VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταδικάζει την απαράδεκτη προσπάθεια εκφοβισμού της Προϊσταμένης της ΔΟΥ Βέροιας, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας

Στις 24/07/2017, παρακολουθήσαμε το νέο επεισόδιο της σειράς «Οι 1000 Τρόποι να προσπαθήσεις να εμποδίσεις έναν Εφοριακό να Προασπιστεί το Δημόσιο Συμφέρον» στη Δ.Ο.Υ. Βέροιας. Μόλις δύο (2) μέρες μετά τον ξυλοδαρμό των ελεγκτών στην Πάτμο, ήρθε να προστεθεί και η αναίτια προσαγωγή της Προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Βέροιας στο Αστυνομικό Τμήμα.

Συγκεκριμένα, στην παρότρυνση της Προϊσταμένης προς φορολογούμενο να υποβάλλει στην Υπηρεσία έγγραφο ερώτημα για το λόγο για τον οποίο δεν είναι δυνατή η άρση κατάσχεσης χωρίς την εξόφληση της οφειλής, ο φορολογούμενος υπέβαλε προφορική μήνυση κατά της Προϊσταμένης για δήθεν παράβαση καθήκοντος (επειδή η προϊσταμένη υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του δημοσίου!!!!!)

Αποτέλεσμα των ενεργειών του φορολογούμενου, ήταν η άμεση προσαγωγή της Προϊσταμένης με περιπολικό, στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ Την απαράδεκτη προσπάθεια εκφοβισμού της συνάδελφου Προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ Βέροιας.
Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημόσια έσοδα, ενισχύοντας τη φορολογική συμμόρφωση και καταπολεμώντας φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.


Δυστυχώς, η τρέχουσα οικονομική συγκυρία στο εσωτερικό της χώρας, δεν αποτελεί το
προσφορότερο έδαφος για τη βέλτιστη απόδοση των ενεργειών μας, καθώς καθημερινά εισπράττουμε την απογοήτευση και την καχυποψία των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από την Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία:
- Δημιουργία τμήματος «Διαχείρισης Κρίσεων» στην Α.Α.Δ.Ε., με το οποίο οι υπάλληλοι θα έχουν
την δυνατότητα να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο, κατά την τέλεση ανάλογων περιστατικών.
- Ύπαρξη νομικής θωράκισης των υπαλλήλων, ώστε για μηνύσεις που υποβάλλονται από πολίτες εναντίον τους, για ενέργειές τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, να υπερασπίζονται από δικηγόρο του Δημοσίου, εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι ενήργησαν με δόλο.
- Άμεση τροποποίηση του άρθρου 61 παρ. 2 του Ν.4342/2015, ώστε οι υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε. να έχουν ποινική και αστική ευθύνη μόνο στις περιπτώσεις που ενήργησαν με δόλο ή βαριά αμέλεια.
- Τροποποίηση της διαδικασίας της προσαγωγής και του αυτόφωρου, ώστε να μην έχει
εφαρμογή στις περιπτώσεις που έχει υποβληθεί μήνυση, χωρίς να υφίσταται παράπτωμα ή
παράλειψη.
Παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ
δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη κατά της φοροδιαφυγής και θα
συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΑΣΙΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ        ΜΑΡΑΜΙΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…