Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέος οχετός, νέος χείμαρρος αηδίας - Το φαιδρό «μεγαλείο» του Θ. Πάγκαλου


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θόδωρος Πάγκαλος επιτίθεται λεκτικά με τέτοιον χυδαίο τρόπο, με τέτοιους χαρακτηρισμούς όπως π.χ. «τσογλάνι», κ.λ.π. που χρησιμοποίησε προχθές σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε προσφιλές μέσο (ΣΚΑΪ), για τον Πρωθυπουργό. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί και έχει εκφρασθεί χυδαία και άνανδρα σε όσους-ες τον «ενοχλούσαν». Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η περίπτωση της επίθεσης που δέχθηκε συνάδελφος, γυναίκα δημοσιογράφος, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών σε εκδήλωση της –τότε- ΔΕΠΑΓ, που τον «ενόχλησε» με ερώτησή της για την γνωστή δήλωσή του περί «πολιτικού νάνου» για την Γερμανία και για την οποία, ως γνωστόν, έκανε μεγάλη κωλοτούμπα στη συνέχεια.

Είναι όμως μάλλον η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί δημοσίως εκφράσεις του πεζοδρομίου, εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στα καφενεία και στο λιμάνι.

Στο παρελθόν ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποιούσε (σχεδόν καθημερινά) τη συχνότητα του BHMA FM για να επιτίθεται στον κ. Τσίπρα, τώρα η επίθεση έγινε μέσω του «φιλικού» του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ. Αφορμή για τη νέα έκρηξη του κ. Πάγκαλου ήταν τα όσα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας κατά την προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε σε ένα σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ να σχολιάσει την απάντηση του κ. Τσίπρα για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Άλλο ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη… Άλλο η διάκριση των εξουσιών και άλλο η εξουσία των διακρίσεων», είχε πει ο Πρωθυπουργός, με τον κ. Πάγκαλο να απαντά σε οξύτατο ύφος. «Μαλάκας είναι, μαλακίες λέει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε αρκετές φορές τον υβριστικό χαρακτηρισμό «τσογλάνι» για τον Πρωθυπουργό.

«Ανθολογία» δηλώσεων Πάγκαλου: «Κοπρίτες, νάνοι, καθυστερημένοι, ανιστόρητοι» και άλλοι χαρακτηρισμοί

Η αλήθεια είναι ότι στα πολλά (21) χρόνια κοινοβουλευτικού βίου του ο Θεόδωρος Πάγκαλος «τάραξε» πολλές φορές τα «νερά» της πολιτικής ζωής του τόπου με τις τοποθετήσεις, τις αναλύσεις και τις δηλώσεις του. Μερικές μόνο από τις δηλώσεις του που συζητήθηκαν από την κοινή γνώμη είναι (πηγή: Η Μηχανή του Χρόνου):

1990: Ο Πάγκαλος ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κάνει την απίστευτη δήλωση: «Η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας αλλά πολιτικός νάνος». Ο «νάνος» καγκελάριος Χέλμουτ Κολ «τρίζει τα δόντια του» στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και ο... «γίγαντας» Πάγκαλος αποσύρει αμέσως τη δήλωση και ζητάει συγγνώμη.

1994: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατεβαίνει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αθηναίων. Ο αντίπαλός του, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνει αίσθηση με την ατσαλάκωτη εμφάνισή του και δείχνει ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Ο Πάγκαλος βαφτίζει τον Αβραμόπουλο «Κύριος Τίποτα» και λίγες ημέρες χάνει με πανωλεθρία τις εκλογές από τον κύριο «τίποτα». 1996: Η κρίση των Ιμίων κορυφώνεται. Το κρίσιμο βράδυ η απειλή του πολέμου είναι υπαρκτή. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συγκαλεί σύσκεψη, από την οποία όμως λείπει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή και ενημερώθηκε από τον παρουσιαστή Νίκο Χατζηνικολάου ότι σε λίγη ώρα είχε ΚΥΣΕΑ! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να το μάθει. Χρόνια αργότερα στο βιβλίο των Αθανασίου Έλλις και Μιχάλη Ιγνατίου «Ίμια», αποκαλύφθηκε ότι ο Πάγκαλος είχε προτείνει να πουν στον ελληνικό λαό ότι φύσηξε και ο αέρας πήρε τη σημαία από τη βραχονησίδα!». Για το θέμα της σημαίας δήλωνε επίσης: «Όσο πιο καθυστερημένος είναι ένας λαός, τόσο πιο μεγάλος είναι ο φετιχισμός του με τη σημαία».


1999: Η υπόθεση Οτσαλάν συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ο Πάγκαλος ως υπουργός Εξωτερικών αποκαλείται συνθηματικά από πρέσβεις και πράκτορες «μεγάλος τραγουδιστής». Αποτελεί έναν από τους βασικούς χειριστές της υπόθεσης, η οποία όμως καταλήγει σε φιάσκο, η χώρα εκτίθεται διεθνώς και λίγους μήνες μετά ο Θόδωρος Πάγκαλος αποπέμπεται από την κυβέρνηση. Αργότερα, απατώντας σε κάποιους που μιλούσαν για ντροπιαστικούς χειρισμούς, δήλωνε: «Είμαι υπερήφανος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη στην υπόθεση Οτσαλάν».

2000-2001: Όπου βρεθεί και όπου σταθεί καταφέρεται εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ήδη προετοίμαζε το έδαφος της διαδοχής του Κώστα Σημίτη. «Στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ μιλούν αγγλικά» έλεγε χαρακτηριστικά. Επίσης δήλωνε: «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου», «ο Γ. Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός», «κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές, για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας». Το 2009 ο Θεόδωρος Πάγκαλος έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του «ανιστόρητου και ξενόγλωσσου» Γιώργου Παπανδρέου.

2008: Εισερχόμενος στη Βουλή ερωτάται από δημοσιογράφο αν τον προβληματίζει η επιστολή Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πάγκαλος προσπερνώντας απαντάει απαξιωτικά: «δε γαμ..σαι πρωί – πρωί…».

2010: Από τα έδρανα της Βουλής λέει την ιστορική πλέον φράση: «Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί» ως απάντηση στην κατακραυγή εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ξεσηκώνει πλήθος διαμαρτυριών και αργότερα εκδίδει βιβλίο με τον ίδιο τίτλο.

2010: Μιλώντας στην Οξφόρδη «παίνεψε» για μια ακόμη φορά τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν». Στην ίδια ομιλία «διαφήμισε» διεθνώς και τους επαναστάτες του 1821. «Ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

2010: Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ τα βάζει με τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας». Ακολουθεί το γνωστό κοινοβουλευτικό μπάχαλο.

2010: Με αφορμή την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο στόχαστρό του μπαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους χαρακτηρίζει κοπρίτες. «Όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί».

2011: Οι αγανακτισμένοι αρχίζουν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ο Πάγκαλος μιλώντας στο γαλλικό κανάλι France 5 δήλωσε: «Οι Έλληνες αγανακτισμένοι είναι ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες». Χιλιάδες κατάρες εναντίον του πλημμύρισαν κυρίως το διαδίκτυο.

2011: Ο Πάγκαλος παραδίδει μαθήματα ιστορίας στη βουλή. «Η δημοκρατία αποκαταστάθηκε, όχι το 1974 όπως νομίζουμε, αλλά το 1981, με την εκλογή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ». Οι βουλευτές γίνονται έξαλλοι και ο Πάγκαλος ξαναμπαίνει στο στόχαστρο. Στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει τους καθηγητές άπλυτους, έχε πει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του, γιατί είχε την ατυχία να κληρονομήσει πολλά ακίνητα και έχει πετάξει τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, όπως στο αμφιθέατρο της οικονομικής σχολής στον Πειραιά.

Αν μη τι άλλο, με τον Πάγκαλο, αλλά και με κάθε άλλο παρόμοιο γραφικό... «Παγκαλοειδές» δεν πλήττεις ποτέ....

«Το σίχαμα του Πάγκαλου»:

Εξάλλου, όπως πολύ εύστοχα σημείωνε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ξανθούλης (iefimerida - 10 Φεβρουαρίου 2015) σε άρθρο του με τίτλο «Το σίχαμα του Πάγκαλου»:

«Όπως γίνεται ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις, όσο περισσότερο αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η μπογιά του δεν περνάει πια, τόσο πιο έξαλλος γίνεται. Με αποτέλεσμα ο δόλιος ο Πάγκαλος, αντί να κάτσει στη γωνίτσα του και να καλλιεργεί τα αμπέλια του, να βγάζει διαρκώς αφρούς. Και να επιτίθεται τυφλά σε όποιον κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας. Βλέπε την περίπτωση Βαρουφάκη που ο πρώην υπουργός του την έπεσε γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, έβαζε διαρκώς το χέρι στην τσέπη για να παίζει με το πουλί του. Τόσο ποταπό, τόσο τσίπικο, τόσο χείριστο χιουμοράκι της κακιάς ώρας. Όταν μάλιστα ο Βαρουφάκης τον αγνόησε παραδειγματικά, ο Πάγκαλος τα πήρε ακόμη χειρότερα. Κι ανακάλυψε ότι απευθυνόταν σε αυτόν όταν έκανε λόγο στη Βουλή για «τροφαντό κατεστημένο». Η συνέχεια; Νέος οχετός, νέος χείμαρρος αηδίας. Για λίγες σταγόνες δημοσιότητας, για μια στάλα επιβεβαίωσης, για πέντε γραμμάρια εγωιστικής ανάτασης. Από έναν άνθρωπο όλα αυτά που κάποτε τον βλέπανε και πρωθυπουργό ακόμη. Και θαύμαζαν τον εγκέφαλό του και γελάγανε με τα ευφυή, ευφυέστατα ανέκδοτά του. Και τώρα καταστρέφει, τώρα συντρίβει ό,τι έχει απομείνει από μια πορεία δεκαετιών. Ας πρόσεχε θα μου πείτε, ας προσέχαμε κι οι υπόλοιποι θα συμπληρώσω που τον κάναμε να πιστέψει στο φαιδρό μεγαλείο του».

Ο Πελλαίος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Κρατζαβα νεα εγινε το γραφείο τυπου του συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έθιξαν το στέλεχος όψιμε "αυριανιστή". Όποιος καυτηριάζει παλιές πρακτικές είναι "φιλοκυβερνητικός"!!!!!!. Μόνο εσύ σαν παλιός και κολλημένος "πρασινοφρουρός" το αντιλαμβάνεσαι έτσι. Είχες μάθει στην "μαρμίτα" τόσα χρόνια και τώρα ενοχλείσαι που τ' αρπάζουν άλλοι.... οι διάδοχοί σας δηλαδή.
      Ξύπνα βλ@κ@ επιτέλους και πάψε να βάζεις ταμπέλες.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.