Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποκλειστικό: Θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι ροδακινοπαραγωγοί για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις - Θετικό το πόρισμα της επιτροπής


Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσει και θα ανακοινώσει το πόρισμά της η επιστημονική επιτροπή που συνέστησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, προκειμένου να εξετάσει αν οι ζημιές που υπέστησαν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια οφείλονται στις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις του Ιουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που κάναμε σχετικά με το πόρισμα, η επιστημονική επιτροπή συμφωνεί με την έκθεση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, ότι δηλαδή οι ζημιές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια με την υποβάθμιση της ποιότητας, τα σκασίματα στους καρπούς, τις αποκολλήσεις φλοιού και την προσυλλεκτική καρπόπτωση, οφείλονται στις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον Ιούλιο.

«Κανονικά τον Ιούλιο ρίχνει στην περιοχή 36 χιλιοστά βροχής. Τον περασμένο μήνα έριξε 96 χιλιοστά σε 48 ώρες», αναφερόταν στην έκθεση του Ινστιτούτου και φαίνεται ότι συμφωνεί με αυτό η επιστημονική επιτροπή που ασχολείται με το ζήτημα.


Επιβεβαιώνει η Θ. Τζάκρη

Η θετική αυτή εξέλιξη για τους παραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας επιβεβαιώνεται και από την βουλευτή του Νομού μας Θεοδώρα Τζάκρη. Συγκεκριμένα η κ. Τζάκρη, η οποία ασχολείται συνεχώς και με έντονο ενδιαφέρον με το σημαντικό αυτό θέμα και συμμετείχε ενεργά στις συσκέψεις που έγιναν, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της επιβεβαίωσε την σημαντική είδηση και τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος έναρξης της διαδικασίας χορήγησης από τον ΕΛΓΑ των σχετικών αποζημιώσεων στους παραγωγούς».


Τις πληροφορίες μας επιβεβαίωσε εξάλλου και ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ. Χρήστος Γιαννακάκης. «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, η επιστημονική επιτροπή που όρισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πόρισμά της συμφωνεί ότι οι ζημιές στην παραγωγή των ροδάκινων και των νεκταρινιών προκλήθηκαν από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις», τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο μαζί του.

Έτσι λοιπόν, όπως προκύπτει από το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, οι παραγωγοί τελικά θα αποζημιωθούν για τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειές τους τον περασμένο Ιούλιο από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. NTPOΠH AIΣXOΣ OΠOY ΣTAMATAEI H ΛOΓIKH ΞEKINAEI O ΣYPIZA TPEIΣ MEPEΣ EBPEXE KAI AYTOI EΦTIAΞAN EΠITPOΠH KAI MAΛIΣTA BAΛANE ΣTHN EΠITPOΠH KAI TO INΣTITOYTO NAOYΣAΣ ΠOY EIXE BΓAΛEI ΘETIKO ΠOPIΣMA . H ΠAPANOIA ME TON ΣYPIZA ΣTO MEΓAΛEIO THΣ. AIΣXOΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημασια εχει οτι θα δωσουν χρηματα ΑΝΟΗΤΕ,ΚΟΛΛΗΜΕΝΕ, των4.36 ! εσυ μην τα παιρνεις ,οι αλλοι ομως ας τα παρουν! τι σημασια ΕΧΕΙ ποια διαδικασια θα ακολουθηθει! εσθ περιμενε τον Κουλη ,οταν θα βγει να σου δωσει "δεξια" ευρω!

      Διαγραφή
  2. μου θυμίζει το ανέκδοτο του Χότζα με τα ζωντανά. Ώρε γλέντια που θα γίνουν με τους ξεφτίλες!
    ξανά ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Me to xalazi ti ginete? Exoun balei kila kai pososta oi geiponoi? Gnwrizei kaneis? Pantws einai ola politiki voulisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πολύς κόσμος δεν έχει κάνει δηλώσεις πρέπει να δωθεί αναγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 4.36. Που την βλέπεις την παράνοια ρε κολλημένε; Θα μας τρελλάνεις; Τι αντισυριζαικη λύσσα είναι αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς 7.05 ....συριζαιος εισαι, αγορι μου ,και παρεξηγηθηκες ?? θα ξεβολευτεις κι'εσυ συντομα....

      Διαγραφή
    2. Τρίζει η...καρεκλίτσα σου ε;

      Διαγραφή
  6. ερχονται εκλογες... χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΚΆΘΕ ΧΩΡΙΌ ΑΝΑΓΓΕΛΊΕΣ ΠΟΤΕ Θ ΒΓΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠAPANOIA ΣTO KYBO H AΠOΛYTH ΞEΦTIΛA. EΠPEΠE NA TO ΠEPAΣOYN ΩΣ ΠAPAXΩPHΣH. KAΛA ΛEEI ENAΣ ΣXOΛIAΣTHΣ TO ANEKΔOTO TOY XOTZA ME TA ZΩNTANA.ΞEPOYN OTI TO XEIMΩNA ΘA ΠEΣOYN KOPMIA, KAI ΘA KYKΛOΦOPHTE MEΣANYXTA KAI METAMΦIEΣMENOI.AIΣXOΣ KAI ΠAΛI AIΣXOΣ H ΣTHN NIOΣTH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αναδιαρθωση ροδακινιασ ξεκινα 12 νοεμβριου με ποσο ανα στρεμα 1735 ευρω και θα γινει φυτευση καστανιαϛ καρυδιασ κλπ μην ξηλωνετε τα συμπηρηνα τωρα με το οσδε θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.