Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από Σεπτέμβριο το νέο Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον


Μέσα στο Φθινόπωρο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος του «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον» που περιμένει με αγωνία ο κτιριακός τομέας και περίπου 40.000 νοικοκυριά για να αναβαθμίσουν και να θωρακίσουν ενεργειακά τις υποδομές τους.

Στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και την ενίσχυση των νοικοκυριών, οι διαθέσιμοι πόροι για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες ανέρχονται σε περίπου 292,2 εκατ. ευρώ από τα οποία 248,1 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑΝΕΚ (Επιχειρησιακό, Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία) και 44,1 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ – Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Τις προηγούμενες μέρες βγήκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τράπεζες από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που έχει αναλάβει να σηκώσει τα βάρος του προγράμματος. Οι τράπεζες που καλούνται να υποβάλλουν προσφορές έως τις 25 Αυγούστου, θα καλύψουν το κομμάτι της δανειοδότησης των δράσεων, μολονότι η μεγάλη αλλαγή του προγράμματος είναι ότι δεν θα είναι υποχρεωτική, η χορήγηση δανείου για την ενεργειακή αναβάθμιση καθώς αυτή θα μπορεί να καλυφθεί με ιδίους πόρους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.