VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί χρειάζεται ένας αγρότης μια δορυφορική εταιρεία;

Εάν βρεθήκατε στο συνέδριο αγροτικής τεχνολογίας του Forbes τον περασμένο μήνα, θα είδατε πολλές εταιρείες που πουλούσαν διάφορες τεχνολογίες για αγρότες. Υπήρχαν αυτές που παρουσίαζαν αρδευτικά συστήματα, μεθόδους καταπολέμησης των ζιζανίων, δορυφορικά συστήματα, εφαρμογές μισθοδοσίας και άλλα…   

Μισό λεπτό, ας επιστρέψουμε πίσω. Εταιρεία δορυφορικών συστημάτων; Σε τι θα ενδιέφερε έναν αγρότη;

"Δουλεύουμε με μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων, από μεγάλους καλλιεργητές έως αυτούς που συμβουλεύουν τους αγρότες σχετικά με το τι σπόρους να επιλέξουν", αναφέρει ο Ryan Schact της Planet, μιας startup από το Σαν Φρανσίσκο.

Η Planet παρέχει φωτογραφίες της Γης, καθώς έχει σε τροχιά περισσότερους από 100 δορυφόρους. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι μεγαλύτεροι από ένα μπουκάλι κρασιού. Άλλοι είναι μεγαλύτερου μεγέθους και ανήκουν στην Terra Bella της Google η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την Planet, καθώς και στην εταιρεία δορυφορικών απεικονίσεων BlackBridge. Έχοντας τη δυνατότητα να παρέχει μια μεγάλη γκάμα δορυφορικών εικόνων, η Planet μπορεί να προσφέρει στους αγρότες μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών.    

"Τους βοηθάμε να εκμεταλλεύονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο τις πηγές τους", αναφέρει ο Schact. "Αυτό μπορεί να είναι από τη λίπανση των χωραφιών έως την ανακάλυψη ενός προβλήματος χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση κάποιου στον αγρό για επιθεώρηση. Και αυτό δίνει στους αγρότες νέες δυνατότητες για τις εργασίες τους".

Ένα άλλο πλεονέκτημα των δορυφορικών εικόνων, είναι ότι καθιστούν ευκολότερο για τους αγρότες την παρακολούθηση των αλλαγών του περιβάλλοντός τους. Η Planet ισχυρίζεται ότι έχει την ικανότητα να τους παρέχει εικόνες σε ημερήσια βάση- που να απεικονίζουν σημεία της επιλογής των πελατών της- έτσι ώστε να είναι εύκολη η παρακολούθηση των όποιων αλλαγών στο έδαφος.   

"Το να έχει κάποιος την ικανότητα να βλέπει τις αλλαγές που συντελούνται στους αγρούς του, τον βοηθά να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις, τόσο για τις καλλιέργειες του, όσο και για την διαχείριση τους και την ελαχιστοποίηση των ρίσκων", αναφέρει ο Schact.

 "Σου παρέχονται κρίσιμα στοιχεία, που βοηθούν στην καλύτερη αντίληψη του συνολικού σου έργου", συνεχίζει. "Έχοντας επίγνωση της συνολικότερης κατάστασης, είτε για ένα χωράφι ή σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορείς να γνωρίζεις τι να καλλιεργήσεις και σε τι ποσότητα", συμπληρώνει ο Schact.

Πηγή:capital.gr από forbes
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…