Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέντευξη με τον Μιχ. Καραγιάννη: «Η δημοτική αρχή Σκύδρας έχει επιλέξει συνειδητά να υπηρετεί το εφήμερο»


"Απαράδεκτος αλλά και παράνομος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο μεγάλος όγκος των αναθέσεων στον δήμο μας

Σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή Σκύδρας ασκεί μέσα από συνέντευξή του στην ΗΕ karatzova.com ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Καραγιάννης, ο οποίος επισημαίνει ότι «η σημερινή δημοτική αρχή Σκύδρας έχει επιλέξει συνειδητά να υπηρετεί το εφήμερο», ενώ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» και «παράνομο» τον «τρόπο με τον οποίο γίνεται ο μεγάλος όγκος των αναθέσεων στον δήμο μας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. 

Σε ότι αφορά στα έργα που γίνονται στο δήμο Σκύδρας, σημειώνει ότι «ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων και των χρημάτων που έχει δεσμεύσει ο δήμος Σκύδρας για όλους τους τομείς αρμοδιότητας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν ξεπερνά ούτε κατά διάνοια τον προϋπολογισμό ενός και μόνου έργου αποχέτευσης από τα πολλά που εκτελούνται στον δήμο Πέλλας. Δεν ξεπερνά ούτε το μισό του προϋπολογισμού από τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται στη Αλμωπία». 

Σε ειδικότερα αυτοδιοικητικά θέματα ο Μιχάλης Καραγιάννης δηλώνει «οπαδός της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα, άρα υπέρ της απλής αναλογικής και στις δημοτικές εκλογές», ενώ σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας τονίζει ότι θα ήθελε να δει «την απόλυτη ανατροπή όλων των παραδοσιακών σχημάτων που τα τελευταία χρόνια έχουν κυβερνήσει τη χώρα μας». 

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αφήνει ανοιχτό το θέμα να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας στις εκλογές του 2019. «Για την ώρα το μόνο που με απασχολεί είναι να μπορώ να ασκώ τα καθήκοντά μου ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης», σημειώνει. 
Ολόκληρη η συνέντευξη του Μιχάλη Καραγιάννη έχει ως εξής: 

Ερώτηση: Κύριε Καραγιάννη, με ποιον τρόπο μπορεί ο ρόλος της αντιπολίτευσης στην Τ.Α. να είναι εποικοδομητικός; Εσείς πιστεύετε ότι συμβάλλετε με την στάση και την κριτική σας στην προώθηση και λύση θεμάτων του δήμου Σκύδρας; 

Απάντηση: Ασφαλώς και συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην προώθηση και λύση των θεμάτων του Δήμου Σκύδρας. Όπως γνωρίζετε, τα εργαλεία μέσω των οποίων ασκείται η διοίκηση ενός Δήμου είναι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό του πρόγραμμα. Η πολιτική που εμείς εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής με ελάχιστες παρατηρήσεις που αφορούν κυρίως τις προτεραιότητες και όχι την ουσία των προτάσεων που υποβάλλει προς ψήφιση. Εκεί που δεν μπορούμε όμως να συνταχθούμε με τη δράση της δημοτικής αρχής είναι στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση αυτών των υποθέσεων. Είναι απαράδεκτος αλλά και παράνομος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο μεγάλος όγκος των αναθέσεων στον δήμο μας. Η απευθείας ανάθεση έργων, υπηρεσιών αλλά και προμηθειών είναι ο πλέον συνήθης, μέσω του οποίου η σημερινή δημοτική αρχή υλοποιεί το έργο της. Ακούσαμε απίστευτα πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ αυτής της πρακτικής. Οι απευθείας αναθέσεις γίνονται προς το συμφέρον του δήμου, ακόμη κι αυτό ακούστηκε από επίσημα χείλη. 

Ερ.: Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό; 

Απ: Μα οι απευθείας αναθέσεις έχουν μηδενική έκπτωση, πως είναι δυνατόν να γίνονται προς το συμφέρον του δήμου; Αφήστε που βλέπουμε συνεχώς τα ίδια άτομα ως προμηθευτές και παρέχοντες υπηρεσίες. Προβλέπονται από τον νόμο, λένε άλλα επίσημα χείλη. Ναι, προβλέπονται αλλά μόνο σε έκτακτες και απρόβλεπτες περιστάσεις, άλλως είναι παράνομες. Και όταν, όπως στη δική μας την περίπτωση, οι απευθείας αναθέσεις σε δήμο και νομικό πρόσωπο του δήμου ξεπερνούν τις διακόσιες κάθε χρόνο, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Μα καλά αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να προβλέψουν τίποτα από όλα αυτά που αναθέτουν; Κι αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί πρέπει να τους αφήνουμε να μας διοικούν; 

Ερ: Πως σχολιάζετε σε γενικές γραμμές την δράση και το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής Σκύδρας; 

Απ: Το έργο κάθε φορέα δεν μπορεί να είναι παρά αντίστοιχο των προτεραιοτήτων που βάζει. Η σημερινή δημοτική αρχή Σκύδρας έχει επιλέξει συνειδητά να υπηρετεί το εφήμερο. Ακούμε πολύ συχνά τη δήμαρχο να αναφέρεται στα έργα που υλοποιεί δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα και τα οικονομικά τους μεγέθη. Ήδη όμως μεγάλο κομμάτι του περιφερειακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου υπολογίζαμε να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό του δήμου, έχει προκηρυχθεί και έχουν εξαντληθεί ή δεσμευτεί τα χρήματα που διέθετε χωρίς ο δήμος Σκύδρας να έχει υποβάλλει προτάσεις, π.χ. τα προγράμματα σχολικής στέγης και τα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών. Για να κατανοήσει ο αναγνώστης μας το μέγεθος του έργου που αυτή τη στιγμή υλοποιείται στο δήμο Σκύδρας, θα πω ότι ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων και των χρημάτων που έχει δεσμεύσει ο δήμος Σκύδρας για όλους τους τομείς αρμοδιότητας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν ξεπερνά ούτε κατά διάνοια τον προϋπολογισμό ενός και μόνου έργου αποχέτευσης από τα πολλά που εκτελούνται στον δήμο Πέλλας. Δεν ξεπερνά ούτε το μισό του προϋπολογισμού από τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται στη Αλμωπία. Έτσι για να αποκτήσουμε μία εικόνα του μεγέθους του έργου που υλοποιείται στο δήμο Σκύδρας. 

Ερ: Η Σκύδρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την Κεντρική Μακεδονία. Ο δρόμος Σκύδρα - Ριζό - όρια Ν. Ημαθίας, που είναι η μοναδική διέξοδός της ευρύτερης περιοχής προς την Εγνατία Οδό είναι σε κακή κατάσταση και παρότι υπάρχει μελέτη στην αντιπεριφέρεια, εδώ και πολλά χρόνια, η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Απ: Ο δρόμος που αναφέρεστε έχει πιθανόν μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο ακόμη και από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το απέσυρε από τον προγραμματισμό της ήδη από την εποχή που υλοποιούσε το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με την δικαιολογία ότι αποτελούσε παράλληλο έργο προς τη νέα επαρχιακή οδό Βέροιας-Νάουσας-Σκύδρας που εκείνη την εποχή ήταν ακόμη στο στάδιο της μελέτης. Όπως βλέπετε, δεκαπέντε χρόνια μετά δεν έχουμε καμία εξέλιξη στην κατασκευή του τμήματος Νάουσας-Διασταύρωσης Σεβαστειανών, με αποτέλεσμα η σύνδεση του νομού με την Εγνατία οδό να γίνεται μέσω μιας επαρχιακής οδού με απαράδεκτα για την εποχή γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Η θέση αυτή της περιφέρειας εξυπηρετούσε τότε τοπικά συμφέροντα του νομού, εκτός Σκύδρας, που επεδίωξαν και τελικά κατάφεραν να κατευθύνουν τα χρήματα αυτά σε άλλα οδικά έργα. Η ύπαρξη λοιπόν της μελέτης στην αντιπεριφέρεια δεν εξασφαλίζει την υλοποίηση του έργου αν δεν αλλάξει και η θέση της περιφέρειας για παράλληλο έργο. 
Ερ: Τι γίνεται με τον καθαρισμό της Τάφρου 66, την αποκατάσταση και συντήρηση των αναχωμάτων της, όπως και των ρεμάτων που καταλήγουν σ΄ αυτήν; 

Απ: Από όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι σίγουρο ότι απαιτείται η συντήρηση και η αποκατάσταση των αναχωμάτων της Τάφρου 66 για να μην ξαναζήσουμε τα θλιβερά γεγονότα του Νοέμβρη του 1979 με τις πλημμύρες και τον χαμό αθώων ανθρώπων. Το ανάχωμα δεν είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση και το άσχημο είναι ότι η ευθύνη βαρύνει κυρίως εμάς, τους κατοίκους της περιοχής. Παράνομες αμμοληψίες, αποχωμάτωση με σκοπό τη δημιουργία νέων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ερασιτεχνικά αρδευτικά έργα οι κύριοι λόγοι αυτής της κατάστασης. Χρειάζεται να επισκευαστούν τα αναχώματα αλλά χρειάζεται ακολούθως και η συστηματική αστυνόμευση για να μη παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα. Όσον αφορά τώρα στον καθαρισμό με σκοπό την εκβάθυνση της κοίτης της Τάφρου που είναι ένα αίτημα πολλών συμπολιτών μου που έχουν δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή, έχω να παρατηρήσω ότι ο καθαρισμός της Τάφρου δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα παρατηρηθούν αυτά τα πλημμυρικά φαινόμενα και στο μέλλον. Τεχνικοί λόγοι και μάλιστα η ανάγκη ύπαρξης μιας περιοχής εκτόνωσης εκεί που ενώνονται οι δύο ποταμοί Εδεσσαίος και Αλμωπαίος καθώς και το ρέμα της Βαλιβίτσας, οδήγησαν στην επιλογή να μην κατασκευαστεί ανάχωμα προς τη πλευρά της πόλης της Σκύδρας για να μπορεί σε περίπτωση αυξημένης ροής να λειτουργήσει σαν τεχνητή λίμνη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την απάντηση που μου έδωσε ο αρμόδιος Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όταν παλαιότερα επικοινώνησα μαζί του για να του αναφέρω ότι ο τόπος πλημμυρίζει και αυτό σημαίνει ότι το έργο είναι προβληματικό. Κε Καραγιάννη, μου είπε, αν βλέπετε την περιοχή αυτή να πλημμυρίζει τότε βλέπετε ένα έργο που λειτουργεί άψογα γιατί για αυτό το σκοπό κατασκευάστηκε έτσι. Για να πλημμυρίζει. Επειδή πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να βάζουμε και να τηρούμε προτεραιότητες, θα πω ότι προηγείται η ασφάλεια των πολλών έναντι των συμφερόντων των λίγων. Οι αγρότες που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την ακύρωση του έργου, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουν, μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, άλλους τρόπους για την αποζημίωσή τους για τις ζημίες που παθαίνουν. 

Ερ: Προαστιακός σιδηρόδρομος. Είστε αισιόδοξος για την υλοποίηση του έργου; 

Απ: Ποτέ στη Πέλλα δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος για τίποτα. Κοιτάξτε λίγο, βρισκόμαστε ήδη στη μέση του πέμπτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης και ακόμη δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ένα από αυτά τα έργα που θα ονομάζαμε ''μεγάλο''. Η πρωτοβουλία πολιτών έβαλε στο τραπέζι για συζήτηση το αυτονόητο. Την ανάγκη για τη δημιουργία μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα ξεκινάει από Θεσσαλονίκη θα διασχίζει τον κάμπο των Γιαννιτσών θα συνδέεται με την υπάρχουσα γραμμή στη Σκύδρα και -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα συνδέει και την Αλμωπία. Τα οφέλη πολλά. Η σύνδεση του μεγάλου Αστικού κέντρου των Γιαννιτσών, της πόλης της Αριδαίας και όλης της Αλμωπίας, η σύνδεση του ιστορικού τόπου της Πέλλας και η ανάδειξη του κατ' επέκταση, η συντόμευση του χρόνου κατά πολύ για την Έδεσσα και τη Σκύδρα που ήδη εξυπηρετούνται από τον σιδηρόδρομο. Σήμερα κάτι φαίνεται να κινείται. Εγώ όμως θα σταθώ στο πλευρό των απαισιόδοξων, αυτών αμφισβητούν τις προσπάθειες που γίνονται, μήπως και έτσι κάποιοι δεν εφησυχάσουν και έχουμε ευτυχή κατάληξη στην υπόθεση. 

Ερ: Σχετικά με το Φράγμα του Αλμωπαίου (Καλής) τι γίνεται και το έργο δεν προχωράει; Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του … 

Απ: Το φράγμα του Αλμωπαίου απασχολεί την ΔΕΗ και τις τοπικές αρχές εδώ και τριάντα χρόνια. Είναι ένα έργο με πολλά χαρακτηριστικά. Έργο ενεργειακό, αρδευτικό αλλά και οικολογικό-περιβαλλοντικό. Θα αποδώσει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και θα εμπλουτίσει τον υπόγειο υδροφορέα της παρακείμενης περιοχής. Αυτό το έργο για να υλοποιηθεί απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία, ισχυρή πολιτική παρέμβαση του τοπικού παράγοντα και τέλος την βούληση από την κεντρική κυβέρνηση. Εννοείται ότι όλα αυτά μαζί δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και έτσι το έργο δεν ''προχώρησε''. Απαιτεί επίσης πολύ καλή γνώση του χρόνου που σου διατίθεται για την υλοποίηση της κάθε φάσης του (προμελέτη-μελέτη-κατασκευή). Σήμερα, όπως γνωρίζετε, υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ το πρόγραμμα 2014-2020 και, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει ο χρόνος για να προετοιμαστεί και να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο. Η στόχευση επομένως πρέπει να είναι η έγκριση της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης πριν ξεκινήσει το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2021. 
Ερ: Υπάρχει περίπτωση το Τελωνείο Σκύδρας (μαζί με αυτό της Βέροιας) να μεταφερθεί από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του σε χώρο στην Κουλούρα Ημαθίας;

Απ: Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πιστέψω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η κατασκευή του τελωνείου της Σκύδρας ήταν μία κατάκτηση των παραγωγικών μεταποιητικών κυρίως φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ιδιωτικών και συνεταιριστικών. Γνωρίζω ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν βάλει στο στόχαστρο τη λειτουργία του Τελωνείου Σκύδρας και επιθυμούσαν την μεταφορά του στην Κουλούρα Ημαθίας επικαλούμενες την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν στην Αθήνα ότι η σημασία της λειτουργίας του Τελωνείου στη Σκύδρα είναι ισοδύναμη με την σημασία της λειτουργίας του λιμανιού σε ένα νησί της πατρίδας μας. Το κλείσιμό του θα δώσει κίνητρα σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής να μετεγκατασταθούν σε άλλες θέσεις, μακριά από τον νομό μας και εδώ η οικονομική ζημία που θα προκύψει στην τοπική κοινωνία και οικονομία θα είναι πολλαπλάσια από την πιθανή εξοικονόμηση πόρων. Ο αντίλογος στην θέση για εξοικονόμηση πόρων είναι ότι το Τελωνείο Σκύδρας στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και επομένως δεν δημιουργεί πρόσθετες δαπάνες στο κράτος. 

Ερ: Πως σχολιάζετε την συγκοινωνιακή απομόνωση της ΠΕ Πέλλας που σαφέστατα επηρεάζει και την ανάπτυξη της Σκύδρας; Τι πιστεύετε ότι φταίει και έχουμε -ίσως το χειρότερο στη χώρα- οδικό δίκτυο; 

Απ: Σήμερα που έχουν ολοκληρωθεί τα οδικά έργα στην Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το οδικό δίκτυο στην Πέλλα είναι το χειρότερο της Ελλάδας. Νομίζω ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο βρεθήκαμε έξω από κάθε σχεδιασμό κεντρικό ή περιφερειακό για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Πέλλας ήταν ότι ήμασταν απόντες σε όλα τα επίπεδα όταν έγινε ο σχεδιασμός της Εγνατίας οδού. Παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία (γεωγραφικά, οικονομικά, ιστορικά) συνηγορούσαν στην επιλογή μιας χάραξης που θα διέσχιζε την Πέλλα το πολιτικό προσωπικό της εποχής ήταν παντελώς απών από την διαδικασία αυτή. Το στενάχωρο είναι ότι δεν ακούστηκε καν ότι δόθηκε μια μάχη η οποία χάθηκε. Από εκεί και πέρα τα πράγματα κύλισαν ''φυσιολογικά''. Για το εθνικό δίκτυο του νομού επιλέχθηκε μια χάραξη διπλής κατεύθυνσης χωρίς διαχωριστικό με απαράδεκτα χαρακτηριστικά (πλάτος οδοστρώματος 11 μέτρα) και μεθοδικά λεηλατήθηκαν οι πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν για να κατευθυνθούν σε άλλα ''μεγαλύτερα και σπουδαιότερα συγκοινωνιακά έργα''. Να σημειώσω επίσης ότι είμαστε ο μοναδικός παραμεθόριος νομός που δεν συνδέεται με κάθετο στην Εγνατία οδό και με έξοδο προς τα βόρεια σύνορα με το κράτος των Σκοπίων. 

Ερ: Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας; 

Απ: Διαχρονικά ο δήμος Σκύδρας αντιμετωπίζονταν από τη Νομαρχία Πέλλας ως ο φτωχός συγγενής με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Δεν είναι δυστυχώς μόνο το οδικό τμήμα Σκύδρας-Ριζού-όρια νομού προς Βέροια το μόνο που μας αφορά και δεν έχει εκτελεστεί. Είναι και το τμήμα Σκύδρα-Λιποχώρι-Άσπρο-Σταυροδρόμι-Εσώβαλτα-Κρύα Βρύση. Με μελέτη και αυτό. Η πρώτη που ανατέθηκε από τη νομαρχία Πέλλας. Δεν έγινε γιατί έλεγαν ότι έλειπαν κάποιες μελέτες γεφυρών. Ξέρετε εσείς κανένα μεγάλο ποτάμι να περνάει από τη διαδρομή; Φθηνές δικαιολογίες για να μη γίνει το έργο. Άλλη μία επιτυχία γνωστών τοπικών παραγόντων εκτός Σκύδρας, που ήθελαν τα χρήματα να κατευθύνονται σε άλλα έργα, σε άλλα μέρη. Ανυπαρξία, είτε συμβιβασμός της δημοτικής αρχής Σκύδρας, την κρίσιμη χρονική στιγμή υλοποίησης του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Πολλά θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος για τη δυνατότητα παρέμβασης της Περιφέρειας στα γεωγραφικά όρια του δήμου Σκύδρας. Εγώ θα ήμουν απολύτως ευχαριστημένος με αυτά τα δύο έργα. Σήμερα, το ελάχιστο που προσδοκώ είναι η κατασκευή της γέφυρας του Αρσενίου σε ένα δρόμο που, ναι μεν χαρακτηρίζεται ως δημοτικός, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να περιμένει από τον δήμο Σκύδρας να αναλάβει το κόστος αυτής της κατασκευής. Κατά τα λοιπά, η συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια σήμερα έχει τα χαρακτηριστικά μιας ρουτίνας, με έργα κυρίως συντήρησης του υφιστάμενου επαρχιακού οδικού δικτύου και έργα πέριξ των λαϊκών αγορών των οποίων τα έσοδα προσχωρούνται κυρίως στην περιφέρεια.

Ερ: Να πάμε σε κάποια θέματα αυτοδιοικητικής και πολιτικής φύσης. Υπάρχουν προτάσεις, μεταξύ άλλων, για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τ.Α. Συμφωνείτε; 

Απ: Είμαι οπαδός της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα, άρα είμαι υπέρ της απλής αναλογικής και στις δημοτικές εκλογές. Η απλή αναλογική αναπόφευκτα δημιουργεί την υποχρέωση για συναινέσεις και συνεργασίες χωρίς να είναι αυτές απλά φραστικά πυροτεχνήματα. 

Ερ: Θα είναι στη σωστή κατεύθυνση η παράταση της θητείας των σημερινών δημάρχων; 

Απ: Από τη στιγμή που επιλέγεται από την κυβέρνηση η θητεία των νέων δημοτικών αρχών να ξεκινήσει την πρώτη Γενάρη του 2020, θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να δοθεί και παράταση της θητείας των σημερινών δημάρχων μέχρι το τέλος του 2019. 

Ερ: Ως πολιτικοποιημένος, ενεργός πολίτης, πως βλέπετε να εξελίσσεται η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας; 

Απ: Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει προδιαγραφεί για τα επόμενα τριάντα με σαράντα χρόνια μέσω των πολιτικών που μας έχουν επιβληθεί με τα μνημόνια που έχουν υπογράψει όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Θέλω να ελπίζω ότι οι προσπάθειες, που όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας καταβάλουμε, θα ανατρέψουν μελλοντικά πολλές από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και θα επιτρέψουν την επαναξιολόγηση της κατάστασης στη χώρα μας και την βελτίωση της ζωής Ελλήνων μέσα από την ελάφρυνση του χρέους μας. Όσον αφορά τώρα την πολιτική ζωή θα ήθελα να δω την απόλυτη ανατροπή όλων των παραδοσιακών σχημάτων που τα τελευταία χρόνια έχουν κυβερνήσει τη χώρα μας. Πιστεύω ότι η εποχή προσφέρεται για κάτι τέτοιο, προσφέρεται για τη δημιουργία νέων κινημάτων και σχημάτων που δεν θα κουβαλάν το στίγμα της υποταγής και υλοποίησης μνημονίων. Εννοείται ότι όταν μιλάω για νέα σχήματα δεν αναφέρομαι σε σχηματισμούς και σε ανθρώπους που ο ελληνικός λαός έστειλε άπαξ δια παντός στα σπίτια τους και σε προσπάθειες κάποιων να αναβιώσουν τα φαντάσματα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος. 

Ερ: Κε Καραγιάννη κλείνω τη συνέντευξη ρωτώντας ευθέως: Θα είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας στις εκλογές του 2019 ή σκέφτεστε κάτι άλλο; 

Απ: Δύο χρόνια και περισσότερο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κατά την άποψη μου πολύ πρώιμο να τοποθετηθώ στην ερώτηση που μου κάνετε. Για την ώρα το μόνο που με απασχολεί είναι να μπορώ να ασκώ τα καθήκοντά μου ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης. Αυτό που πιστεύω όμως ότι έχει σήμερα μεγάλη σημασία είναι η ενεργοποίηση των νέων μας, όχι φυσικά αυτών που έχουν αναδείξει τα κομματικά εκκολαπτήρια και η συντεταγμένη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο που θα αναδείξει και θα επιλύσει τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. 

 -Σας ευχαριστώ πολύ 
- Κι εγώ...
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment