Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διεύθυνση Δασών Πέλλας: Ανακοίνωση τακτοποίησης γεωργικών εκμεταλλεύσεων


Από τη Διεύθυνση Δασών Πέλλας, , ανακοινώνεται ότι κάτοχοι δασικών εκτάσεων που εκχερσώθηκαν για γεωργική χρήση και διατηρούν τη χρήση τους μέχρι σήμερα,   μπορούν να υποβάλλουν στο αρμόδιο Δασαρχείο (Έδεσσας ή Αριδαίας ) ,  αίτημα εξαγοράς ή έκδοσης απόφασης έγκρισης επέμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 47 και 47Β του Ν 998/79 όπως ισχύει σήμερα. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης εξαγοράς ή έκδοσης έγκρισης επέμβασης, έχουν  οι κάτοχοι εκτάσεων που εκχερσώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα του 1975 καθώς και αυτών που εκχερσώθηκαν μεταξύ του 1975 και 2007, αντίστοιχα .  

Επειδή: 
- κατά τη διαδικασία κατάρτισης των Δασικών χαρτών της ΠΕ Πέλλας , διαπιστώθηκε η ύπαρξη καλλιεργειών σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, δηλαδή εκτάσεις που παρουσιάζουν δασική μορφή στην  αεροφωτογράφιση  έτους 1945 και σήμερα είναι γεωργικές  καλλιέργειες και 
- η προβλεπόμενη  στο αρ. 52  παρ. 6 του Ν. 4280/08-08-2014 προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 08-08-2017 (προβλέπεται δυνατότητα εξαγοράς των εκχερσωμένων εκτάσεων κατόπιν αιτήματος, εντός προθεσμίας τριών (3) ετών από την έναρξη ισχύος του προαναφερόμενου νόμου, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος, κατόπιν έκδοσης Υπουργικής απόφασης η οποία προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί) και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες , να επικοινωνήσουν έγκαιρα  για ενημέρωση και υποβολή  αντιστοίχων αιτήσεων, στα αρμόδια Δασαρχεία.

Γενικές πληροφορίες για τη διαδικασία της τακτοποίησης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων,  παρέχονται στη Δ/νση Δασών Πέλλας και στα κατά αρμοδιότητα Δασαρχεία  Έδεσσας και Αριδαίας στα τηλέφωνα  2381027620 ,  2381028342 και  2384021242 αντίστοιχα  . 

Η  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

ΒΑΡΟΥΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Δασολόγος με Α΄βαθμό
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.