Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας για την κρίση του ροδακίνου


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, πιστό στις αρχές του, για παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν την περιοχή μας, θέλει να θυμίσει σε όλους κάτι, που όλοι ξεχνούν στην διάρκεια του χρόνου και το ΄΄θυμούνται΄΄ πάντα το καλοκαίρι.
Αυτή την εποχή δηλαδή, όπου τα αγροτικά μας προϊόντα βρίσκονται στο ζενίθ της παραγωγής τους.
Για μια ακόμα χρονιά λοιπόν, παρατηρούμε με λύπη ότι ο κόπος των παραγωγών ροδακίνου κινδυνεύει να χαθεί, εξαιτίας της ανθρώπινης ανομοιογένειας, του εύκολου κέρδους (όσο μπορεί να υπάρχει) και μιας ανύπαρκτης πολιτικής, που δεν προστατεύει αυτό το χρυσοφόρο προϊόν του τόπου, που είναι το ροδάκινο.
Οι τιμές είναι εξευτελιστικές για το επιτραπέζιο(20 λεπτά του ευρώ κατά επιλογή σε ποικιλίες), και θα είναι το ίδιο απαράδεκτες για το συμπύρινο.

Οι αγορές είναι κλειστές, ενώ αυτό που ανθεί πάντα είναι η ‘’βιομηχανία των εμπόρων’’.
Προσπάθειες για επισιτιστική βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, δεν δίνουν λύσεις, αλλά απογειώνουν το πρόβλημα.
Ο κόσμος, απογοητευμένος, σκέπτεται να μην πάει στο χωράφι για να μαζέψει το προϊόν και όσοι το διαθέτουν δεν ξέρουν καν την τιμή πώλησης του.
Οι προσπάθειες για ένα ενιαίο και δυναμικό συνεταιριστικό κίνημα, βρίσκονται ακόμα στην αρχή, παρόλο που βρισκόμαστε στο 2017, σε μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.
Δεν εξετάζουμε το πρόβλημα πολιτικά, αλλά βαθειά ανθρώπινα, θέλοντας να τονίσουμε προς όλους ότι απαιτούμε ένα δυναμικό πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τον κυρίαρχο μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, τον οποίο πρέπει να το δούμε σοβαρά.
Πρώτα οι παραγωγοί που πρέπει να ξεχάσουν το ατομικό και να δουν το ομαδικό και μετά όλοι οι παράγοντες του τόπου και της χώρας, που αξίζει να οργανώσουν σωστά τον  πρωτογενή μας τομέα.
Δεν μας φτάνει μόνο ο καιρός, αλλά φταίμε και εμείς, που κάποιες φορές αδιαφορούμε προκλητικά για το μέλλον μας.
Η δική μας παρέμβαση γίνεται για να αφυπνίσει και όχι για να κοιμίσει τον κόσμο.’’

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν
Δήμου Έδεσσας
Αντώνιος Μπουρδάνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Άσε μας ρε Αντώνη ασχολησου με τίποτα άλλο που να το κατέχεις βγάζεις και ανακοινώσεις από ένα ανύπαρκτο Συμβούλιο πού δεν κάνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλτε αλλα 300 στρεματα ο καθένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι αποριας αξιον το θρασος καποιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.