Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αν. Σιώνης: Πολίτες ενός κατώτερου θεού οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας


Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κρατικής χρηματοδότησης, με θέσπιση περισσοτέρων αντικειμενικών κριτηρίων (ορεινότητα, νησιωτικότητα) προκειμένου να προστατεύεται η βιωσιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω δήμων.

Ο Δήμος Έδεσσας αποτελεί έναν από τους 85 νησιωτικούς ορεινούς Δήμους, οι οποίοι ευεργετούνται από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της κρατικής επιχορήγησης με το ποσό των 428.400 ευρώ. Το χρηματικό ποσό προκύπτει από τον λογαριασμό τελών διαφήμισης 214.200 ευρώ και το λογαριασμό φόρου ζύθου 214.200 ευρώ.

Ο Δήμος Έδεσσας χαρακτηρίστηκε ορεινός, διότι τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ενοτήτων (Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας) χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και οικισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Φυσικά, η είδηση προκύπτει από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του Δήμου να ενισχυθεί με 428.000 ευρώ τα οποία κατάφερε να πάρει λόγω της ένταξης των υπαλλήλων ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ στο Δήμο.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι κακοδιαχειριστές της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ νυν δημοτική αρχή, ψευδώς υποστηρίζει ότι οι δημότες του Δήμου Έδεσσας δεν θα επιβαρυνθούν-ζημιωθούν από τις ενέργειες της, εκτός βέβαια εάν η αδιαφορία της για την δημοτική ενότητα Βεγορίτιδας και η επιλογή της να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης των υπαλλήλων από χρήματα που θα βελτίωναν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της Βεγορίτιδας, κατά τους χειμερινούς μήνες, οφείλεται στην πεποίθηση ότι δεν ανήκουν στο Δήμο Έδεσσας.

Η Βεγορίτιδα για άλλη μια φόρα από πολιτική επιλογή αποτελεί τον φτωχό συγγενή του Δήμου μας. Φυσικά θα ήθελα να επισημάνω στους συμπολίτες μου στην Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας που ήδη αναπολούν τις εποχές που η Βεγορίτιδα λειτουργούσε αυτόνομα και ανεξάρτητα ότι ο Καλλικράτης δίνει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, στρατηγικός σχεδιασμός, όραμα και αγωνιστικότητα. Η Βεγορίτιδα πρέπει να αντιδράσει εποικοδομητικά και να επενδύσει σε νέους ανθρώπους δημιουργικούς που να θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους. Ο Δήμος Έδεσσας (Βεγορίτιδα και Έδεσσα) οφείλει να βγει από την απομόνωση και να ξαναγίνει μεγάλος όπως του αξίζει.

ΤΑΣΟΣ ΣΙΩΝΗΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Φίλε μου καλέ ,μισή αλήθεια διπλό το ψέμα σου, κακόδιαχείριση δεν έκανε μόνο η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και η προηγούμενη που συμφωνεί και ψηφίζει όσα περνάει η σημερινή χωρίς αντιπολίτευση και με την οποία αν δεν κάνω λάθος ήσουν υποψήφιος. Ο Δήμος Εδεσσας ποτέ δεν ήταν μεγάλος χάρη σε αυτά τα καλά παιδιά του δυο δημάρχους της καρδιάς μας τον Τάκη και τον Γιαννάκη . Κάντε έναν συνδυασμό δεν είναι κακό, πως λέμε ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ πάρτε και λίγο από ΣΥΡΙΖΑ και ολα οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξίζει να σημειωθεί , ότι ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 ΠΚΔ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ οι πολίτες, ενώπιον ανακριτικού υπαλλήλου ,
    1) ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ,
    2) να ζητήσουμε ( γραπτώς και ενόρκως επίσης) τα όπλα και το εθνόσημο .
    3) Να αποκαλύψουμε ενόρκως και να καταδικάσουμε το γεγονός ότι δεν ασκήθηκαν διώξεις για το έσχατο έγκλημα της προδοσίας τονίζοντας στα όργανα της τάξης στα δικαστικά όργανα το στρατό και γενικά σε όλους όσους υπηρετούν θεσμούς να πάψουν να εκτελούν εντολές κατηγορουμένων εσχάτης προδοσίας
    4)ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς για δόλο και συνέργεια σε εσχάτη προδοσία με σκοπό την γενοκτονία, επίσης και τον κάθε υπεύθυνο για κακουργηματική σιωπή με σκοπό την παράλειψη διώξεων της εσχάτης προδοσίας που ισχύει εις βάρος 173 βουλευτών -υπουργών, η οποία στις 24\11\2011 ανακοινώθηκε επίσημα από την έδρα της Βουλής.
    5)να πάρουμε (ο π ω σ δ ή π ο τ ε ) επικυρωμένο αντίγραφο των όσων καταγγείλαμε- καταθέσαμε.
    6) Το επικυρωμένο αντίγραφο να κοινοποιήσουμε παντού σε όσους πολίτες συγκάλυψαν την προδοσία και καταπάτησαν το σύνταγμα ώστε να ενεργήσουν άμεσα και εκείνοι και ιδίως να ενημερώνουμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες για τις έκτοτε ενέργειές μας κοινοποιώντας τους το αντίγραφο που είχαμε πάρει απ την αστυνομία .
    Στην καρφιτσωμένη ανάρτηση θα δείτε την ιερή δήλωση εφαρμογής του άρθρου 120 του Συντάγματος σε εκτυπώσιμη μορφή. Εκτυπώνουμε σε φύλλα διπλής όψης και καταθέτουμε στην αστυνομία της περιοχής μας. Και με γραπτή αίτηση ζητάμε από την Αστυνομία επικυρωμένο ακριβές αντίγραφο (φαίνεται στις φώτο από κάτω). Για την κατάθεση, δεν πληρώνουμε παράβολο. https://www.facebook.com/groups/986790621349334/?ref=bookmarks


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χρήματα δόθηκαν για το σύνολο του Δήμου. Και δεν θα δίνονταν αν δεν υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση με το ΥΠΕΣ για τη χρήση τους (Όπως δεν δόθηκαν στην Αλμωπία και σε πολλούς άλλους Δήμους που πληρούσαν θεωρητικά τις προϋποθέσεις). Αρα δεν στερήθηκε τίποτα η Βεγορίτιδα. Επειδή είσαι παρόν στις συνεδριάσεις, μπορείς έυκολα να βρεις τι έχει γίνει στη Βεγορίτιδα αυτά τα χρόνια... Επίσης, οι τόνγκες που άφησαν οι διοικούντες του Δήμου Βεγορίτιδας είναι πολλαπλάσιες. Οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγει σε βάρος του Δήμου Έδεσσας για απλήρωτα έργα και προμήθειες, είναι τέτοιες που θα έπρεπε η Βεγορίτιδα να είναι Παρίσι πριν το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.