Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαμαρτυρία προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών


Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα μετανάστες και πρόσφυγες, αντιδρώντας στις επικείμενες αφίξεις ατόμων στη δομή.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του Προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ότι θα αφιχθούν από τα νησιά, για φιλοξενία στη δομή, άλλα 27 άτομα.

"Αντέδρασαν τότε κάποιοι γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τον χώρο που μένουν, το κοντέινερ, με άλλα άτομα. Ομως οι χώροι φιλοξενίας είναι δίχωροι -το κάθε κοντέινερ έχει δύο ξεχωριστά δωμάτια και κοινή κουζίνα και μπάνιο- και τους είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα έπρεπε να τους μοιραστούν" ανέφερε ο κ. Ράγκος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι πρόκειται για περιπτώσεις όπου σε ένα κοντέινερ μένει μόνο του είτε ένα ζευγάρι είτε μία τριμελής οικογένεια που δεν θέλουν να παραχωρήσουν το δεύτερο δωμάτιο σε άλλα άτομα.

"Ενημερώθηκαν λοιπόν ότι θα αφιχθούν σήμερα 27 πρόσφυγες από νησιά και ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τα κοντέινερ" σημείωσε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ρατσιστες και οι προσφυγες? Όλοι οι καλοι χωράμε παιδιά γιατί διαμαρτυρεστε? Νά γίνετε φιλόξενοι όπως υποδέχτηκαν κάποιοι έλληνες εσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα δεν θέλανε τους δικούς τούς, αύριο δεν θα θέλουν εμάς.
    Περαστικά μας και εις ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.
      ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ, ΣΥΡΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΙΤΕΣ.
      ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΑΣ, ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ.
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΛΕΨΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ.
      ΥΦΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΄΄ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ΄΄ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΚΩΘΟΥΝ ΕΔΩ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΝΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΄΄ΔΥΝΑΜΗ΄΄ ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ.
      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
      ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΓΡΑΣΟ ΑΡΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
      ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΛΛΑ:
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ Η ΣΥΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.