Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγου Τριών Τέκνων Έδεσσας για την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές Πυροσβεστικής


ΠΡΟΣ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
            ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ  κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΣΚΑ
ΚΟΙΝ.: Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας/ Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και
            Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2017–2018
ΣΧΕΤ.: ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π.Ο.Τ. με Αρ. πρωτ.:020/2016/16-6-2016

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμασθε ,ως Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Έδεσσας στο αίτημα που με την σχετική επιστολή της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων σας είχε απευθύνει και επί της οποίας επιδείχθηκε πλήρης αδιαφορία.

Δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι με το πρόσχημα της δήθεν ισότητας καταργήσατε τις ειδικές κατηγορίες του ΠΔ 44/2016 περί εισαγωγής στις σχολές του Π.Σ, μαθητών από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Συνεχίζεται η εχθρική στάση των τελευταίων ετών, με ελάχιστες αποσπασματικές εξαιρέσεις που δικαιώνουν την γενική στάση των Κυβερνήσεων έναντι των πολυτέκνων και τριτέκνων και γενικότερα στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος. Η απόφασή σας για εξαίρεση πολυτέκνων και τριτέκνων τόσο με το  ΠΔ 44/2016  όσο και με την πρόσφατη Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σαφέστατα έρχεται σε αντίθεση με την συνταγματική επιταγή(άρθρο 21 παρ.2 και 5) για ειδική μέριμνα και ύπαρξη δημογραφικής πολιτικής. Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πως η Χώρα μας συγκαταλέγεται στις 6 χώρες με τον χαμηλότερο δείκτη γονιμότητος παγκοσμίως ενώ σε όλη την ΕΕ, δυστυχώς, έχει τον πιο χαμηλό δείκτη (ούτε 1) και ότι για 6η συνεχή χρονιά οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων και μια πόλη 114.004 έχει χαθεί.
 Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα αδυνατούμε να αντιληφθούμε την σκοπιμότητα αυτής της αποφάσεώς σας. Πουθενά δεν αναφέρεται τόσο στο ΠΔ 44/2016 όσο και στο άρθρο 69 του Ν.4249 ΦΕΚ 73Α/2014 κατάργηση των: ΠΔ 236 ΦΕΚ Α΄ 275/2007, Άρθρου 36 Ν.4029 ΦΕΚ 245Α 2011(Τρόπος Βαθμ. Υποψηφίων για  Σχολές Π.Σ. και του άρθρου 10 παρ.2 του Ν.4138 ΦΕΚ 72 Α 2013 (Ρυθμίσεις Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτου. Ομοίως δεν φαίνεται καμία εξουσιοδοτική διάταξη από τον άρθρο 69 ν. Ν.4249 ΦΕΚ 73Α/2014 για τροποποίηση με ΠΔ των υφισταμένων ειδικών κατηγοριών άρθρου 1 παρ. 4 του ΠΔ 236/2007.Τελικά έχουμε πόσες διατάξεις που αφορούν εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές του ΠΣ σε ισχύ;

Επιπρόσθετα, πώς γίνεται ενώ σε όλες τις στρατιωτικές σχολές και σχολές της ΕΛ.ΑΣ να ισχύουν, και σωστά, ειδικές κατηγορίες για τριτέκνους και πολυτέκνους στα πλαίσια συμμορφώσεως με την προαναφερόμενη συνταγματική επιταγή και το Υπ. Εσωτερικών και Π.Σ να τις αγνοεί;

Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και στο πνεύμα των απαιτήσεων του Συντάγματος της πατρίδος μας με την επαναφορά/ένταξη των τριτέκνων και πολυτέκνων στις ειδικές κατηγορίες του ΠΔ 44/2016 και να μην ωθείτε τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να βρούν το δίκαιό τους για μια ακόμη φορά μέσω των δικαστηρίων.

Βουλευτές Πέλλας προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αιτήματός μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.