Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: " Ή η κάρτα είναι παράνομη ή η κλήση"


Πάρκαρα στην Έδεσσα, αγόρασα κάρτα στάθμευσης η οποία ισχύει για μια ώρα. Όπως βλέπετε (φωτο) η κάρτα έχει νούμερο όπου και στην κλήση μου αναγράφετε το ίδιο. Η κάρτα μου είναι ξυμένη στις 12:30 ώρα άρα ισχύει μέχρι τις 13:30. 

Επιστρέφοντας βλέπω μια ειδοποίηση με ώρα 11:55΄ που σημαίνει προφανώς ότι ο υπάλληλος με προειδοποιεί, στη συνέχεια περνάει 13:20΄ και με κόβει κλήση. Το θέμα είναι ότι δεν κινείται  στα όρια της κάρτας. 

Ή η κάρτα είναι παράνομη ή η κλήση. Πηγαίνοντας στο αρμόδιο τμήμα οι υπάλληλοι απλά με ενημέρωσαν ότι λόγο λάθους ώρας η κλήση ισχύει. Και αναρωτιέται κανείς: Με προειδοποίησε και στη συνέχεια πέρασε 13:20 όπου ακόμα ισχύει η κλήση μου και με έγραψε;




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. Να "γδαρουν" κόσμο τους ενδιαφέρει και όχι μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο που λέει η κλήση. Είναι εναντίον μας και όχι μαζί μας, πληρώνουμε ακριβό νερό, ακριβά δημοτικά τέλη, λογική εξήγηση δε βλέπω για τα λεφτά που πληρώνω και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Καιρός να το καταλάβουν οι Εδεσσαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ είδες μια κλήση και λες δεν γράφω τον πόνο μου γενικότερα? Λοιπόν τί βλέπουμε εδω..... Βλέπουμε λοιπόν μια προειδοποίηση για παράβαση αυτοκινήτου, που γράφει ώρα 11:55 .. δηλαδή πονηρέ εδεσσαίε (?) το αμάξι σου εντοπίστηκε την ώρα που αναφέρετε, με "ξημενη " λάθος ώρα.. (12:30), όπως και ο ίδιος λές, και φαίνεται και στην κάρτα....
      Και πάμε τώρα και στο κομμάτι τπυ αρμόδιου τμήματος...
      Ελα τώρα, πές την αλήθεια....πές τι έγινε πραγματικα στο αρμόδιο τμήμα και όχι την παπάντζα που ανέβασες και στο ίντερνετ, για να καταλάβουμε πόσο χαζούς παιρνάτε όλους τους υπόλοιπους.
      Τί έκανες δηλαδή? πάρκαρες ίσως και νωρίτερα απο τις 11:55 , έβαλές κάρτα 12:30, και μετά πήγες ήπιες το καφεδάκι σου λέγοντας ότι τους κοροίδεψα, και γύρισες όι ώρα γύρισες, και είδες κλήση γραμμένη στις 13:20..
      Δηλαδή περίπου μιάμιση ώρα μετά, από τότε που προειδοποιήθηκες, ότι σε έχουν πάρει χαμπάρι...
      Αυτό αγαπητέ δεν λέγεται ούτε καν πονηρια..
      Βλακεία λέγεται.

      Διαγραφή
    2. τελικά είσαι πολύ .......η ουσία είναι η κλήση, αλλά εσύ βγάζεις τα απωθημένα σου.Είσαι κλασσικός σχολιαστής ........του καναπέ. παίξε κάπου αλλού !!!!!

      Διαγραφή
  2. Δηλ. δεν παίζει να έκανες κουτοπονηριά παρκάροντας από τις π.χ. 11.00 και βάζοντας στην κάρτα 12.30???? Και τώρα τι θες; να πούμε τι κακοί που είναι αυτοί που γράφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ.

      Διαγραφή
  3. αν το παρκαρες πριν τις 12και 30 που εξυσες δηλαδη απο 11:55 σε ειδοποιησε οτι στις 12:55 ελειξε.αρα 13:20 εισαι παρανομα παρκαρισμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ το θέμα είναι η κλήση. Από αυτά που βλέπουμε στο άρθρο, σωστά έπραξε αυτός που έκοψε την κλήση. Αν η Δημοτική αρχή δεν κάνει σωστά την δουλειά της είναι άλλο θέμα. Προσωπικά δεν το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την εκανες την πουσ@@@@ τι θες τωρα!! υπαρχουν και καμερες στα μαγαζια για πανε να δεις ....θα εκπλαγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωπαίνω ρε μεγάλε αδελφέ, και οι κάμερες πειράζονται ξέρεις στην ώρα, κανείς δεν κατηγόρησε τους υπαλλήλους για ένα λάθος που έκαναν στη ώρα αλλά εσύ το ξεπέρασες το όριο

      Διαγραφή
    2. ότι έκαναν λάθος οι υπάλληλοι. όχι ο πονηρός που το πάρκαρε τουλάχιστον 11:55.
      ΑΡΕ τρικυμια..!!!

      Διαγραφή
  6. Μα και μονο σου το λες... Δε παρκαρες 12.30 11.55το αμαξι ειδη ηταν εκει..11.55σου εγραψαν ειδοποιηση αρα 12παρα αφησες τ αμαξι κ την καρτα σου την εξυξες για 12.30.. Οποτε η καρτα επρεπε ν γραφει 12με 1 ... Οποτε καλός κ η κληση ησουν ατυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι άτυχος.
      Πονηρος είναι. μην βαπτίζουμε την πονηράδα ατυχία. τα πράγματ είναι απλά. το αυτοκίνητο το είδαν πρώτη φορα, 11:55, και μπορεί να ήταν και νωρίτερα εκει. τον ειδοποιούν ότι , μεγάλε τώρα που είναι 11:55, έχεις βάλει λάθος ώρα 12:30 όπως φαίνεται. και τον γράφουν (ορθώς, αν και θα έπρεπε νωρίτερα), στις 13:20.
      Αυτό δεν είναι "ατυχία", αλλιώς ονομάζεται.

      Διαγραφή
  7. Εσύ είσαι παρανομος... Παρκαρες 11:55 άρα 12:55 έπρεπε να είχες φύγει κλασική ελληνική μαγκιά... Βάζουμε το παρκομετρο μια ώρα μετά που παρκαρουμε για να κερδίσουμε κάνα μισάωρο. Μπράβο στην δημοτική αστυνομία έκανε καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και έξτρα πρόστιμο για την κουτοπονηριά σού έπρεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή ξέρουμε τα παιδιά πολύ δύσκολα να κάνουν μαιμουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηπιες το καφεδακι στο τημενιδων παρκαροντας με καρτα που την εβαλες μια ωρα τουλαχιστον πιο μετα και μας κανεις τον μαγκα?? Ακυρη η καρτα σου και νομιμη η κληση βλαχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως και να έχει το ένα εγγραφο ακυρώνει το άλλο οπότε τζάμπα κάνετε τους έξυπνους η ουσία είναι οτι η προειδοποίηση τοποθετήθηκε για να μη τον γραψει εφόσον περασε μετα και συμμορφώθηκε βάζοντας κάρτα έχει δίκιο
    η κάρτα αυτό είναι παρκάρω για μία ώρα αφου περνας και έχω κάρτα δεν μπορείς να δώσεις κλήση (είναι μέσα στα όρια της κάρτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα έγγραφο δεν ακυρώνει το άλλο.. αν δεν μπορείς να το καταλάβεις,κάτι τόσο τραγικά απλό μην μπαινεις στο κόπο να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.
      Η προειδοποίηση είναι για αυτούς που μπορεί να χρησιμοποιούν το μέρος για 5-10 λεπτά..η συγκεκριμένη, λέει το εξης. "αγαπητε-η, ήρθαμε 11:55, και είχες βάλει κάρτα με λάθος ώρα (12:30). Όπως πολύ ευκολα βλέπεις στην κάρτα σταθμευσης.
      Η κλήση γράφτηκε στις 13:20, δηλαδη, μιασμιση ώρα περίπου από την ώρα της προειδοποίησης. επομένως δεν πέρασε μετα, και έβαλε κάρτα, αλλά η κάρτα προυπήρχε με ώρα που δεν έπρεπε .
      Επομένως, για να το καταλάβεις και εσυ. περνάω, σε βλέπω ότι πηγαινεις να με κοροιδέψεις, (έχοντας ήδη κάρτα με λάθος ώρα), σε "προειδοποιώ" γράφοντας μάλιστα ότι σε έχω πάρει χαμπάρι, και μετα σε γράφω.
      Και κλείνοντας, στις παρατηρήσεις της κάρτας, που έχουν σημειωθεί και έντονα, γράφει ότι "τοποθετηθηκε προειδοποίηση στις 11:55 λόγω λανθασμένης ώρας!!) πόσο πιο απά να το γραψουν δηλαδή?
      Και για να τελειώνουμε αν κάπου βλέπω κάποιο... "λάθος" στον εργαζόμενο του δήμου, είναι ότι αν ήμουν στην θέση του και λόγω πονηράδας, θα τον έγραφα απο την στιγμή που είδα την "λάθος ωρα".

      Διαγραφή
  12. Στις οδηγίες το λέει ξεκάθαρα. Η χρήση άκυρης κάρτας, όπως συμβαίνει εδώ, επιφέρει πρόστιμο. Άρα κακώς δεν τον έγραψαν στις 11:50 και περίμεναν να περάσει μια ώρα αφού η αναγραφόμενη ώρα καθιστά άκυρη την κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά το θέμα είναι νομικής φύσεως ζήτημα. Στο άρθρο 17 του Π.Κ. αναλύεται επακριβώς ο "χρόνος τέλεσης της πράξης". Ως χρόνος τέλεσης της πράξης λοιπόν θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπαίτιος στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παραπάνω παραπονούμενος πολίτης διέπραξε ολικά ή μερικά την αξιόποινη ενέργεια ή παράληψη....
    Η πρακτική που ακολουθείται λοιπόν στον Δήμο Έδεσσας και πολύ καλώς ακολουθείται είναι η εξής: Μπαίνει στο μπαμπρίζ του αυτοκινήτου αρχικά "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ" προσοχή όχι "Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης" που είναι η επίσημη πράξη επιβολής Προστίμου. Η πρώτη προειδοποιεί δεν επιβάλει πρόστιμο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενώ η δεύτερη εφαρμόζει το νόμο. Συνεπώς η πρώτη η "Προειδοποίηση" δεν έχει νομική υπόσταση αλλά μόνο η δεύτερη η "Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης". Συνεπώς η δεύτερη αυτή που επιβάλει το Νόμο πρέπει να είναι πλήρης συμπληρωμένη ως προς τα στοιχεία της δηλαδή σύννομη. Αν κάτι δεν είναι συμπληρωμένο την καθιστά άκυρη (μη σύννομη). Έτσι οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα και φίλοι όλων των Εδεσσαίων (κυριολεκτικά) Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν έπρεπε να επιβάλουν ποινή την 13,20' ώρα (ώρα τέλεσης του αδικήματος - ώρα που βεβαιώνουν την παράβαση) καθόσον εκείνη την στιγμή υπήρχε ισχυρή (σε ισχύ έως την 13,30΄) κάρτα στάθμευσης. Μπορούσαν βέβαια να βεβαιώσουν την παράβαση κατά το προηγούμενο διάστημα πχ από την 12,00η έως την 12,29΄ώρα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βεβαιώσουν παράβαση ενώ υπάρχει κάρτα σε ισχύ στο μπαμπρίζ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο κατά τα άλλα "απείθαρχος" και παράνομος ως προς την στάθμευση οδηγός και το έφερε στην δημοσιότητα. Γιατί όπως προαναφέρθηκε κατά το διάστημα 11,55 έως 12,29 είχε σταθμεύσει το όχημά του χωρίς να φροντίσει να τοποθετήσει ισχυρή κάρτα. Και για να ακριβολογήσω ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ την επιείκεια των Δημοτικών Αστυνομικών σε παρόμοια ζητήματα που κατά κανόνα λόγω του γεγονότος ότι ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ η πλειοψηφία το εφαρμόζει και τα εντεταλμένα Όργανα το ανέχονται.
    Καλή πρόθεση λοιπόν κύριε παραπονούμενε ωστόσο ΠΑΡΑΒΑΤΗ πιο προσεκτικοί κύριοι δημοτικοί Αστυνομικοί στα τυπικά ζητήματα πλην όμως ουσιώδη που αφορούν τη σύνταξη του επίσημου εντύπου που είναι η έκθεση βεβαίωσης παράβασης καθόσον καθίσταται άκυρη τυπικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
      Δημοτική Αστυνομία στη πόλη της έδεσσας, δεν υφίσταται από το 2013..
      ΔΕΝ υπάρχει δημοτική αστυνομίααλλά υπηρεσία ελεγχόμενης στάθμευσης.
      Συνεχίζουμε. ας εξετάσουμε την παράβαση.
      Όατν γράφτηκε η προειδοποίηση που πολύ σωστα, ΔΕΝ είναι πράβαση, ήταν 11.55. Η κάρτα προυπήρχε επάνω και έγραφε 12.30.
      Επομένως πέραν της καμπάνας που αναφέρετε, το επίσημο έγγραο, η κλήση, γράφτηκε βασιζόμενο , πάνω στη προειδοποίηση η οπια, κάνει λόγο για λάθος, ώρα...ΛΑΘΟΣ ώρα...γιατί κανεις δεν μίλησε για την λάθος ώρα...οπότε από την στιγμή που έχει προειδοποιηθεί, ότι περάσαμε την τάδε στιγμή, και είχες κάρτα που δεν ήταν σωστή (εδώ συμφωνω με τον παραπάνω, ότι ίσως να ήταν καλυτερα να τον έγραφαν κατευθείαν τότε, ),καλώς η κληση βασίσεηκ πάνω στην προειδοποίηση που εξάλου ήταν και η πρώτη χρονική στιγμή που εντοπίστηκε ο συγκεκριμένος-η να είναι παράνομος.

      Διαγραφή
  14. Όλη η ιστορία ξεκινάει απο την δική σου κουτοπονηριά... ήθελες να κοροιδέψεις τους υπαλλήλους αλλά δεν το κατάφερες.. απο την στιγμή που δεν έξυσες την κάρτα σύμφωνα με την ώρα που στάθμευσες δηλαδή στις 11:55 (και το παραδέχεσαι κιόλας) ήσουν παράνομος και ζητάς και τα ρέστα ρε φίλε? έκανες την μαγκιά σου και ψάχνεις νομοθεσίες και μπαλώματα.. εξ'αρχής ήταν δικό σου λάθος, τώρα τι θες? να σου ζητήσουν και συγγνώμη? αν ειναι δυνατόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.