Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση εργασίας Θ. Τζάκρη με Πρυτάνεις στην Έδεσσα


Συνάντηση εργασίας της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη και του Δημάρχου της Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Βασίλη Καρδάση και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Έδεσσας με θέμα την αξιοποίηση των υποδομών του Πανεπιστημίου Έδεσσας από το ΕΑΠ και την διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής ανάπτυξης της ανώτατης εκπαίδευσης στην πόλη της Έδεσσας.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν από την κ. Τζάκρη οι υποδομές του Πανεπιστημίου, στις οποίες πραγματοποιήθηκε και αυτοπρόσωπη επίσκεψη, οι οποίες και κρίθηκαν επαρκέστατες από τον Πρόεδρο του ΕΑΠ. Ως εκ τούτου το ΕΑΠ θα εξετάσει άμεσα τον τρόπο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου  για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και δια βίου μάθησης σπουδές για τους φοιτητές της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο από την Πέλλα σπουδάζουν στο ΕΑΠ περίπου 450 φοιτητές, 330 από την Ημαθία κ.ο.κ.

Κατά την συνάντηση εργασίας αποφασίστηκε ακόμη να πραγματοποιηθεί τον  Σεπτέμβρη διαβούλευση με τους φορείς της  πόλης  (Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λαογραφική Εταιρεία Έδεσσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος, Εδεσσαϊκό Θέατρο, λοιποί πολιτιστικοί φορείς, Σύλλογος Βιβλιόφιλων, Εμπορικός Σύλλογος, Δημόσια Βιβλιοθήκη Έδεσσας κλπ) για την διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής ανάπτυξης της ανώτατης εκπαίδευσης στην πόλη που θα λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, ώστε να προταθούν ακαδημαϊκές μονάδες που να σχετίζονται με την περιοχή και να μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξή της. 
Επισημαίνεται ότι βρισκόμαστε  στην φάση της διαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου για τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας στο οποίο θα προβλέπεται η δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου θα τίθενται θέματα επέκτασης των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων εκτός των υφιστάμενων δομών και δημιουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων. 

Παράλληλα, από το νέο θεσμικό πλαίσιο θα προβλέπεται ακόμη η ίδρυση διετών προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης, τα οποία επίσης θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή και θα πρέπει να συνάδουν με την τοπική οικονομία και να εξυπηρετούν τις ανάγκες αυτής.

Κρίνεται σκόπιμο επομένως μέσα από την συνεργασία με την τοπική κοινωνία να διαμορφωθεί το νέο διεκδικητικό πλαίσιο για την επανασύσταση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στην πόλη της Έδεσσας, μετά την βίαιη κατάργησή της ύστερα από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας με την αδικαιολόγητη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η επιτυχία της οποίας προϋποθέτει την διασύνδεση  του Πανεπιστημίου με την κοινωνία.- 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙΚΟΤΡΟΦΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ.........ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΚΡΑΧΤΕΣ: ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ....ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανεπιστήμιο υπήρχε και είχε και ψηλή βάση. Δεν ίδρωσαν καθόλου, το διέλυσαν και τώρα θα μας πουν ότι κάτι έκαναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού μας γέμισες φουγάρα, τώρα θα μας πνίξεις με πανεπιστήμια. Άρε Ντόρκα! Καταγγέλλεις την προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε το κόμμα σου με το οποίο εξελέγεις βουλευτής το 12 και στήριζες εκείνη την κυβέρνηση. Μέχρι ότου μας αποχαιρέτησε για να πας στο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τουλάχιστον σεβάσου το κόμμα που σε ανέδειξε.
    Τελικά όλο το κακό ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και ο Τζοχατζόπουλος. Και να θυμάσαι το δεύτερο κόμμα στο νομό, το καθαρό ΠΑΣΟΚ. Για σένα ο δρόμος της επιστροφής είναι οριστικά κλειστός. Καρατζόβα δεν βρίζω. Να το βάλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αγράμματος Ερντογάν, το γατάκι με τα φουγάρα και τα πανεπιστήμια της Βενεζουέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή η μνήμη έχει κοντά ποδάρια, η Τζάκρη ήταν η μόνη που δεν ψήφισε το περιβόητο "Σχέδιο Αθηνά" του Νεοδημοκράτη Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με το οποίο μεταξύ άλλων καταργήθηκε και η πανεπιστημιακή σχολή στην Έδεσσα, ερχόμενη σε σύγκρουση τότε με το κόμμα της. Έτσι για να θυμόμαστε. Συνεπώς είναι η μόνη που κρατά σταθερή και συνεπή θέση για την λειτουργία πανεπιστημίου στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε απομακρυνθεί από τον λαό, με τερτίπια τύπου πανεπιστημίου και φουγάρων το μόνο που καταφέρνετε είναι να εξοργίζετε όσους διαβάζουν τα δελτία τύπου σας. Χαρίστε τους μισθούς σας στους ανέργους για να σας πιστέψουμε, κόψτε και τα δελτία τύπου και εργαστείτε για το καλό των πολιτών έστω και για μια φορά στη ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελα και στο γαρεφι εχουμε πρυτανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ήδη κα Τζάκρη είχατε πάρει την άγουσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλίσετε την επαναεκλογή σας. Ως προς τους βουλευτές της ΝΔ κάνανε αποχή και δεν ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.