Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβου Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Η πολιτεία οφείλει να συγκεκριμενοποιήσει και να νομοθετήσει για την οριστική προστασία της λίμνης κόντρα στα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής πέριξ της λίμνης σε Πέλλα και Φλώρινα.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες πλημμύρας και το σχέδιο τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του υδατικού διαμερίσματος 9 που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο της τροποποίησης των μελετών διαχείρισης των υδατικών λεκανών και των μελετών πλημμύρας, ανέλυσε στον Ειδικό Γραμματέα Ιάκωβο Γκανούλη και την Διευθύντρια της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη την άποψη του για την διαχείριση της λίμνης και ζήτησε την μέγιστη δυνατή διαβούλευση και την επίσπευση των τελικών αποφάσεων.

Ο βουλευτής ζητά από την κοινωνία της Πέλλας και Φλώρινας την επαγρύπνηση της για να υποστηρίξει την οριστική προστασία της λίμνης και την απόκρουση των προσπαθειών συμφερόντων και τοπικών διαπλοκών να μην επιτρέψουν την επιστροφή της φυσικής της λειτουργίας.

Οι μελέτες πλημμύρας ολοκληρώθηκαν, απομένει η περιγραφή των μέτρων προστασίας. Το προσχέδιο τροποποίησης της μελέτης διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος 9 ( στο οποίο ανήκει η Βεγορίτιδα) ολοκληρώνεται και θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που θα γίνει στην περιοχή με τοπικούς φορείς.

Ακόμη ο βουλευτής έθεσε την ανάγκη αναθεώρησης της λανθασμένης εκτίμησης όσον αφορά την ποσοτική κατάσταση των υπογείων νερών των περιοχών Βεγορίτιδας και Αριδαίας και τον αποχαρακτηρισμό τους από «κόκκινα» επιτρέποντας την έκδοση άδειας απόληψης νερών από τον υπόγειο υδροφορέα κατόπιν μελετών και εγκρίσεων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Ειδικός Γραμματέας και η Διευθύντρια εκδήλωσαν την επιθυμία τους για συνεργασία με τον βουλευτή για την καλύτερη δυνατή τελική διευθέτηση των θεμάτων με στόχο την προστασία της λίμνης στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης Πέλλας και Φλώρινας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται οτι εισαι καταπατητης, εεε; η διαπλεκομενος; ελεος...

      Διαγραφή
    2. Οχι κ Σηφακη ειμαι κουρασμένος απο τις επαναληψεις σας

      Διαγραφή
  2. Ζητω οι καταπατητες της γης...στο διαολο οι καταπατητες της εξουσιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που με τρελαίνει κύριε Σηφάκη είναι η υποκρισία σας! Δηλαδή, ενώ δήθεν σας ενοχλούν οι καταπατητές της Βεγωρίτιδας, από την άλλη ουδόλως σας ενδιαφέρουν οι καταπατητές των δασών και δασικών εκτάσεων!!! Απεναντίας με τους νόμους ( που και σεις ο ίδιος ψηφίζετε ) τους επιβραβεύετε κι από πάνω. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή κρίνετε ότι είναι πολλοί και θα υπάρχει αντίκτυπος στα ψηφαλάκια που προσδοκάτε να πάρετε; Ωραία προοδευτική λογική διαθέτετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε εννοεις οτι απο αυτουε που τις προηγουμενες δεκαετιες εκχερσωσαν δασικες εκτασεις με την ανοχη των προηγουμενων κυβερνησεων, τις καλλιεργουν, τις δηλωνουν στον ΟΣΔΕ κλπ πρεπει να τις παρουμε πισω; πες το καθαρα.
      Αυτες οι εκτασεις τακτοποιουνται τωρα, παιρνουν οι ανθρωποι ιδιοκτησια ( για τις πριν το 1975) και αδεια επεμβασης σε δασικη εκταση για αγροτικη χρηση ( μεχρι το 2007) και γινεται επιτελους κτηματολογιο και δασολογιο που οι προηγουμενοι δεν εκαναν αφηνοντας την χωρα τελευταια στην Ευρωπη και σε αυτο το θεμα...
      Οσο για την Βεγοριτιδα μηπως διαφωνεις για την αναγκη προστασιας της;

      Διαγραφή
    2. Γιαννη Σηφακη εχω προσωρινη διανομη στην Βεγοριτιδα απο τον πατερα μου 11.5 στρ. και μου απεμειναν 4 στρ.απο αυτο το αγροκτημα το οποιο δηλωνω στο ΟΣΔΕ πληρωνω ΕΛΓΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ.ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝ ΞΕΧΑΣΑ...ΕΝΦΙΑ ΝΟΜΙΖΩ...ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΟ Η ΛΙΜΝΗ??ΚΑΜΜΙΑ...

      Διαγραφή
  4. Σηφάκη άσε τη λίμνη, την προστατεύουμε εμείς γιατί είναι το σπίτι μας. κοίταξε να προστατεύσεις τους ροδακινοπαραγωγούς από την αισχροκέρδια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Οι προηγούμενοι ήταν άγιοι μπροστά σας.
    Έλεγες δεν θα υπάρχει ούτε ένα στέκι και τα στέκια κάνουν πάρτι. Έλεγες ότι θα μας απαλλάξεις από τα μεροκάματα των Αλβανών και τίποτε δεν έκανες. Γιαυτό μόλτσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το λες αυτό; Που θα βρούμε καλύτερο νερουλά από το Σηφάκη;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.