κατασπαράξουν τα γκαρσόνια αν απλά περνάς απο το πεζοδρόμιο και δεν περνας για να βρεις τραπέζι.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.