Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δήμος Σκύδρας απαντά για την περιβαλλοντική μόλυνση στο ρέμα Βαλιβίτσας


Με δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο Δήμος Σκύδρας το μεσημέρι της Δευτέρας, επιβεβαιώνει το πρόβλημα που κατήγγειλε πρόσφατα αναγνώστης της εφημερίδας μας σχετικά με τη μόλυνση ρέματος από λύματα κοντά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο, κλιμάκιο τεχνικών του Δήμου Σκύδρας έχει ήδη διενεργήσει αυτοψία στο σημείο όπου και εντοπίσθηκαν λύματα που ρυπαίνουν το ρέμα και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 
Για το πρόβλημα έχει αποσταλεί σχετική επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας με παραλήπτη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία καλείται να παρέμβει άμεσα για την επίλυσή του. 

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Δήμου Σκύδρας:

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με ημερομηνία 6/8/2017 και τίτλο «Σκύδρα:καταγγελία για τη μόλυνση στο ποτάμι» και τα σχόλια που το συνοδεύουν, επιτρέψτε μας με το παρόν να πληροφορήσουμε αρχικά τους συμπολίτες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την αντιμετώπιση κι επίλυσή του, μάλιστα, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε αντίστοιχη επιστολή με συνημμένο φωτογραφικό υλικό,(αρ.πρ.10788/1-8-2017),προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τις Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα χρονιά επανερχόμαστε με το θέμα της ρύπανσης του ρέματος Βαλιβίτσας και της έντονης δυσοσμίας η οποία αναδύεται, δυσχεραίνοντας τόσο τη διαβίωση των κατοίκων της Σκύδρας όσο και την παραμονή των επισκεπτών της, θέμα που γνωρίζετε και ζητάμε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχετε κάνει μέχρι και σήμερα.

Σας επισημαίνουμε ότι από την αυτοψία που έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  Σκύδρας, ύστερα από προφορικές καταγγελίες των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, διαπιστώθηκε ότι το προσωρινό φράγμα το οποίο έχει κατασκευαστεί από τον ΤΟΕΒ Εδεσσαίου με σκοπό την συγκράτηση των υδάτων του ρέματος για την άρδευση των αγροτεμαχίων, έχει ως αποτέλεσμα τη μη ορθολογική ροή των υδάτων και τη στασιμότητα αυτών, γεγονός το οποίο οδηγεί και στην εμφάνιση του αρνητικού φαινομένου.

Αυτό είναι δυνατόν να το διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες οι οποίες επισυνάπτονται της παρούσας και οποίες λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας. (φωτο)

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το ρέμα της Βαλιβίτσας αποτελεί αποδέκτη λυμάτων, τα οποία είτε νόμιμα είτε παράνομα διοχετεύονται στο ρέμα, επιβαρύνοντας με τα ρυπαντικά τους φορτία το υδατικό δυναμικό του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη στασιμότητα των υδάτων, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που εμφανίζουν προβλήματα δύσπνοιας.

Επειδή η κατάσταση κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη, επιβαρύνοντας συνεχώς την υγεία των κατοίκων, θα πρέπει να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα τόσο για τον εντοπισμό αυτών που ανεξέλεγκτα και παράνομα ρυπαίνουν το ρέμα όσο και για την παρουσία/λειτουργία του φράγματος (έλεγχος νομιμότητας, απαιτούμενες άδειες) προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος.».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

26 comments:

  1. ενω ολοι ξερουμε απο πια χρονια αρχισε η ρυπανση και απο ποιον, περι αλλα τυρβαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα 2 υπαίτιοι διαφαίνονται:ΤΟΕΒ και τοπικό εργοστάσιο.Τέλος.Να επέμβει εισαγγελέας αυτεπάγγελτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και αυτο το νερο ο ΤΟΕΒ το χρεωνει 18 ευρω το στρεμμα εαν τα πληρωσεις τον ΜΑΙΟ.Εαν πληρωσεις αργοτερα μπορει να φτασει και τα 25 ευρω.

      Διαγραφή
  3. Συνχαριτηρια στην κυρια Δημαρχο της Σκυδρας,που ανταποκριθηκε αμεσα στο προβλημα με το ποταμι ,κοντα στο κεντρο υγειας ,με τα αποβλητα και την δυσοδια ,για τους κατοικους της γυρω περιοχης.Ακομη ,και αν χρειαστη ναδωσης και μεγαλητερη εμφαση στο θεμα ,καλοντας καποιο ,τηλεοπτικο συνεργειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ποιο ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ αρχή που ΓΝΩΡΙΣΕ η σκυδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έχουμε δήμαρχο σκυδρας έχουμε κοινοτάρχη Αρσενίου το ξέρουν ολοι ας δούνε τους αγροτικούς δρόμους κ θα καταλάβουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΥΡΝΑ ΤΖΑΜΤΖΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε μηπως απο μόνοι σας στέλνετε κακόβουλα άρθρα και αμέσως μετα στέλνετε και την απάντηση με πρωτόκολλα που τελειως συγκυριακά !!! είναι μια και δυο ημέρες πριν την καταγγελία ετσι για να γινεται ντόρος με την πάρτη σας;;;;!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα σταματήσει άραγε ο εν λόγο εργοστασιάρχης;η θα κάνει το κουνέλι για κάποιο διάστημα και μετά ξανά τα ίδια;Αν έχει ντροπή επάνω του πρέπει να σταματήσει γιατί και αυτός έχει μικρα παιδιά και πρέπει να σέβεται τις αθώες ραχούλες.Στην ζωή φίλε μου δεν έχει αξία μόνο το χρήμα κανένας δεν τα πήρε μαζί του.Αξία έχει να είσαι άνθρωπος να σέβεσαι του γύρω σου και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα για να το παίζουμε λεφτάδες καημένε μου είδες από την μια στιγμή στην άλλη τι μπορούμε να πάθουμε Ο Θεός δίνουν συγχωροχάρτι όμως εμείς μην το παρακάνουμε.Και το ποιο σημαντικό ένα μεγάλο μπράβο στην δήμαρχο αξίζει συγχαρητήρια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί είναι ανίκανη γιατί δεν ασχολείται και δεν σου δίνει καμία σημασία σε ότι λες;Δεν βαρέθηκες ακόμη έλεος ρε φίλε δεν βγήκες οκ όμως βρες τι φταίει όλοι δεν είναι άξιοι και ευτυχώς δηλαδή φαντάζεσαι τι κακό θα είχε συμβεί;αν αγαπάς την Σκύδρας μας φιλαράκο άσε την Κατερίνα είναι η μόνη που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους οκ ;Σε ακούω και έξω που πίνεις καφέ τζάμπα βασανίζεται το μυαλό σου πάνε διακοπές και γυρνά άλλος άνθρωπος άντε να σε χαρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ που θέλεις τον τζαμτζη ξανά που τον θυμήθηκες όπου πήγε δεν τα κατάφερε το παλικάρι εεε όχι πάλι δεν πιστεύω ίδιος να ξανά τολμήσει τον Έχω για ποιο έξυπνο τώρα είναι αγρότης το παιδί άστε την Σκύδρα ήσυχα δεν είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάφερε;;;10 Χρονια δήμαρχος και και 11 Χρονια βουλευτής σε αυτή την ηληκια πας καλα

      Διαγραφή
  11. Το ότι το πρόβλημα είναι το ποτάμι και εσύ δεν χάνεις την ψυχραιμία σου και συνέχεια ασχολείσαι με την δήμαρχο δες.το υπάρχουν και οι γιατροί που μπορούν να σε βοηθήσουν γιατί είσαι νος άνθρωπος αν στα 50 σου μιλάς έτσι τι θα κάνεις στα γεράματα σου σκέψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΖΑΜΤΖΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΓΝΟΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ,, ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙ ΣΚΥΔΡΑΟΙ ΞΕΡΟΥΝ,,, ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΟΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗ ΠΛΗΡΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από ότι ξέρω ο τζαμτζης δεν του έφταναν αυτά που πληρωνόταν σαν βουλευτής του ήταν πολύ λίγα ο ίδιος βγήκε και το είπε αν αυτά που έπαιρνε για αυτό που έλεγε την ατάκα Ναι σε όλα ήταν λίγα σαν Δήμαρχος ξέρει είναι πολύ ποιό λίγα δεν θα του φτάνουν και θα ακούσουμε πάλι για παξιμάδια κατάλαβες φίλε μου; Και όσο που μίλησες για χοιδη ήταν καλύτερος Δήμαρχος που έχει περάσει και να θυμηθούμε δύο ήττες από τον χοιδη έφαγε ο τζαμτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΧΟΙΔΗΣ ΕΧΑΔΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΖΑΜΤΖΗ ΚΑΙ Ν ΜΙΑ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσαι πολύ λίγος για να πιάνεις στο στόμα σου τον χοιδη ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος που έφυγε από την θητεία του και δεν του κρέμασαν κουδούνια Για καταχρήσεις όλα ήταν νόμιμα παρανομία καμία έφυγε με το κεφάλι ψηλά.Θέλω να πιστεύω το ίδιο θα κάνει και η Ιγνατιαδου και θα σας στεναχωρήσω θα την έχουμε για πολλά πολλά χρόνια δήμαρχο όσο για τον Δανη ας πάει να δουλέψει να δει πως είναι η δουλειά ακόμη και ο χατζηβασιλειαδης κατάλαβε πως δεν τα κατάφερε εδώ που τα λέμε ο Κωτσάκης Δήμαρχος; εντάξει τώρα άνοιξε το μαγαζάκι του και δουλεύει άλλος και ετούτος ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει πως του συνέβη κάτι τέτοιο Δήμαρχος ο Κωστάκης θα μας τρελάνεις ήταν αυτός για κάτι τέτοιο;άλλο κακό να μην μας βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χοιδης δεν έκανε τίποτα είναι γνωστό πήρε μια πόλη και την κατάντησε χωριό η αλήθεια πονάε... τωρα αν πούμε τι έκανε...άστο θα πέσει πολύ ΓΕΛΙΟ..,

      Διαγραφή
    2. Πάνε να σε δει κανένας γιατρός αυτοι που ξέρουν τι έτσι χοιδης...εχουνε πεθάνει στο ΓΕΛΙΟ με αυτά που γράφεις

      Διαγραφή
  16. Η ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΣ ΒΓΕΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΟΙΔΗ.,.,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τον χοιδη δήμαρχο δεν πέρασε κανένας ποιο τίμιος και αντικειμενικός και ποιο αληθινός όλοι πριν τις εκλογές γλύφουν τους δημότες για έναν σταυροδρόμι σταυρό και μετά κάνουν ότι δεν τους θυμούνται αυτό στον χοιδη δεν το είδαμε τόσες τετραετίες δεν έγλειψε ποτέ κανένα δεν έταξε τίποτα σε κανένα ήταν και συνεχίζει αυτός που είναι όσο και αν φαίνεται αγελαστος και σκληρός είναι ένας φοβερός καλοψυχος άνθρωπος βοηθάει όποιος τον έχει ανάγκη χωρίς πάντα αντάλλαγμα έτσι έκανε και στο Νοσοκομείο όταν ήταν και για να μην πολυλογώ γιατί αν θυμηθούμε δεν έχουν τελειωμό τα Καλά του μακάρι να έρθει πάλι τέτοιος άρχοντας στον τόπο μας γιατί στον χοιδη αξίζει αυτός ο χαρακτηρισμός όποιος δούλεψε μαζί του το γνωρίζει.Εύχομαι να είναι πάντα καλά να έχει Υγεία και ότι τον αγαπώ παρά πολύ.

      Διαγραφή
    2. Όντως σαν το χοιδη κανεις....κατέστρεψε την σκυδρα την έκανε ένα μεγάλο χωριό αυτά που γράφεις είναι κωμικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα υπάρχει κατι που έκανε για να τον θυμάται κάποιος;;;όσο για τα περί τιμιότητας...τα όργια με ρουσφέτια που γίνανε προεκλογικά τα γνωρίζεις;;;και ποσά μα ποσά αλλα,....οποίτε άστο καλύτερα τζάμπα εκτίθεσαι...

      Διαγραφή
  17. Μάθε τα Τοπικά ψηφοδέλτια δεν έχουν χρώματα δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί σε κάθε σόι υπάρχουν διαφορετικά πιστεύω οπότε ακόμη και αυτοί που προέρχονται από την δεξιά κατάλαβαν πως είναι ποιο άξια από του διοικούσας έκριναν ότι μπορεί να κάνει έργα στον τόπο μας πράγμα που ήταν ανίκανη οι δικοί τους και ξέρεις γιατί επειδή αγαπάνε το μέρος που ζούνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το σύστημα γιατι πρόκειται περί συστήματος χοιδη δηστηχως γύρισε την σκυδρα πολλα Χρονια πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο επόμενος δήμαρχος σκυδρας θα ανήκει στν νεα δημοκρατια αρκετά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.