Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιμισθία σε όλους τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους


Θα υπάρξουν Δημοτικοί Σύμβουλοι στην ΠΕ Πέλλας που θα αρνηθούν την αποζημίωση ή αντιμισθία;

Τη δυνατότητα καταβολής αντιμισθίας σε όλους τους αντιδημάρχους, ανεξαρτήτως του πληθυσμού του δήμου, καθώς και υποχρεωτική αποζημίωση των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων εφόσον δεν λαμβάνουν αντιμισθία, για τη συμμετοχή τους σε μέχρι τέσσερις συνεδριάσεις κάθε μήνα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα το άρθρο 33, τροποποιεί την πρόβλεψη του νόμου 3852/2010, άρθρο 92., σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των αντιδημάρχων που δικαιούνται αντιμισθία είναι σε συνάρτηση με πληθυσμιακά κριτήρια και πλέον καταβάλλεται αντιμισθία σε όλους τους αντιδημάρχους.

«Η απάλειψη της συνάρτησης της παροχής αντιμισθίας με το πληθυσμιακό κριτήριο αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αρχής της ισότητας ενώ ταυτόχρονα ευνοεί τη συμμετοχή ικανών προσώπων, χωρίς οικονομική δυνατότητα, σε σημαντικές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Επίσης η παραπάνω ρύθμιση δεν θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ καθώς τα αιρετά όργανα που δεν δικαιούνται αντιμισθίας, λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης, οι οποίες, μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη τους, όπου αυτές προβλέπονται, βαρύνουν σε κάθε περίπτωση τον προϋπολογισμό του ΟΤΑ στον οποίο έχουν εκλεγεί και άρα έχουν προβλεφθεί ήδη σχετικές πιστώσεις από τον προϋπολογισμό τους.

Και αποζημίωση των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων

Επιπλέον, με την προτεινόμενη ρύθμιση εισάγεται η υποχρεωτική αποζημίωση των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, εφόσον δεν λαμβάνουν αντιμισθία, για τη συμμετοχή τους σε ένα μέγιστο όριο συνεδριάσεων κάθε μήνα, το οποίο ορίζεται σε τέσσερις (4). Η αποζημίωση αυτή, η οποία θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των επιμέρους Δήμων, δεν αποτελεί αμοιβή αλλά καταβάλλεται με σκοπό την κάλυψη βασικών δαπανών σχετικών με τη συμμετοχή των συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια.

Δικαιούχοι της καταβολής αποζημίωσης είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι των οποίων η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα χιλιομέτρων από την έδρα του δήμου, έστω κι αν η δημοτική ή τοπική κοινότητα στην οποία διαμένουν βρίσκεται εντός της δημοτικής ενότητας που φιλοξενεί την έδρα του δήμου.

Εξαιρούνται του δικαιώματος λήψης της αποζημίωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται σε δημοτικές ενότητες δήμων που βρίσκονται στις πέντε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ήτοι στην Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιά και Α΄ Θεσσαλονίκης. Επίσης εξαιρούνται εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στους λοιπούς δήμους της χώρας, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου.

Θα υπάρξουν δημοτικοί σύμβουλοι στην ΠΕ Πέλλας που θα αρνηθούν την αποζημίωση ή αντιμισθία;

Τέλος, εισάγεται το δικαίωμα άρνησης λήψης της σχετικής αποζημίωσης ή αντιμισθίας, καθώς και η δυνατότητα παραχώρησης αυτής προς κοινωνικό σκοπό.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρξουν δημοτικοί σύμβουλοι από τους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας που θα εκφράσουν την επιθυμία για άρνηση της σχετικής αποζημίωσης ή αντιμισθίας και να την παραχωρήσουν για κάποιον κοινωνικό σκοπό. 

Καλό θα ήταν οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων και στους 4 δήμους της ΠΕ Πέλλας να δώσουν τα ονόματα αυτά -αν υπάρξουν φυσικά- στη δημοσιότητα...
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Δηλαδή όλοι όσοι θα πηγαίνουν να πίνουν καφέ πορτοκαλάδα στα συμβούλια θα πληρώνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ.
    ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ;
    ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Κ.Λ.Π ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ai sixtir θέλουν κ λευτα. Τόσα τρώνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διορισθούν κλητήρες (πεντάμηνα) στις δημοτικές επιχειρήσεις που προεδρεύουν για να πληρώνονται, όπως τελευταία έκανε ένας (μία) από αυτούς. Αν πάλι δεν τους φτάνουν ας παίξουν σε κανένα τηλεπαιχνίδι να συμπληρώσουν το χαρτζιλίκι τους. Γελάνε όλοι οι πολίτες που τους - τις γραφικούς- κές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τα άλλα κόβουν μισθούς εργαζομένων γιατί δεν έχουν λεφτά χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.