Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη


Νεκρή στο σπίτι της, στο Πόρτο Ράφτη βρέθηκε η ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη. Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου ξεκίνησε την καριέρα της κατακτώντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959.

Η Ζωή Λάσκαρη (Zωή Kουρούκλη) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Φοίτησε στη σχολή Βαλαγιάννη, στη σχολή καλογραιών Καλαμαρί και στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη. Στη δεκαετία του ’60 θεωρούνταν μία από τις πιο δημοφιλείς σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Το 1961 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο Κατήφορος».

Τα επόμενα χρόνια πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του Φίνου και συνεργάστηκε με όλους τους σταρ της εποχής. Από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε ξεχώρισαν ο «Νόμος 4000», η «Στεφανία», το «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Κορίτσια για φίλημα» και «Οι Θαλασσιές οι χάντρες».

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη η Ρένα Βλαχοπούλου, είναι μόνο μερικοί από τους ηθοποιούς με τους ο οποίους συνεργάστηκε η ηθοποιός.

Η «Στεφανία» και ο «Κατήφορος» προβλήθηκαν για πολλές εβδομάδες σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, διευρύνοντας την φήμη της Λάσκαρη στο εξωτερικό. «Οι θαλασσιές οι χάντρες» έκλεψαν τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ Καννών το 1967.

Η Λάσκαρη πρωταγωνίστησε ακόμη και στο θέατρο ενσαρκώνοντας σημαντικούς ρόλους.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Την λατρεμένη μας σύζυγο, μητέρα και γιαγιά ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ-ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ
κηδεύουμε την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, οδός Σκουφά. Η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο σύζυγος: Αλέξανδρος
Τα παιδιά: Μάρθα και Μαρία Ελένη
Η εγγονή: Ζένια
Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου (τηλ.:210 5141953)»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μεγάλη καλλιτέχνιδα θα μας μείνει αξέχαστη ελαφρύ να είναι το χωμα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.