Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεληγιάννης Θοδωρής: Η Πέλλα χρειάζεται ένα ισχυρό rebranding


Κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα ετησίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων εντός της επικράτειας, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο καθένας τα πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης, που προσφέρει σε μια περιοχή ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. 

Ωστόσο όμως καταδεικνύει και ένα σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή μας. Αυτό της απομόνωσης του Νομού Πέλλας από τα μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας. 
Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προσκόμματα στην αναπτυξιακή δυναμική του τόπου, διογκώνοντας τα ήδη μεγάλα προβλήματα της περιοχής με σημαντικότερο αυτό της ανεργίας.

Έτσι λοιπόν είναι δεδομένο πως ο Νομός για να βγει από αυτό το αναπτυξιακό τέλμα χρειάζεται ένα ισχυρό rebranding.

Ένα rebranding που θα τον επανασυστήσει στους πολίτες όχι μόνο της Πέλλας αλλά ολόκληρης της χώρας, ώστε να γίνει προορισμός και όχι στάση.

Ένα rebranding που θα έχει επίκεντρο την πολιτιστική κληρονομιά, που διαθέτει ο τόπος και μόνο από το όνομα «Πέλλα» ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας αλλά και ως Νομός «αρχαιολογικής» σημασίας όπως χαρακτηρίζεται από την αρμόδια εφορεία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων, αντίστοιχης με αυτούς της Ηλείας (Ολυμπία) και Φωκίδας (Δελφοί).

Ένα rebranding που θα αναδείξει τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου και της δυνατότητας που έχει να καλύψει σχεδόν κάθε μορφή τουρισμού είτε αναψυχής, είτε πολιτιστικού, είτε θρησκευτικού, είτε τουρισμού υγείας ακόμη και συνεδριακού τουρισμού.

Τέλος εξίσου σημαντικό είναι και το rebranding στο πρωτογενή τομέα του Νομού, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό απασχόλησης, καθώς ανέρχεται σχεδόν σε 50% του συνολικού αριθμού των απασχολούμενων. Είναι γεγονός πως προϊόντα μεταποίησης από μικρές μονάδες του Νομού μας, που ενώ δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό του νομού, ειναι ψηλά στις προτιμήσεις καταναλωτών σε αγορές όπως η Αμερική και η Ευρώπη. 

Το  ReBrand Pella δημιουργήθηκε με μοναδική στόχευση την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων, που θα καταστίσουν το νομό ισχυρό οικονομικό κέντρο και θα αναδείξουν τις προοπτικές ανάπτυξής του κυρίως μέσω του Place Branding. 

Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή και απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει την παραμικρή σχέση με την Πέλλα και μπορεί να συνδράμει, μέσα από το περιβάλλον που ζει και δραστηριοποιείται, στη συνδιαμόρφωση προτάσεων και στη διεύρυνση των δράσεών της. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ταυτότητα μιας περιοχής είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξή της, γι αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων ώστε το brand «Πέλλα» να γίνει αυτό που αξίζει ο τόπος μας.

Δεληγιάννης Θοδωρής
Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας MSc
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. .επι της ουσιας τι γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη κύριε....ποιος είστε και ποια η συμβολή σας στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στην Πέλλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά πολύ καλή ανάλυση Θόδωρε.
    Πραγματικά χρειαζόμαστε μια δημιουργική επανεκκίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΤΕ ΜΕ RE-BRA(N)D PITT ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΠΕΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.