Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Θ. Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστα Αποστόλου


Η βουλευτής ζήτησε να διασφαλιστούν ικανοποιητικές τιμές στην φετινή παραγωγή του συμπύρηνου ροδάκινου

Η βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος κ. Κώστα Αποστόλου ενόψει της έναρξης της φετινής παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου. 

Στη συνάντηση αυτή η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Αποστόλου η βιομηχανία να προσφέρει στους παραγωγούς ένα ικανοποιητικό επίπεδο τιμής ανά κιλό για το συμπύρηνο ροδάκινο, το οποίο θα τους επιτρέψει να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η φετινή παραγωγή εκτιμάται πως θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, σημειώνοντας ότι θα είναι εφικτή μια ικανοποιητική διαχείριση παραγωγής μέχρι τους 450.000 τόνους. Ανέφερε επίσης ότι εξαιτίας της κακής ποιότητας ροδάκινου των προηγούμενων ετών δημιουργήθηκαν προβλήματα στη διάθεση της κομπόστας στην αγορά και ως εκ τούτου φέτος έχουν τεθεί τη φετινή χρονιά επιπλέον ποιοτικές απαιτήσεις, δηλαδή ροδάκινα κίτρινα, με ελάχιστο βάρος 110 γραμμάρια ανά καρπό και χωρίς ασθένειες. 

Η κ. Τζάκρη συμφώνησε με τον κ. Αποστόλου ότι το προϊόν που οδηγείται στη βιομηχανία πρέπει να είναι καλής ποιότητας, τονίζοντας ιδιαίτερα το καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης υπό το οποίο  παράγεται, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για τον καταναλωτή. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι επιπλέον ποιοτικές απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με το ελάχιστο βάρος 110 γραμμάρια ανά καρπό κ.λπ. τίθενται από την Βιομηχανία για πρώτη φορά φέτος. Τόνισε επίσης στον κ. Αποστόλου ότι το θέμα της ποιότητας πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια και να μη χρησιμοποιείται ευκαιριακά ως μοχλός μείωσης των τιμών παραγωγού, ιδιαίτερα σε περιόδους υπερπαραγωγής.

Τέλος ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να ανακοινώσει άμεσα την τιμή ανά κιλό του συμπύρηνου ροδάκινου για να υπάρχει σαφήνεια στην αγορά και να πάψει η ανασφάλεια των παραγωγών που δοκιμάστηκαν φέτος από τις πολύ χαμηλές τιμές επιτραπέζιου ροδάκινου. 

Ο κ. Αποστόλου απάντησε πως οι τιμές θα καθοριστούν σύντομα αμέσως μόλις κλειστούν τα πρώτα συμβόλαια και ότι πρόθεση της Βιομηχανίας  είναι να διασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα στους παραγωγούς  συμπύρηνων ροδάκινων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΙΤΙ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα βερίκοκα μπεμπεκο δέν μιλάει κανένας κυρία Τζάκρη εμείς πού δέν έχουμε συμπιρινα ροδάκινα πώς θά ζήσουμε πού πετάξαμε όλα τά βερίκοκα στο χυμό νά ακούσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ποιοτητα που θα ζητανε θα καταληξει η τιμη 12-13 λεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ροδακινο δεν υπαρχει τα μισα ειναι χαλαζοχτιπημενα.Μολις μαζευτει η κατερινα και δουν τις αποθηκες αδειες τοτε θα σου πω εγω κιτρινα και 110 γραμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.