Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: «Τίτλοι τέλους για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου»


Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε με την φιλοδοξία να προσφέρει στο ευρύ κοινό υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία, αξιοποιώντας το υπαίθριο απαράμιλλου κάλους χώρο της Γαβαλιώτισσας, με κύριο στόχο να τονωθεί και να προβληθεί η τοπική και όχι μόνο ερασιτεχνική Θεατρική παραγωγή. Το πλαίσιο ξεκάθαρο, χαρακτηριστικό και της φετινής διοργάνωσης: μια συνάντηση θεατρικών ομάδων, πέρα από αξιολογήσεις, με ποικιλία μορφών και θεμάτων, με έργα Ελλήνων και ξένων Θεατρικών συγγραφέων.
erasitexniko theatro edessa

Η νεοσύστατη Θεατρική ομάδα Περίκλειας Αλμωπίας, εξέπληξε ευχάριστα το κοινό την Πέμπτη 17 Αυγούστου με 4 διασκευασμένα διηγήματα του Anton Chekov, την Παρασκευή 18 Αυγούστου η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού-Θεατρικού συλλόγου Αλμωπίας «ΕΚΦΡΑΣΗ» με το έργο των Α.Σακελλάριου-Χ.Γιαννακόπουλου «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», σκόρπισε άφθονο γέλιο και καταχειροκροτήθηκε, το Σάββατο 19 Αυγούστου η συγκλονιστική ερμηνεία της Βούλας Αργυράκη ως «ΦΟΝΙΣΣΑ», καθήλωσε με την αφηγηματική προσέγγιση της νουβέλας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η επίσης νεοσύστατη Θεατρική ομάδα Νάουσας «ΣΑΝΙΔΙ», με το δροσερό κείμενο του Lawrence Casler «Να ζει κανείς ή να συζεί;», ύψωσε έναν καθρέφτη στους θεατές κάνοντας τους μέρος της παράστασης, την Δευτέρα 20 Αυγούστου, η σκυτάλη πέρασε στη Θεατρική ομάδα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας και την ηθογραφική κωμωδία των Α.Σακελλάριου-Χ.Γιαννακόπουλου «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», μεταφέροντας το κοινό σε άλλες εποχές, ήθη και αξίες. Την αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε η Θεατρική ομάδα της νεοσύστατης Νεανικής Σκηνής του Εδεσσαϊκού Θεάτρου την Τρίτη 22 Αυγούστου, άρτι αφιχθείσα με τιμητική διάκριση από το 15ο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου, παρουσιάζοντας το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Κόκκαλα».

Στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει την Τετάρτη 23 Αυγούστου και η Θεατρική ομάδα Σκύδρας ΗΘΟΣ με την κωμωδία του Anthony Nielson «ΕΥΓΕΝΗ ΨΕΥΔΗ» (γνωστότερο ως «Ψέμα στο ψέμα»), δυστυχώς όμως λόγω τεχνικού κωλύματος υπαιτιότητας του εν λόγω σχήματος, η παράσταση ακυρώθηκε.

Στα φιλοξενούμενα Θεατρικά σχήματα, μετά το πέρας της εκάστοτε παράστασης , απονεμήθηκαν αγαλματίδια, αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και παρατέθηκε γεύμα. Οι Θεατρικές ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, προσέφεραν πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνείες, την καλή τους διάθεση και κυρίως αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους ερασιτέχνες, την κατάθεση ψυχής επί σκηνής και μόνο γι αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων και ευχαριστιών εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, εκφράζει επίσης τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. κα Νατάσα Ιατρίδου και τον Διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. κο Κώστα Τακατζόγλου για την άψογη συνεργασία, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ-μέλη και φίλους του συλλόγου, στο Θεατρόφιλο κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και στο Δήμο Έδεσσας που στήριξε την πρωτοβουλία του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στο αεικίνητο και ακούραστο μέλος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κο Λάζαρο Δαλκαλίτση, πρωτεργάτη της Τεχνικής Ομάδας του συλλόγου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.