Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγκόσμια διάκριση για φοιτήτριες του ΑΠΘ - Το «έξυπνο ρούχο» που σχεδίασαν


Ο «σύγχρονος νομάς», ο άνθρωπος δηλαδή που μπορεί να περιπλανιέται στη διάρκεια μίας μέρας σε μία μεγάλη πόλη, με ένα σακίδιο για τα απαραίτητα, έχει την ανάγκη ενός ευέλικτου ρούχου που θα του προσφέρει άνεση και θα προσαρμόζεται στις εναλλαγές του κλίματος και της θερμοκρασίας, αλλά και στις διαφορετικές δραστηριότητες της μέρας.

Δύο τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, η Μαρία Λανταβού και η Ευθυμία Δουρουδή, σχεδίασαν ένα έξυπνο ρούχο (wearable) παντός καιρού και τόπου - στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας- και κέρδισαν με αυτό ένα από τα πρώτα βραβεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου "Rethinking the Future", στην κατηγορία "Product Design", ανάμεσα σε 512 προτεινόμενα έργα φοιτητών και επαγγελματιών αρχιτεκτόνων από 30 χώρες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.