Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμβουλές για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας


Δέκα συμβουλές για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας δίνει με την ευκαιρία της νέας φοιτητικής χρονιάς, ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, προς διευκόλυνση των φοιτητών και των γονέων τους που αναζητούν κατοικία.

Ειδικότερα επισημαίνει:

1. Σε όλες τις φοιτητουπόλεις της χώρας υπάρχει τόσο επάρκεια διαθέσιμης φοιτητικής κατοικίας, όσο και νόμιμα μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται εξειδικευμένα με τη μίσθωσή τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ψάχνοντας για σπίτι, οι φοιτητές πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

2. Τα σπίτια στα κέντρα των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και ακριβότερα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κέντρο, αλλά οπουδήποτε μπορεί να εντοπίσουν διαθέσιμη κατοικία που να καλύπτει τις ανάγκες τους.

3. Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι υπηρεσίες παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη, κλπ).

4. Να ελέγχουν καλά το σπίτι για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουν να το κατοικούν, ώστε να το παραλάβουν σε καλή και λειτουργική κατάσταση. Να αποφεύγουν να μισθώνουν υπόγεια, σοφίτες ή πολύ παλιές κατοικίες.

5. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος. Μετά την παρέλευση της τριετίας, η μίσθωση μπορεί να λήξει οποτεδήποτε, με απλή καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.

6. Στις μισθώσεις κατοικιών το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΑΥΤΗ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ...ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ!!! ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΑ "ΒΡΙΣΚΟΥΝ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,,,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΝΗΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ!!!!! ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ -ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ (!!!), ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ) ΔΕ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΔΙΚΗ "ΜΑΣ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.