VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Οι αγρότες της Πέλλας αξιώνουν την εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και μόνο αυτήν

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ παρουσία των βουλευτών της Πέλλας και της Ημαθίας και εκπροσώπων των τοπικών φορέων των αγροτών με θέμα την κάλυψη των ζημιών που σημειώθηκαν φέτος στην καλλιέργεια του ροδάκινου από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Η βουλευτής επανέλαβε στη σύσκεψη την  θέση της ότι οι εν λόγω ζημιές συνιστούν άμεση εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης, με την πραγματοποίηση αναγγελιών για τις ποικιλίες επιτραπέζιου και συμπύρηνου ροδάκινου που παρουσιάζουν πρόβλημα, την υποβολή δηλώσεων ζημίας από τους παραγωγούς και την άμεση έναρξη εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημίες λόγω των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Για την τεκμηρίωση της άποψης ότι η συγκεκριμένη ζημιά από τις βροχοπτώσεις καλύπτεται άμεσα από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ παρουσιάστηκε στη σύσκεψη γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων, υπογραφόμενη από την Δρ. Δρογούδη.

Η βουλευτής τόνισε επίσης ότι οι αγρότες της Πέλλας αξιώνουν στην προκείμενη περίπτωση την εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και μόνο αυτήν. Δεν αξιώνουν ούτε κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις, ούτε στήριξη μέσω του Κανονισμού της απώλειας του εισοδήματος που υπέστησαν λόγω των χαμηλών τιμών στο επιτραπέζιο ροδάκινο, παρά μόνο πιστή εφαρμογή του Κανονισμού για την κάλυψη των αδιαμφισβήτητων ζημιών που υπέστησαν λόγω των βροχοπτώσεων.

Ο ΕΛΓΑ από την άλλη, δια του Προέδρου του κ. Φ. Κουρεμπέ, εξέφρασε την άποψη ότι από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ καλύπτεται μόνο το σκίσιμο των ροδάκινων και όχι το σύνολο των ζημιών που παρατηρούνται μετά τις βροχοπτώσεις και εξ’ αιτίας της διχογνωμίας που έχει προκύψει ανακοίνωσε στην σύσκεψη ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα προβεί στην σύσταση επιστημονικής επιτροπής, απαρτιζόμενης από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων, τα Γεωπονικά Πανεπιστήμια κλπ, η οποία, αφού μελετήσει το φαινόμενο, θα εκδώσει πόρισμα για το πραγματικό αίτιο των ζημιών και την υπαγωγή ή όχι του συνόλου αυτών στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, το οποίο πόρισμα θα είναι δεσμευτικό για όλους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Οι βουλευτές πρέπει να αξιώνουν και να σέβονται τις δεσμεύσεις τους και να απαιτούν αυτά που συμφωνήσαμε. Μας είπες ή δεν μας είπες ότι η ζημιά καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, πριν ξεκινήσουν οι δηλώσεις; Εκτός και αν η πρεμούρα της δημοσιότητας και το κατόπιν ενεργειών μου σε οδήγησε σε αυτήν την επιπολαιότητα που εμείς αισθανόμαστε εξαπατημένοι, οργισμένοι και καταστραμμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…